Konuşma

4.6K 372 26
                                    

Beyza namazını kıldıktan ve etrafı topladıktan sonra, Lily'ye erken yatacağını söyleyip yatağın içine girdi ve öylece tavana bakmaya başladı. Marshall'ın söyledikleri karşısında biraz da olsun korkmaya başlamıştı. Neden durduk yere öpüşme faslı ortaya çıkmıştı ki ? Beyza ciddi bir sınır koymaya karar verdi. Çünkü biliyordu ki erkek nefsi çok farklı çalışıyordu. Kendisinin düşünemeyeceği , aklına bile getiremeyeceği fesatlıkları erkekler rahatlıkla akıllarına getirebiliyordu. Hele bir de gayrimüslim bir erkeğin ne yapacağı hiç belli olmazdı. Annesini aramaya karar verdi. 4. çalıştan sonra telefon açıldı ve annesiyle konuşmaya başladı. Annesi bugün nöbetçi olacak ki , bu kadar geç saatte telefonu açmıştı. Annesine önemli bir şey olmasa aramayacağını söyleyip hibugünle ilgili olan her şeyi anlattı.

Anlattığında içinin rahatladığını hissetti çünkü annesi her zaman onu anlayışla karşılardı. Ama bu sefer öyle olmadı. " Biz seni orada erkeklerle konuş , anlaş diye değil ; oku da ingilizce öğren diye gönderiyoruz. " dedi annesi biraz sinirli bir şekilde. Beyza bu duydukları karşısında adeta şok geçirmişti. Gözleri dolmaya başladı.

" Anne bunun ne alakası var ki şimdi ?  Benim yaptığım hiçbir şey yok. Benim sana anlattıklarımı tam dinlemedin galiba." dedi. Sesini titretmemeye uğraşıyordu.

" Evet anlattıklarını çok iyi dinledim ve diyorum ki , erkeklerle bu kadar sıkı fıkı olman doğru değil. Niyetin belki onlarla konuşurken iyi olabilir ancak , erkeklerin niyeti iyi değil kızım. Şunu bil ki , kızlar için erkeklerden arkadaş olmaz. Sen arkadaş gözüyle bakarsın , o sana her zaman başka gözle bakar. Bunları söylememin nedeni senin erkeklerle rahatça konuşabildiğini ve öyle bir potansiyelinin olduğunu bildiğim için. Geçmişte de yaşananları göz önünde bulundurursak diyorum ki kendine dikkat et ve erkeklerle fazla samimi olma. Güzel güzel otur dersine çalış. YGS yaklaşıyor zaten. "  dedi annesi.

Beyza sadece boğuk bir sesle tamam dedikten sonra telefonu kapattı ve sessizce ağlamaya başladı.

Bu laflar kalbine ok gibi saplanmıştı. Annesi her ne kadar iyiliğini istese de aleni bir şekilde senin bu kız erkek işlerine potansiyelin var demişti. Çok ağrına gitmişti bu laflar. Çünkü doğru söylüyordu annesi. Bu hayatta kız -erkek ilişkilerinden çok daha önemli şeyler vardı . Bu dünya yabancı dizi veya filmlerdeki gibi değildi. Bir hata yapmanın bedelini belki de çok acı bir şekilde ödüyordun bu hayatta.  Beyza başını ellerinin arasına alarak "Ben ne yapıyorum Allah'ım ? Benim derslerimi veya geleceğimi düşünüp , ibadetlerimi nasıl daha iyi yerine getirebilirim diye düşünmem gerekirken  düşündüğüm şeylere bak. Yok konuşmak doğru değil ama ben komuşmak istiyorummuş. Aferin Beyza sen böyle devam et zaten. Geçmişte yaşanan şeyler kat be kat artarak burada da yaşansın tam olsun. Bravo Beyza sana." diye kendi kendine konuştu Beyza. Başını yastığa koydu ve sessizce ağladı. Ağlarken uyuyakalmıştı.

Sabah uyandığında gözlerini açmakta zorlanmıştı Beyza.  Aynaya baktığında bir an acaba aynadaki yaratık ben miyim diye düşünmüştü. Gözleri ağlamaktan şişmişti. Saçları arapsaçına dönmüştü ve dudakları şişmişti. Bu haliyle botokslu bir kadını andırıyordu. Yüzünü soğuk suyla 5-6 kere yıkadıktan sonra , sürünürcesine mutfağa gitti ve bir bardak su aldı. Telefonu çaldığında yine aynı yavaşlıkta odaya girdi ve telefonu açtı.

"Efendim ? " dedi yavaş ve uykulu bir şekilde. " Günaydın kızım." dedi şevkatli bir ses. " Sana da günaydın anne." dedi Beyza buruk bir sesle. Kırıldığı ve üzüldüğü  kişi annesi değildi aslında. Annesinin doğru söylediğini bildiği için kendini suçluyordu ve hiç acımadan kendini eleştiriyordu. " Güzel kızım , dün için senden özür diliyorum.  Dün biraz sinirliydim ve sana sert çıkıştığımı fark ettim. Vicdan azabı çektim tüm gece boyu. Beni affet olur mu ?" dedi annesi . Tam Beyza bir şey diyecekti ki annesi konuşmaya devam etti. " Biliyorum seni biraz kırdım annecim ama dediklerimde haklı olduğumu ileride çocuğun olduğunda anlayacaksın. Bu devir gerçekten çok kötü bir devir. Ahir zamandayız ve artık bazı şeyler eskisi gibi değil. Kimin müslüman kimin gayrimüslim olduğu belli değil. Daha yanındaki müslümana bile güvenmezken gayrimüslime nasıl güveneceksin ? Ben sadece seni korumaya çalışıyorum. Bol bol dua et Beyza. Evden çıkmadan ayetel kürsi , felak ve nas surelerini oku. Çünkü bizi koruyacak tek kişi Allah'tır. O'na güven ve sırtını ona ver. Pişman olmazsın. Hayat ne filmlerdeki gibi ne de kitaplardaki. Bu hayat ciddi bir hayat ve ciddiye almazsan sonuçlarını sen de biliyorsun kızım. Ben sana demiyorum ki erkeklerle hiç konuşma , sadece diyorum ki belli bir sınır koy ve sana o sınırdan itibaren yaklaşamasınlar. Şimdi kapatmam lazım sonra yine konuşuruz olur mu ?" dedi annesi . "Teşekkür ederim anne. Beni korumaya çalıştığını biliyorum ve iyi ki sen varsın. Hoşcakal."dedi Beyza ve telefonu kapattı. Morali biraz da olsa düzelmişti. Üstünü giyinip başörtüsünü yaptıktan sonra Lily'yle beraber kahvaltı ettiler ve okula gittiler. Beyza , Marshall'ın telefonunu Lily'ye vermiş ve onun vermesini istemişti. Muhattap olmak istemiyordu.

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now