☆★☆★

2.6K 132 2
                                    

Arkadaşlar sizlerle bir konu hakkında konuşmak istediğim için buraya yazıyorum.

Biliyoruz ki hepimiz insanız ve iyi yönlerimiz kadar kötü yönlerimiz de var. Hepimiz ne siyahız ne de beyaz. Hatalarımız elbette olacak. Ama bu demek değildir ki hatalarımızı düzeltmekten vazgeçelim. Ya da 'ben de böyleyim napayım?'deyip bırakalım. Ne olursa olsun bir hata yapsanız bile en azından pişman olmasını bilin. Ya da birine karşı bir kusurunuz olduğunda en azından özür dilemesini bilin. Ve size karşı yapılan yanlışlarda kin kaplamasın o serçe gönlünüzü. Emin olun kin, o serçe yüreği bir kargaya dönüştürebilecek bir duygu. İnsanlara kin beslemeyin ya da hatalarını gördüğünüzde heöen yıkmayın o insanları. Aksine yapıcı olun, yardım edin. Belki Allah o kulun hatasını gösteriyor ki siz düzeltin diye. Devir çok tuhaf arkadaşlarım. İnsanlar yaptıkları hatalardan veya işledikleri günahlardan utanmaz olmuşlar, üstüne üstlük bunları gururla anlatır olmuşlar. "E herkes öyle ama"diyerek siz de çevrenizdeki topluluk hata yapıyor diye aynı hatayı yapmayın. Sorguda topluca değil, herkes bireysel ve kendi yaptıklarından sorgulanacak.

En önemlisi de sevmeyi bilin. Sevgi önemli dostlarım. Sevgisiz hiçbir şey olmuyor bu dünyada. Kin beslemeyin ki hayatta hep mutlu olun. Bu dünya zaten geçici. Bir bakmışsın ki ömür bitmiş. Bitmez gibi geliyor ama bakın, ne kadar da çabuk büyüdük değil mi? Geçmez sanıyoruz ama akıp gidiyor bu zaman nehri. Daha dün salıncakta sallanıp kaydıraklarda kayarken, şimdi büyüdük ve belli sorumluluklarımız var. Bu hayatta mutlu olmak varken ne diye bu düşmanlık ve kin? Hatalarınız olabilir hatalarımız olabilir. Bu demek değildir ki birbirimize kin besleyelim.

Ve en önemlisi hata yaptığınızda ümitsizliğe kapılmayın. O hatanın bedeli elbet bir gün ödenecek bunu da unutmayın, ancak her hata ilerleyebilmemiz için derstir bizlere. Bu yüzden hatalarınızı bile sevin. En başta kendinizi ve özelliklerinizi sevin ki, çevreniz de olumlu etkilensin.

Hata yaptığınızda ve sizi eleştiren birileri olduğu zaman bu sizi üzmesin. Eğer siz doğruysanız ve bunu Allah biliyorsa bu yeter. Çünkü emin olun bizi sorgulayacak olan da, bize merhamet edecek olan da Allah'tır. O en yüce ve övgüye layık olandır.

Sevgiyle kalmanız, hatalarınızdan ders almanız ve o masum serçe yüreğinizi kargalardan korumanız dileğiyle...

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now