Okul

11.2K 431 36
                                    

*Marshall okula geldiğinde kendini huzurlu hissetti. Çoğu kişi okuldan nefret ederdi ancak Marshall burayı seviyordu. O lanet yetimhaneden de, ona işkence çektiren o insanlardan da biraz da olsun kurtuluyordu. Bu sene okulda son senesiydi, okul bitince reşit olacaktı ve bu yetimhaneden kurtulacaktı.

Marshall'ın çetesi onu gördüklerinde Marshall'ın yanına gittiler ve selamlaştılar. Aralarından William onun en iyi arkadaşıydı ve cehennemini serinleten insanlardan biriydi. Aralarında en laubali olan

Jones:"Lanet olsun adamım! Sınıfımıza bir terörist gelmiş. Işte tam karşıda, korkusuz ben bile bu teröristten korkuyorum. Tanrım sen bizi koru. "diyerek haç işareti yaptı.

Marshall a bu hareketler çok saçma geliyordu. Hatta bir yaratıcının olduğuna bile inanamıyordu. Kendi dini kendine saçma geliyordu. 4 İncil'in her biri de birbirini yalanlıyordu. Yanlış olan bir şeyler vardı.

Günahlarının affolunması için papazlara gitmeleri gerekiyordu. Küçükken papazın birine"Neden Tanrı'yla konuşamıyorum da size söylüyorum bütün bunları"dediğinde papaz ona"Tanrı'nın senden daha önemli işleri var ve meşgul. Herkesle aynı anda konuşamaz. Bu yüzden biz seçilmişleri bu kutsal iş için adadı ve dünyadaki yardımcıları yani biz, size yardım ediyoruz. "diyerek karşılık vermişti. Madem Tanrı kendisini yaratmıştı neden başıboş bırakmıştı? Mantığı bunu almıyordu. Bu yüzden de her ne kadar kiliseye gitse de hiçbir dine, Tanrı'nın varlığına inanmamaya başlamıştı.

Marshall, Jones'un gösterdiği yere baktığında karşısında bir kız duruyordu. Yaklaşık 1.65 boylarındaydı. Marshall bu kızı görünce şaşırdı. Okulundaki diğer kızlara hiç benzemiyordu. Başında saçını örttüğü bir bez parçası vardı. Üstünde kalçasını örtecek bir biçimde bir tişört ve altında bacak hatlarını belli etmeyen bir pantolon vardı.

Marshall kızı incelerken yanına sakallı bir adam geldi ve birlikte müdürün odasına gittiler. Marshall bu sakallı adamları daha önceden televizyonda görmüştü. Genelde ellerinde silahlar vardı ve tanrılarının adını söyleyerek masum insanları öldürüyorlardı. O yüzden onun ülkesinde bu tür insanlar terörist olarak adlandırılıyordu.

Marshall bunları düşünürken zil çaldı ve herkes sınıflarına girmeye başladı. Marshall tam sınıfa gireceği sırada okulun en basit ve kucaktan kucağa dolaşan kızı Marshall'ın yanın geldi. Kızın adı Helen'di. Okuldaki erkeklerin neredeyse yarısıyla yatmıştı ve Marshall sıra kendisine geldiğinin farkındaydı. Helen bir çocukla konuşmaya gidiyorsa eğer, onunla yatmak içindi.

Helen, Marshall'a bir şeyler dedi ama Marshall kızı dinlemiyordu bile. Sadece kızı inceliyordu. Varla yok arası bir etek ve göğüslerini açığa çıkaran bir tişört. Ağzında şapırdata şapırdata çiğnediği bir sakız, ve yüzünde bir ton makyaj. Marshall Helen'i incelerken birden yeni kız gelmişti aklına. Onu hiç böyle incelemediğini, vücudunun belli olmadığını fark etti. Daha fazla düşünmek istemedi ve sınıfına girdi.

