Bazı Şeyler Değişti, Değişiyor, Değişecek

4.1K 251 26
                                    

Beyza'nın Ağzından
Belki bir dakika gibi geçen üç yıl sonra...

"Of çok geç kaldım Beyza. Yine çocuğu ağaç edeceğim." Lily bunları telaşla söylerken, elindeki iğneyle başörtüsünü iğnelemeye çalışıyordu. Onu böyle başörtüsünü iğnelemeye çalışırken görünce 3 yıl öncesi gelmişti aklıma. Zaman su gibi akıp gidiyor tabiri gerçekten de doğru bir tabirdi bu dünyada. Göz açıp kapayıncaya kadar 3 sene bitmiş ve hayatımızda pek çok şey değişmişti. Lily , William ve Marshall okullarının son yılındaydılar ve benim okulumu bitirmeme 2 sene kalmıştı.

Lily ile ilişkilerimiz bu üç yıl içerisinde oldukça gelişmiş , hele de Lily müslüman olunca daha samimi olmuştuk. Müslümanlığı araştırdığı zamanlar müslüman olabileceğini hiç düşünmemiştim. Çünkü sözde rahat bir yaşam tarzından dinin sorumluluklarına geçiş yapmak bir hayli zordu. Ama bunu zor da olsa başarmıştı Lily ve şu anda her ibadetini düzgün yapmaya çalışan ve kapalılığı hakkıyla yerine getiren bir insandı. Bana müslüman olnadan hemen önce "Ben bilmiyorum. Kafam o kadar dolu ve karışık ki. En korktuğum şey ise Allah tarafından kabul edilmemek. Bu kadar yüce bir şeye layık olamamak."dedi Lily gözlerinden bir damla yaş dökülürken. Ben de elini tutmuştum ve "Sen ona bir adım gidersen , o sana on adım gelir. Yüreğini ve aklını boşu boşuna yorma. Seni yaradan seni kabul etmemezlik yapar mı hiç. O yüzden sil gözyaşlarını ve teslim ol ona. Çünkü biz ancak kul olarak bu yüce şeye layık olabiliriz." demiştim ve o anda şehadet getirmişti Lily. İsim olarak da Esma'yı almıştı ancak ben ona hala Lily diyordum. Lily bana müslümanlığı araştırma sürecini anlatırken ben de onunla birlikte hem bilgilerimi tazelemiş hem de bir kere daha İslamın ne kadar güzel ve merhametli bir din olduğunu anlamıştım. Geçmişte birçok hata yapmıştım ve bir zamanlar ben de Lily gibi ya kabul edilmezsem diye düşünüyordum ancak çok şükür ki ibadetlerimi elimden geldiğince yapmaya çalışıyordum. Benim için en büyük mutluluk buydu.

Lily sonunda başörtüsünü yapmayı bitirmiş ve üstünü düzeltmeye başlamıştı. "Lily , nişanlın seni her halinle kabulleniyor bunu biliyorsun. "Dedim pis pis sırıtarak. "O yüzden süslenmeyi bırak da Ahmet'in yanına git. Çocuk ağaç değil dünyaya direk olarak kaldı bekleye bekleye."dedim ve ikimizde gülmeye başladık. " William'a Ahmet denmesine hala alışamadım. Sanki başka birine sesleniyorlarmış gibi geliyor."dedi Lily ve ayakkabısını giyimeye başladı. Evet bu üç yıl içerisinde benim hayatımda olmasa da William ve Lily'nin hayatında önemli değişiklikler olmuştu. En önemlisi ikisinin de müslüman olmasıydı. İkincisi ise William'ın Lily'yi sevmesi ve Lily'nin de William'ı sevmesiydi. William hala o günleri anlatırken Lily'nin yanındaki o çocuğa karşı gıcık olduğunu her seferinde dile getirirdi. Ama ona konuşmanın sonunda her seferinde teşekkür eder ve o olmasaydı Lily'ye olan duygularını açıklayamayacağını söylerdi. İkisi de birden güzel aşk hikayelerini anlatırken duygulanırlar ve birbirlerine sevgi ve saygıyla bakarlardı. Onlarınki filmlerdeki aşklardan kat be kat güzeldi bama göre. Onlar birbirlerini severek aynı zamanda Allah aşkını da bulmuşlardı birbirlerinde. Bu hikayeyi o kadar çok anlatmışlardı ki sanki ben oradaydım ve o anlara şahit olmuştum. William ,Lily'yi okuldan almaya gitmiş ve Lily'yi bulamayınca birkaç arkadaşına nerede olduğunu sormuş. Onlar da okulun yanındaki küçük binayı gösterince William oranın neresi olduğunu bilmeden içeri dalmış. Benim gibi kapalı kadınların olduğu mescide dalınca kadınlar William'ı sapık ilan edip linç etmeye çalışmışlar. Buraları anlatırlarken o kadar gülmüştüm ki hala William ile dalga geçerim. Daha sonra içeriden Lily gelip kadınları sakinleştirmiş ve birlikte dışarı çıkmışlar. William, Lily'nin orada ne işi olduğunu sorunca Lily her şeyi anlatmanın zamanının geldiğini düşünmüş ve müslümanlığı uzun bir süredir araştırdığını ve bu dini benimsediğini söylemiş. Ayrıca William'ın defterini okuduğunu ve her şeyden haberdar olduğunu anlatmış ancak sondaki o romantik sözden hiç bahsetmemiş. Eğer öğrenmek isterse bu dini ona da öğretebileceğini ve biraz daha hazırlıktan sonra müslüman olacağını anlatmış. William ise zaten Lily'den gelecek bir şeyin zararlı olmadığını bildiğinden bu teklifini kabul etmiş. Müslümanlığı, Allah'ı araştırdıkça ve bunun hakkında konuştukça ortak noktaları

Hayat Şimdi BaşlıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin