47.kapitola 3/3 - Závod s rudou královnou

17.8K 893 91
                                    


Emma

Dobře, takže jak divně tohle vypadá? Obývací pokoj v domě reedových se proměnil v něco připomínající provizorní kino. Obrovská pohovka uprostřed místnosti byla v obležení spousta polštářů společně s dekami. Televize běžela a neočekávaně se blížila hodina k začátku vysílání sportovního kanálu. Ryan s jeho sestrou seděli domácky na sedačce. Dívka napůl ležela a napůl seděla. Oba společně živě diskutovali, když Ryan masíroval dolní končetiny své sestry. A co jsem dělala, já?... správně. Nepokrytě ty dva pozorovala společně s dvěmi mísami popkornu v ruce.

„Tak vidím, že už to zvládnete beze mě. Půjdu už do postele... užijte si zábavu a Ryane? Dostaň Mel před půlnocí do postele, ano?"

Paní reedová stála na kraji schodiště. S úsměvem pozorovala svoje děti, ale nic až na silnou vrstvu makeupu by nezakrylo kruhy pod očima a vrásky od starostí. V ruce svírala tlustou knihu se kterou naposledy zamávala, než každý odpověděl. Melanie vykřikla stejně jako Ryan „Dobrou noc, mami!" ve stejnou chvíli jako jsem já se svými slovy „Dobrou noc" obešla pohovku, abych na stůl postavila dvě skleněné mísy. Melanie to popsala jako „závodní večer" , přímo zářila štěstím, jak byla nedočkává z nadcházejícího živého přenosu z turné. Mně se z té představy kroutil žaludek a stejně jako stokrát předtím jsem zkontrolovala svůj mobil. Pět zpráv, pět zpráv a dva zbytečné hovory na které mi Suze neodpověděla. Když jsem se snažila kontaktovat tátu ozval se mi jen záznamník.

„Hej, za chvíli začnou!"

Pozorovat jak se obličej mladé divky rozzáří, že skoro málem sletí z pohovky bylo k nezaplacení. Ryan zvýšil hlasitost a reklamní spot pomalu končil. Na obrazovce se objevily první záběry z turné. Pohled na část oblasti, stany rozestaveně kolem, fronty fanoušků a celý komplex společně s hudbou v pozadí.

„Emmo, sedni si. Místa je tu dost."

Melanie jsem přenechala celou pohovku. Ryan nevypadal nespokjeně, když nechal nohy své sestra ve svém klíně. Pozoroval mě a já rozhodla, že nejbezpečnější bude obsadit křeslo celé pro sebe. Vůně popkornu a zvuky z televize naplnily místnost.

„Je mi ctí vás jako televizní fanoušky přivítat v živém vysílání z motocrossového závodu, který se koná právě zde. Extra pro vás jsme natočily několik unikátních záběrů společně s rozhovory s hlavními hvězdami závodu. Společně s nimi máme několik nezodpovězených otázek a jednu velkou záhadu týkajícího se jezdce Dominika Collinse a jedné ze světoznámých hvězd motocrossového průmyslu, Dante Owense... po krátkém spotu se vám budeme dále věnovat."

Co to sakra?... Z reflexu jsem vytáhla svůj mobil z kapsy. Stále nic. V televizi kamera zachycovala ječící davy před prvizorní budovou. Jezdci vycházely ven, aby poskytly interview na kamery.

„Ryi, co tím mysleli?"

Obrátila jsem se na Ryana se stejnou otázkou. Právě se natahoval pro mísu s popkornem, kterou pak umístil do náruče jeho sestry. Překvapilo mě, jak si Melanie okamžitě zacpala ústa plnou hrstí. Ryan mlčel, ale jeho oči stejně snímaly obrazovku s mírným zamračením poté, co se podíval na stůl. Sledovala jsem jeho pohled. Díval se na svůj mobil. Možná se také snažil dovolat dantemu nebo mému otci. Naše pohledy se setkaly, ale ani jeden z nás se nepohnul. Byl to Ryan, kdo sáhl do mísy s pokornem a vhodil si hrst do úst.

„Nevím, Mel.. poslouchej a uvidíš."

Dívka nad tou odpovědí pokrčila rameny a sledovala televizi. Ryan byl tím, kdo vše doplňoval, popisoval, rozestaveně stany, vysvětloval přípravu dráhy a já se nachytala, jak s lehkostí poslouchám a ujídám slané kousky ze své misky. Reportérka znovu začala mluvit a má ruka se zastavila na půl cesty.

Nenáviď mě!Where stories live. Discover now