Ders başlayalı 5 dakika olmuştu. İlk ders matematikti ancak öğretmen daha girmemişti. Koridordan gelen seslere göre hiçbir öğretmen içeri girmemişti. Aradan 10 dakika geçtikten sonra içeri matematik öğretmeninin yanında bir kız girmişti. Kız öğretmenin arkasında duruyordu. Gergin olduğu her halinden belliydi. Sınıfa omuzları düşük bir biçimde girmişti ancak sınıfa girince kendini toparlamış, kendinden emin bir şekilde dik durmuş ve sınıfa bakıyordu.

Herkes tuhaf tuhaf bu kendilerinden daha farklı görünen kıza bakıyorlardı. Sınıftaki kızlar alaylı ve küçümser bir şekilde bu kıza bakarken erkekler şaşkınlık içerisinde kızı inceliyorlardı. Matematik öğretmeninin cırtlak sesi tuhaf ortamı dağıttı.

"Çocuklar, yeni arkadaşınıza merhaba diyin. Canım kendini tanıtmak ister misin? "diye sordu bu tuhaf kıza. Marshall hala tepkisiz bir şekilde bu kızı inceliyordu.

" Ben Beyza. Buraya Türkiyeden geliyorum. "dedi ve kendini tanıtmayı kısa keserek öğretmenin gösterdiği yere oturdu.

Hocanın gösterdiği yer sürekli yalnız takılan ve kimseyi yanına oturtmayan Marshall'dı. Herkes Marshall'ın tepkisine bakmak için kafasını ona çevirmişti ancak Marshall tepkisizliğini sürdürüyordu.

Beyza yerine oturduğunda sınıfın en sevecen kızı Lily Beyza'yı rahatlatmak istercesine" Daha geldiğin ilk gün dersi kaynatmayı başardın. Seni sevdim. "dedi ve içten bir gülümseme yolladı. Beyza'ysa sadece sırıtmakla yetindi.

Lily çok iyi bir insandı. İnsanları din, dil, ırklarına bakmaksızın sever ve kabullenirdi. Herkese hitap edebilme yeteneği vardı. Marshall'ın  arkadaş olarak konuştuğu tek kız Lily'di. Marshall, Lily ve Williamdan çoğu şeyi gizlemezdi.

Matematik dersinde Marshall istemeden de olsa kızı göz ucuyla incelemeye başlamıştı. Neden bu sıcakta kollarını, bacaklarını, hatta başını örttüğünü merak ediyordu.

Ders bittikten sonra birkaç kişi Beyza'nın yanına geldiler ve tanıştılar. Beyza Lily'i çok sevmişti. Şimdiden kanı ısınmıştı. William çok iyi bir çocuğa benziyordu. O da Lily gibi sıcak kanlıydı. Beyza diğerleriyle de tanışırken Jones bir hayalet görmüşcesine kıza bakıyordu. Kimseye belli etmemeye çalışıyor ancak ondan biraz da olsa korkuyordu.

Sınıftaki diğer kızlarsa bu yeni gelen kızla alay etmişlerdi. Yeni kızın normal kadın hatlarından yoksun olduğu için kendini gizlediğini söyleyip, aralarında gülüşüyorlardı.

Beyza bunların hepsinin farkındaydı. Ancak buraya eğitimi için gelmişti ve sadece 1 sene burada kalacaktı. O yüzden uğraşmak istemiyordu.

Sınıfa girmeden önce müdür bütün öğretmenleri kendi odasına toplamış, Beyza'nın müslüman olduğunu ve buna karışılmaması gerektiğini öğretmenlere açıklamıştı. Herkes olumlu cevap verse de biyoloji hocası Angelina içten içe bu kıza nefret beslemeye başlamıştı.

Müdür Bey, Beyza'nın rahmetli babasının çok yakın bir arkadaşıydı. Babası akciğer kanserinden dolayı vefat etmişti ve şimdi Beyza ve annesi, anneannesi ve büyükbabasında kalıyorlardı. Son seneyi burada okuması için annesi müdür beye ricada bulunmuştu ve müdür bey Bob bunu seve seve kabul etmiş, Beyza'nın son senesini burada geçirmesi için her türlü hazırlığı yapmıştı.

Marshall'ın içinde ilk defa bir merak hissi uyandı ve Beyza'nın tanrısını merak etti. Ancak bunun o bile farkında değildi.

Multimedya Marshall'ın gittiği okul

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now