22.kapitola (Emma+Ryan)

18.5K 929 36
                                    

Emma

„Opravdu by se hodilo, kdyby jsi nám obstaral nějaké propustky, nebo cokoliv jiného, tati.“

Podupávala jsme ze zvyku nohou do země u táty. Nemám páru, kam nás táta zavedl, ale bylo mi to jedno. Přišel právě včas. Málem jsem vpadla do Reedovi pasti. Omluva a dík v tu chvíli nebyli na místě.

„Dobře, Beruško. Nechám pro tebe i Suze vystavit papíry. Nenapadlo mě, že sem budeš chtít jít  a vzít sebou  Suzannah.“

„To je možná trochu na mně. Donutila jsem  Emmu, aby jsme šly, nechtěla jsme si to nechat ujít. V životě jsme nebyla na motocrossovém závodě.“

A bylo to tam. Táta zkoumal Suze a pak mu v očích začali tancovat překvapivé ohníčky. Hodil postranní pohled na mne a já si jenom odfrkla. Právě jsi nám zajistila prvotřídní prohlídku, Suze....

„Opravdu?... v tom případě vám zajistím, aby jste měli nejlepší výhled na trať. Musím jít za Marcusem doladit detaily. Chovejte se jako doma.“

Táta vzal štos papírů do ruky a vyřítil se pryč, my dvě, já a Suze jsme zůstaly samy.

„Uznej, že tohle byl špatnej nápad.“

Unaveně jsme si odfrkla. Tohle opravdu nebyl plán dne, ale budiž. Chceme závody, fajn. Zavázala jsme si pevně tkaničky na svých botách a zkontrolovala brýle na nose. Suze mi neměla šanci toho moc říct o jejím výletě s Owensem, ale to nevadí. Chvilku jsme bloudili chodbami, až jsme dorazily do místnosti, kterou jsem hned poznala. Přípravka....Místnost, kde se shromažďovali před závodem všichni jezdci. Dolaďovali a kontrolovali poslední úpravy na strojích, probírali strategii a studovali dráhu mezi sebou. Motalo se tady i několik důležitých sponzorů. Každý měl svého favorita to bylo jasné.

„Proč se tady dvě sexy holky, takhle krčí, hmmmm?“

Já i Suze jsme nadskočily leknutím při hlasu za našimi zády. Zbrkle jsme se otočily a ostražitě si prohlíželi narušitele za námi. Vysoký blonďák v zelené kombinéze s helmou pod paží u boku. Byl mi nějak povědomý, ale nemohla jsem k němu přiřadit žádné jméno. Suze se rozšířily oči, když na něj zírala.

„Spolkly jste jazyky?..nevadí, to je něco na co jsme zvyklý.“

Blonďák se ušklíbnul a opřel se o stěnu vedle nás. Byla jsme nervózní z jeho pohledu, když mě prohlížel od hlavy až k patě a zase zpátky. Chtěla jsme uhnout jeho pohledu, který byl spíš slizký.

„Nico Collins?....“

Zamračila jsme se na Suze a pak na toho kluka. Nico Collins...No, jasně. Závity v hlavě mi začali pracovat, a já si vzpomněla kdo to je. Zbůhdarma jsem nakrčila nos, jestli existoval člověk, kterého jsem nemohla snést víc než Ryana Reeda byl by to Nico Collins.

„Jo, bingo Zlato a ty jsi?....“

Sledovala jsem, jak Suze pokládá ruku do jeho napřažené a přímo zbožně mu civí do tváře. Vážně jí musím trochu zaučit, aby trochu odolávala těmhle úsměvům....

„Suze, Suze Bayerová...ahoj.“

Teď se rozšiřující pokřivený úsměv přesunul na mě a jeho pravá dlaň se opřela o stěnu vedle mého obličeje. Měla jsem, co dělat abych ruku neodstrčila. Nesnáším, když mi někdo leze do osobního prostoru.

„A ty jsi?....“

Neskrývala jsme protočení očí. Takovýhle techniky vážně zabíraj?.... Nahmatala jsem Suzahninu ruku a trhla s ní tak aby se vzbudila z jejího transu ze zírání na Collinse. Na Nica jsme pokrčila rameny a vytvořila mezi námi prostor, i když zřejmě nepochopil a šel snad ještě blíž.

Nenáviď mě!Where stories live. Discover now