Nefret

5.9K 379 7
                                    

"Bazı insanlardan nefret ederiz çünkü onları tanımayız. Onları tanıyamayız çünkü nefret ederiz." - Charles Caleb Colton

*Ders Biyolojiydi ve dersin başlamasına bir iki dakika vardı. Beyza uyuyakalmıştı ve koşa koşa sınıfa geldiğinde öğretmen çoktan sınıfa girmişti. Biyoloji öğretmeni Angelina bu kıza karşı bir nefret besliyordu ve gün geçtikçe bu nefreti artıyordu.

Sınıfın ortasında Beyza'yı hak etmediği bir şekilde azarlamış ve aşağılamıştı. Bazı kızlar ve erkekler Beyza'ya küçümseyici bakışlar atıp onunla dalga geçiyorlardı. Bunlara seyirci kalmak istemeyen Marshall"Hocam bence de biraz abartmıyor musunuz? Sonuçta sadece geç kaldı diye bu kadar tepki vermek anlamsız. "demişti.

Hoca öldürücü bakışlarıyla Marshall 'a baktı ve pis pis sırıttı. İşte şimdi bir taşla iki kuş vuracaktı." O zaman yeni öğrencimize ayrıntılı araştırma ödevinde yardım etmekten de büyük mutluluk duyarsın. Öyle değil mi? Tenefüste ikiniz de yanımda olun. Ödevinizi vereceğim. Şimdi kitaplarınızın syf 123.sayfasını açın... "

" Bunu yapmak zorunda değildin. "dedi Beyza ifadesiz bir şekilde. Marshall hiç cevap vermedi ve düşüncelere daldı.

Eğer Beyza'nın yerinde olsaydı şu an hocaya etmediği küfür , yapmadığı saygısızlık kalmamıştı. Bu kız nasıl bir şeydi böyle? Sabır küpü falan mıydı acaba?

Marshall bunları düşünürken vaktin nasıl geçtiğini anlayamadı. Zil çaldığında ikisi de hocanın yanına gitmişlerdi.

"Sizden sindirim ve boşaltım sistemini sınıfta ayrıntılı bir şekilde ve maket üzerinde anlatmanızı istiyorum. Tam bir hafta süreniz var. "

Marshall tam itiraz edip ağzına geleni sayacakken Beyza ona baktı ve Marshall'ı susturdu. Hoca yine bir şeyler söyleyip sınıftan dışarı çıktı.

Marshall " Neden beni susturdun? Gösterirdim ben ona haddini" diyerek Beyza'ya çıkıştı. Beyza da Marshall'a dönüp "Bağırıp çağırsan ne fark edecekti ki? O ödevi zaten vermeye niyeti vardı o da bize patladı. Şikayetler bir işe yaramaz. Bir an önce plan yapıp bir haftaya bitirmemiz lazım." dedi.

"Bu kadından nefret ediyorum." dedi Marshall tiksinerek bakarken.

Marshall tam gidecekken Beyza'nın sözleriyle durdu.

"Nefret sadece kendine zarar. Kimseden nefret etme. Kaybeden sen olursun. İnsanları sev, olumlu ol ki karşılığını alabilesin. "dedi ve gitti.

Marshall'ın içinde bir şeyler ona sadece bu kızın çok ukala ve bilmiş olduğunu söylüyordu. Marshall'ın nefreti daha da büyüdü.

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now