Yazardan Sevgili Okuyuculara , Önemli !

3.4K 221 10
                                    

Hepinize merhaba arkadaşlar. Yb en kısa zamanda gelecek ancak yb den önce sizinle paylaşmak istediğim , sormak istediğim şeyler var. Şu sıralar çok fazla aklıma getirdiğim bir düşünceyi sizlerle paylaşmak istedim.

Her gece yatağınıza yatın ve sanki mezardaymışsınız gibi düşünün. Ölüm her an sizi alıp götürecekmiş gibi düşünün. Ne yaparsınız ? Ne götürürsünüz yanınıza öbür dünya için ? Ölüm herkesin kapısında. İlla ki yaşlanmak , hasta olmak gerekmiyor ölmek için. Bunları her an ölümden korkun diye söylemiyorum.  Ancak ölümün ne zaman geleceği belli değil. Sadece hazır olmamız gerektiğini söylüyorum. Birkaç zamandır yatağıma yatıp acaba ölüm birazdan benim de kapımı çalsa yanımda hangi günah veya sevabımı götüreceğimi düşünüyorum. Bu hayat kıskançlıklar , fitneler , kısacası kötülükler için çok kısa. Bunu da fark ettim ölümü düşünürken. Hırslarımızdan , nefsimizden ve şeytandan da arınmamız gerektiğini fark ettim. Bunları biz kötü insanlarız diye söylemiyorum , ancak daha iyi olabiliriz. En iyi şekilde İslâm'ın hakkını veren Müslümanlar olabiliriz. Engeller çıkacak önümüze , nefsimiz gelecek en başta. " Aman boşver." diyecek. " Boşver , bu hayat kısa. İstediğin gibi yaşa." Arkasından şeytan aynı şeyi tekrarlayacak. Vesvese verecek bize , ruhumuzu kirletmek için. Çevremizdeki insanlara uymak isteyip iyiliklerden vazgeçme aşamasına geleceğiz belki de. Ancak bu engeller aşılamayacak engeller değil. Cehennemden daha mı kötü ki bu engelleri aşamayalım.
Biliyorum , gençken her şey , her duygu sonuna kadar yaşanıyor.  Aşk , sevgi , nefret , üzüntü... Biliyorum çünkü ben de gencim ve benim de bir nefsim var. Ama arkadaşlarım , eğer bu engelleri aşıp iyi birer müslüman olursak , diğerlerine de örnek olabiliriz. Bu dünya olmasa da en azından bir şeyleri kendi çevremizden düzeltmeye başlayabiliriz. Hiçbir zaman insanların , nefsin , şeytanın dediklerine aldırmayın. Çünkü bu dünyayı boş geçirenin vay haline. İyi bir dönemde değiliz bunun da farkındayım. İçip zil zurna sarhoş olmanın , arsızlığın , zinanın ve soyunmanın modernlik , dininse yobazlık olduğu bir dönem geçiriyoruz maalesef. Ama ne olursa olsun bu dönemleri aşabilir ve hem kendimizi hem de çevremizdekileri kurtarabiliriz. Eğer bu yazdıklarım sizi biraz da olsun mutlu etmişse , sizi cesaretlendirmişse ne mutlu bana. Nefsinize aldanmayın arkadaşlarım. Aldanacağınız vakit ölümü ve cehenneme gidebilme ihtimalini düşünün. Ve bol bol dua edin. Ben de dua edeceğim hepimiz için. Sizleri tanımasam bile sizler benim kardeşlerimsiniz. Ve kardeşler her zaman birbirlerine destek olup  birbirlerini kollar.  Bunları düşünerek yazmak istedim bunları. Belki sıktım sizi ama , artık içim daha rahat. Ne zaman bir sorununuz olursa , çıkmaza düşerseniz bana danışabilirsiniz. Hepinize teşekkür ederim sizleri seviyorum. Yorum yapmayı unutmayın , sevgiyle kalın ;)

Bu arada hikayeyi mobilden yazdığım için , arada birkaç yazım hatası olabiliyor.  Onlar için de özür dilerim.  Sağlıcakla kalın.

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now