¤¤¤¤

3.1K 181 34
                                    

Arkadaşlar şu an gerçekten çok sinir olduğum bir konuyu sizlere anlatmak istiyorum. Normalde ben de eleştiren ve sorgulayan bir insanım ancak önce kendi eksiklerim var mı diye baktıktan sonra eleştirimi yapıyorum. Adamda daha ne abdest ve ne namaz ama baktığın zaman karşısındakini sorguluyor. Ya sen önce bir kendine baksana! Git kendini daha fazla nasıl geliştirebilirsin onu öğren , eleştirip hatalar aramaya çalışana kadar kendini geliştirmeye çalışsan daha faydalı olur. Niye eleştirirken minik ayrıntılara takılıp karşındaki insanı da soğutuyorsun ki ? Yok kapalılık böyle olmaz yok sen bunu yapamazsın bu renk giyinemezsin bunu söyleyemezsin... Uzayıp gidiyor böyle şeyler.  Ne diyor nisa suresinde : "Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."

Bir kez daha diyorum ki dinimiz zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı bir din. Adam kendini dindar sanıyor ama daha hiçbir surenin gerçekte ne demek istediğini bilmiyor. Neyi niçin yaptığını bilmiyor. Nisa suresinde emredildiği üzere kapanan bir insanı sen daha nasıl eleştirebilirsin ki ? Kafalarından saçmasapan her şeye haram diyorlar. Sadece anlayamıyorum.

Gerçekten bugün moralim bu konu hakkında o kadar bozuldu ki anlatamam. Hayır yani İslam diğer insanların gözünde nasıl bir din gerçekten çok merak ediyorum. Bu insanlar yüzünden diğerleri gerçekten İslâm'dan soğuyor. Şunu tüm dürüstlüğümle söylüyorum ki eğer daha genç olduğumu düşünüp ibadetlerime sonra başlama kararı alsaydım hiç başlayamazdım bu insanlar yüzünden. Soğuturlardı beni. Onların yaşadıkları müslümanlık nasıl ben onu bile bilmiyorum. Her şeyi Allah bilir.

Ya sen önce insanları kafana göre eleştirip yok bu haram ,yok bu ne hal, böyle ibadet olmaz diyeceğine git kutsal kitabın Kuran'ı Kerim'i oku. Sen kimsin ki benim ibadetimin olup olmayacağına karar verebilirsin ? Nereden bilebilirsin ki , her şeyi bilen yalnızca Allah'tır.  Gerçekten eğer maneviyat konusunda hassas bir dönemde olmuş olsaydım bugünkü yaşadığım olaydan dolayı gerçekten soğurdum tüm bunlardan.

Sakın üstünüze alonmayın benim biricik okuyucularım. Bu laflar hiçbirinize değil. Sadece okulda densizin biriyle yaşadığım bir olay sonucu yazdım bunları. Siz siz olun her zaman yumuşakbaşlı olun. İnsanlar İslâm'ı korku dini değil de sevgi ve merhamet dini olarak görsün sizin sayenizde.

Başınızı şişirdiğim için özür dilerim hakkınızı helal edin. Ancak eğer bunu yazmasaydım içimde patlayacaktı. Sizlerle paylaşınca , yazınca rahatlıyorum.

Hikayeye dönecek olursak , kurguda biraz yavaş gittiğimin farkındayım. Ama hemen her şeyin olmasını değil de , konuları sindire sindire yazmak istiyorum. Ayrıca vicdansız öğretmenler o kadar ödev veriyorlar ki çok zor girebiliyorum :D

Şimdi bir şey sormak istiyorum. Örneğin kurgudaki bir olayı bölümlere bölerek kısa kısa yazmamı mı , yoksa konuyu tek bir bölüme uzunca mı yazmamı istiyorsunuz ? Kısa kısa yazdığımda bölümler çabuk paylaşılacak ama konu dağınıklığı olacak , uzun yazdığımda konu bütünlüğü olacak ancak birazcık daha geç gelecek bölümler. Hangisini istersiniz :D




Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now