Açıklama

1.8K 72 20
                                    

Arkadaşlar öncelikle Allah'ın selamı üzerinize olsun ne zamandır görüşemiyoruz. Baya uzun bir zamandır buraya giremiyorum çünkü YGS LYS gibi küçük bir bela var maalesef bu sene. Yarın YGS ye gireceğim İnşallah ve bugün sonunda ara verdim ve hemen buraya girmek istedim. Buraya girdiğimde yorumlara bakmaktan yazmaya girişemedim bile Elhamdülillah :)

Yorumlara girip baktığımda bazı şeyler fark ettim ve bunları açıklamak için yazmak istedim. Öncelikle yazdıklarımda eğer benim fark edemediğim bir hata varsa ve bu size kötü örnek oluyorsa hakkınızı helal edin dostlarım. İnşallah Allah beni bu hatalarımdan dolayı affeder.

Beyza karakterini yorumlardan anladığım kadarıyla tam olarak açıklayamamışım. Arkadaşlar öncelikle Beyza karakteri çok farklı ortamlardan çıkmış ve İslami yaşama yeni yeni adapte olmaya başlamış bir karakter ve benim bu karakteri anlatabilmem için bu karakterin hataları olması lazım. Bizim de hatalarımız yok mu İslamı yaşarken ? Elbette var. Ben böyle bir karakter oluşturmak istedim çünkü hiçbirimiz mükemmel müslümanlar değiliz. Ama bu demek değildir ki :" Benim hatalarım var,ben de böyleyim ne yapayım?". Ben kesinlikle böyle bir şey ne söylerim ne de yazarım. İnsan hata elbette yapacak ve hataları sayesinde bir şeyler öğrenecek.Hatamız var diye öyle bir köşede oturup bunu kabullenecek miyiz? Tabi ki hayır !! Allah'ın izniyle mükemmel müslümanlar olmak için çaba harcayacağız ve Peygamber Efendimiz(sav)i, sahabeleri örnek alacağız.Benim amacım bizler gibi gelişmeye çalışan ve hatalarını elinden geldiğince düzeltmeye çalışan bir karakter oluşturmaktı. Bana gelen güzel mesajlardan da bunun işe yaradığını görüyorum. Buraya gelip mükemmel bir müslümanın hayatını yazsaydım sanmıyorum ki çoğunuz bu hikayeye ısınırdı. Benim düşüncem bizim gibi hataları olan,bize yakın olan ve bizimle birlikte kusurlarını tüm isteğiyle düzeltmek isteyen bir karakter oluşturmaktı ve bunu başardığımı düşünüyorum. 


Benim bu hikayeyi yazma amacım ergence bir aşk hikayesi anlatmak değil, bir anlamda içine aşkı da katarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmaktı. Buraya sadece düşüncelerimi yazsam sadece belli bir kesime hitap edecekti ve İslam'ı tanımayan ya da sıcak bakmayan insanlar bu hikayeyi hiç açmayacaktı. Ben bu hikayeyle çoğu amacıma ulaştım. Emin olun farklı düşüncelere sahip her insan bana mesaj attı ve Beyza karakteri gibi kendilerinin de hatalarının olduğunu ve karaktere kendisini çok yakın gördüklerini söylediler. Allah'a şükürler olsun ki bu hikaye güzel şeylere vesile olmama sebep oldu. Bu yönden vicdanım rahat ama eğer gerçekten bir hata yaptıysam ve insanların bakışlarını kötü etkilediysem Allah beni affetsin. Beyza karakteri hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.


Yarınki sınav için dualarınızı eksik etmezseniz çok sevinirim dostlarım. Sınavdan sonra da bir şeyler yazabilirsem yazmayı düşünüyorum inşallah. Allah'a emanet olun :))

Hayat Şimdi BaşlıyorOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz