♥ 72. Postavy, které bych ráda viděla častěji

1.1K 118 81
                                    

Když už jsme se společně dohrabali do třetí čtvrtiny týhle věci, myslím, že si všichni zasloužíme velkej potlesk za vytrvalost, ale vy si ho zasloužíte ještě víc, když se mě rozhodujete aspoň občas brát vážně i přes moje uživatelské jméno, ke kterýmu se po roce 2020 nebudu vyjadřovat.

Už jsem strávila, a ještě strávím, spoustu kapitol rozebíráním druhů postav, které můžeme v příbězích na Wattpadu vidět často. Jakože hodně často, tak často, až mi to začíná připadat jako All I Want For Christmas ve všech obchodech už od října - prostě tomu neutečete. (Jestli na tom lockdownu byla jedna dobrá věc, tak to, že aspoň tomuhle jsme utekli.) Ale pak jsou tu postavy, který mi občas v příbězích chybí, a upřímně, řekla bych, že je docela škoda, že aspoň některý z nich nevidím prakticky vůbec, protože mi přijde, že by ten příběh dokázaly aspoň trochu oživit.

Postava, která se náhodně objeví a přidá se k týmu

Příklad: Robin Buckley (Stranger Things), Han Solo a Chewbacca (Star Wars)

Teda tím náhodným objevením nemyslím úplně náhodně, ale myslím tím to, že ne všechny postavy v příbězích musí být přátelé z dětství nebo příbuzní nebo spřízněné duše, které se dokonale znají, ráda bych viděla i postavy, které byly prostě ve správný čas na správém místě. Třeba si představte, že vaše hlavní postavy jdou na večeři a hlasitě se baví o tom, že potřebujou rozluštit text napsaný starou norštinou, a najednou se ozve člověk od vedlejšího stolu a je jako: "Hej, já umím starou norštinu."

Není to hlavní postava, ale porazí záporáka

Příklad: Pepper Potts (Iron Man, Iron Man 3), Betty Grof (Adventure Time)

Prosím, těchhle fakt dělejte víc. Mě to vždycky dokáže hrozně naštvat, když je v příběhu postava, která má osobní konflikt s hlavním záporákem, protože jí třeba vyvraždil rodinu nebo tak něco, a chce toho záporáka zabít, ale nakonec ho porazí hlavní postava jenom proto, že je to hlavní postava. (Viz Avengers: Endgame.) V reálném životě to taky není tak, že *vy* vždycky shrábnete to nejlepší, vždycky všechno uděláte a zařídíte, a ostatní na vás jenom obdivně zírají. V realitě má každý svou roli, a tak by to mělo být i v příbězích.

Kulturní diverzita

Příklad: Chidi Anagonye a Tahani Al-Jamil (The Good Place), Abed Nadir (Community)

Představte si, že ne všichni jsou z Ameriky. To vždycky vidím třeba u heistů nebo podobných příběhů, kde se někdo snaží dát dohromady "tým těch nejlepších lidí z celého světa", ale ve výsledku je tam třeba pět Američanů a jeden Angličan. Takhle celý svět fakt nevypadá. A i když nejde o žádné svolávání těch nejlepších z nejlepších, na světě existujou lidi, kteří se třeba přestěhovali do jiné země nebo tak něco. Mně už to začíná připadat hrozně divný, že snad v každém příběhu, který se odehrává v USA, jsou všichni původem z USA, protože osobně znám hrozně moc lidí, kteří se tam přistěhovali, a bylo by fajn je vidět i v literatuře.

Vtipná postava, která má víc, než jednu vlastnost

Příklad: Sokka (Avatar: The Last Airbender), Ron Weasley (A Very Potter Musical), Lenore (Edgar Allan Poe's Murder Mystery Dinner Party)

Prosím, prosím, prosím! Těchhle fakt pište víc! Často se setkávám s postavou třídního klauna, který v příběhu prakticky nemá žádný účel, kromě toho, aby jednou se jednou za tři kapitoly ukázal a řekl nějakou hlášku, nebo s nejlepším kamarádem, který podporuje hlavní postavu, občas řekne něco vtipného, a to je všechno. A to mě irituje. Zaprvé, lidi prostě nemají jenom jednu vlastnost, a zadruhé, ti lidi, co pořád říkají vtipy a tak, nejsou pořád veselí. Bylo by hrozně fajn vidět, že i tyhle postavy, co se snaží bavit ostatní, mají nějakou hloubku. A prosím, prosím, moc vás prosím, zkuste psát víc vtipných ženských postav. Takoví lidi existujou, fakt, že jo, ale když se zamyslím, na moc příkladů z médií si nevzpomenu, což je škoda.

časté věci na wattpaduحيث تعيش القصص. اكتشف الآن