♥ 49. Rozbor Můj příběh z Bradavic - část druhá

976 106 274
                                    

Myslela jsem, že to nejhorší už mám za sebou. Vždyť ke konci mi už zbývá jenom sedm kapitol, to přece nemůže být o moc horší, než těch patnáct, co už jsem rozebírala. Jo, kdybych jenom tehdy věděla. Vítejte u druhé části rozboru knihy Můj příběh z Bradavic od Majinda. Ke druhé části doporučuju vzít si něco na uklidnění (Mně pomohl jeden velký kyblík vanilkové Ben and Jerry's.), protože občas se z toho goofy teritoria dostáváme do takovýho docela znepokojivýho teritoria. Ale to společnými silami zvládneme.

A ještě, než začneme, následující rozbor obsahuje spoilery (duh), a pro jistotu ještě jednou autorská práva - používání výňatků z děl v rámci kritiky je v souladu se zákonem: Autorský zákon - č. 121/2000 Sb. § 31 odst. b, Copyright Act of Canada s.29.1. Navíc, tohle je kritický a naučný (?) "článek", což je v pořádku podle Copyright Act 1976.

Šestnáctá kapitola. Nacházíme se těsně před famfrpálovým zápasem mezi Zmijozelem a Nebelvírem. A já mám jednu základní otázku. Jak by do háje Mary mohla sehnat felix felicis? Nemá to být nějaký supervzácný lektvar, který je hodně těžké připravit? A Mary se učí lektvary první rok? (A podle všecho v nich ani nemá nejlepší známky?) Prostě jak jí Fred může věřit, že ho opravdu má?

 Jak by do háje Mary mohla sehnat felix felicis? Nemá to být nějaký supervzácný lektvar, který je hodně těžké připravit? A Mary se učí lektvary první rok? (A podle všecho v nich ani nemá nejlepší známky?) Prostě jak jí Fred může věřit, že ho oprav...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Myslíte si, že by Fred fakt fyzicky slintal? (Ještě můžeme předpokládat, že nad něčím vzhledem?

Mary na random, fakt doslova na random, mávne hůlkou a Vrba mlátička se uklidní. Fred a Mary se spolu jdou vyspat do Chroptící chýše, ale kdo by sakra chtěl mít sex v Chroptící chýši? Jediný klidnější a romantičtější místo je uprostřed právě operující strašidelný dráhy.

To, že Mary uprostřed famfpálového zápasu jen tak vyběhne na hřiště a všichni jsou s tím v pohodě, není zrovna to pravý ořechový. Někdo by ji odtamtud měl vykázat nebo něco, protože diváci by neměli jen tak vstupovat na hřiště. Chápu, že tohle je jenom blbej školní zápas, ale za tohle se v realitě vyloženě dostávají pokuty, takže myslím, že by jí to jen tak neprošlo.

 Chápu, že tohle je jenom blbej školní zápas, ale za tohle se v realitě vyloženě dostávají pokuty, takže myslím, že by jí to jen tak neprošlo

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pro kontext, Draca, se kterým má Mary pořád ten velmi zvláštní a nezdravý vztah, při zápase málem zabil potlouk. To jako ta poslední věta naznačuje, že simuluje? Kamarádi zlatí, v realitě se někdy lámou kosti, i když do publika vletí taková banalita, jako baseballový míček. Představte si, že do vás podobnou rychlostí srazí něco, co je nejenom větší, ale i vyloženě začarovaný s cílem vás to sejmout, a následkem toho spadnete na zem z ani nevím jaký výšky. To bych řekla, že je docela na hraně přežitelnosti.

časté věci na wattpaduWhere stories live. Discover now