21. Noc prolhaných hvězd

168 16 6
                                    

Breker byl hrozněvelmi rád, že ta prohlídka byla už u konce. Nejen, že ho to unavovalo a absolutně nebavilo, ale hlavně ho vytočila Raven. Ta její poznámka k jeho zálibám a pak to divadlo s tím starcem a stařenou… Měla být neviditelná, měla dělat, že tam vůbec není. Ale ona udělala přesný opak. Muzafer i jeho děti si jí hned všimli, a to byl průser. Čekal, že jí to hned vytkne i Ezaras, jen co vejdou do pokoje. A že se nepletl. Hned, jak Esha kývla na znamení, že chodba je prázdná a zavřela potichounku dveře, Matosa spustil: „To si sakra už ale děláš srandu!“ Raven jen zakroutila hlavou. „Jsi tu špeh, máš tu práci, nejsi tu na dovolený, holčičko!“ Breker se málem udusil, jak potlačoval smích a viděl, že Esha taky není daleko od rozbití své tiché a klidné masky.

„Co jsem měla dělat?“ Otočila se a rozhodila ruce. „Máme tu udělat dojem, abychom dohodli ten sňatek. Ani už nebudu upozorňovat na tu ironii, že největší vyvrhelové dělají diplomaty a - “

„Tak to už neříkej,“ neodpustil se Breker poznámku. Raven na něj zavrčela a chvíli si myslel, že po něm mrští tu vázu, co stála na stolku uprostřed místnosti.

„A když jsem viděla tu stařenu spadnout, napadlo mě, že když ji pomohu, tak to udělá na Muzafera dojem. Že nám pak bude věřit, nebo že tu bude aspoň větší šance na to, aby nám věřil,“

Ezaras podrážděně vydechl, „To je sice moc pěkný, ale dojem mám dělat já. Jak to vypadá, že služka má lepší charakter, než diplomat?“

„Nejsem služka, ale vrah,“ zasyčela a udělala krok k Ezarasovi. Jestli se tentokrát porve Ezaras s Raven, tak Breker bude v první řadě a bude si to zatraceně užívat.

„To je ještě větší ironie,“ zasyčel zase na chvíli on. Breker ztuhnul. A koutkem oka viděl, že i Esha strnula. Tohle bylo po hodně dlouhý době, kdy Ezaras něco řekl tímto tónem. Věděli, že jde do tuhého. Esha málem natáhla ruce k váze, aby ji nerozbili. Raven zatnula ruce v pěst a vraždila Matosu pohledem. O špehovi převlečeného za diplomata to platilo taky. Viděl, jak Ezarasovi cuká v oku. Breker se podíval nad sebe a začal odpočítávat od pěti. Protože přesně za pět vteřin dojde Ezarasovi trpělivost a začnou se rvát. A ač mu to trhalo jeho kamenné srdce, musel je od sebe odtrhnout. Protože ta váza by udělala takový randál a bordel, že to za to nestálo.

Naštěstí někdo ve čtvrté vteřině zaklepal na dveře. Ezaras dál vraždil Raven a ona vraždila jeho. Esha se nejdřív podívala na Ezarase, pak na Raven a nakonec na Brekera. Když bylo zřejmé, že rvačka nebude, trochu k Brekerově zklamání, Esha šla otevřít. Viděl, jak oba zavřeli oči, aby se aspoň trochu uklidnili. Ezaras se otočil a Raven rychle zalezla do pokoje, aby nebylo podezřelé, že jsou všichni v předpokoji.

Za dveřmi stál poslíček, který upozorňoval, že za půl hodiny bude večeře, tak aby se všichni připravili. K obecnému zděšení byli očekáváni všichni. Včetně černovlasé služebné.

×××

Ta večeře byla katastrofa. Raven musela poslouchat, jak si Muzafer a Ezaras vyměňují formality. Ezaras mu nenápadně lezl do zadku, až ho Esha musela kopnout do nohy, aby trochu ubral. Raven byla ráda, že zrovna jedla a nemohla se smát. Ale koutky ji trochu zacukaly, čehož si všimla hlavně díky Dosharovi – nejstaršímu synovi Muzafera – který se taky lehce usmál, když sledoval Raven. Seděla naproti němu a vůbec nemusela hrát, jak stydlivě sklopila zrak, když se na něho podívala a on ji pohled opětoval. Raven si uvědomila, že je dost velký problém, když ji princ věnuje pozornost, ale neměla nejmenší ponětí, jak se té pozornosti zbavit.

Ovšem tento zádrhel se vypařil v momentě, kdy se vykradla z postele a Ezaras se na druhé straně ani nezavrtěl. Vzala si černý plášť, který si s sebou vzala právě kvůli těmto situacím a příležitostem. Potichu se vykradla z ložnice a z pokoje. Ani stráže na chodbách nebyli schopni zachytit Raven, jak se plížila ven ze zámku. Avšak jeden pár očí si jí všiml.

Mrtví nic nepoví✔Onde histórias criam vida. Descubra agora