69. Lea Honor 3: The Leaer The Honorer

1.5K 100 235
                                    

Pořád jde o stejnou knihu, jenom já už nemám mozek a jedu si svoje kreativní tituly.

Myslím, že teď přichází ta část, kdy bych vás měla seriózně varovat. Jestli jste ty rozbory dočetli až sem, gratuluju, jste naprosto úžasní, miluju vás, ale tuhle část byste neměli číst celou najednou. Fakt, maximálně tisíc slov denně. Jinak to může zanechat trvalé následky na vaší větné stavbě (Reálně, třeba před pár dny jsem chtěla říct: "Počkej, možná mám i tu druhou knihu" a řekla jsem "Počkej, možná i tu."), můžete začít používat velká a malá písmena úplně náhodně a taky to může mít trvalé následky na vašem zdraví. Mě už tahle podělaná kniha straší i ve snech. V tomhle bodě už mám normálně pocit, že až budu mít zase spánkovou paralýzu, ten démon, co vždycky stojí za mojí postelí, bude vypadat jako Karen Jr. Já jsem si prostě dala asi na tři dny, fakt na celý tři dny pauzu od týhle dementní knihy, že se nějak mentálně zotavím nebo něco, ale ani to nezabralo. Nevím, jestli budete mít tak brutální následky, když to budete mít jenom takhle předžvýkané ode mě, ale stejně, mějte se na pozoru. (I když, vy jste celkem masochisti, takže třeba se vám nic nestane.)

Zlatíčka. Já jsem tak moc doufala, že tohle už bude poslední část. Já jsem se modlila, abych už tohle měla konečně za sebou, ale ne. Ani dneska jsme to nedali, takže bude ještě čtvrtá část. Mně se chce brečet. Samozřejmě je tu disclaimer. Následující rozbor obsahuje spoilery (duh) a používání výňatků z děl v rámci kritiky je v souladu se zákonem: Autorský zákon - č. 121/2000 Sb. § 31 odst. b, Copyright Act of Canada s.29.1. Navíc, tohle je kritický a naučný "článek", což je v pořádku podle Copyright Act 1976.

Skončili jsme u toho, jak Karen Jr. čeká, až bude zavražděna o/Obchodníkem. Kdyby to byla normální kniha a normální postava, asi bych byla smutná, ale jednak je to Karen Jr. a jednak tahle kniha mi už tak moc otupila mozek, že už ani nevím, jestli vůbec mám ty tři emoce, které jsem měla předtím. Na straně 231 Karen Jr. stále čeká, a tvrdí, že takhle uvězněná strávila dva dny, ale přijde jí to jako několik let. A to je tak dobrá hláška na to, abych navázala s nějakým sarkastickým komentářem, že si ani nemůžu vybrat, který z nich použiju. Prostě si je projděte a vyberte si ten nejlepší:

Tak aspoň nejsem jediná, kdo se totálně ztrácí v časové ose téhle knihy. To zní jako něco, co by řekl můj oběd v mikrovlnce. Nebo jako něco, co bych řekla já, když čekám, než se ten oběd ohřeje. Autorka neumí popisovat ubíhající čas vol. 645656846847. Jo, asi tak na mě působí čtení téhle knihy. Klasická hláška týpky na táboře, anyone? Ale jak si může být tak jistá, v té kobce přece nejsou okna, ne? Jasně, chápu, že je ve stresu, ale třeba já bych tu dobu zabila spánkem. Ani neví, jaký má štěstí, že v tom jejich světě neexistuje Baby Shark - představte si sedět dva dny v nějaký kleci a čekat na smrt s tím, že vám v hlavě zní Baby Shark. Chudák, ani tam nemá Creepa, aby se mohli pohádat a být toxický. Stejně, čas je jenom sociální konstrukt. Neboj, Karen Jr., brzo půjdem domů všichni.

Karen Jr. poslechla moji radu a fakt šla spát, a probudilo ji až skřípání klece. Samozřejmě ji probudil ten o/Obchodník, a ona ho zmateně oslovila "Patricku". Um, proč Patricku? Přitom tady celou dobu mlela o tom, jak Creep, její manžel, kterého si legálně vzala, a teď je jeho manželka, prostě Creep Honor, a ona je teď mimochodem Karen Jr. Honor, protože s ním měla svatbu a teď má papíry na to, že je to její manžel, ji přijde zachránit. Už jsem myslela, že přijde nějaká úžasná a skvělá scéna jako v Ready or Not, kdy bude Karen Jr. připoutaná ke stolu, už to bude vypadat, že ji o/Obchodníci rozčtvrtí, ale najednou se ve dveřích zjeví nějaký Superobchodník, který je naprostý šéfis všech o/Obchodníků, řekne jim, že ji nezabili v určitém termínu, a pak je všechny popraví jedním seknutím mečem, což bude hrozně badass, i když celkem fyzikálně nemožný. Ale tak to samozřejmě není (už ani nevím, jestli je to dobře nebo blbě). Vyjde najevo, že ten o/Obchodník, který vzbudil Karen Jr., je vlastně celkem v chillu týpek a nechce ji rozčtvrtit nebo tak něco, ale chce její paprsek, čili ty šutry, co má týpka na ksichtě. (Mimochodem... paprsek je taky pěkně blbý slovo. Je to tam někde nahoře v seznamu hned vedle "moist" a "ďoubala".)

časté věci na wattpaduWhere stories live. Discover now