Evde Bir Gün

6.8K 342 19
                                    

Beyza'nın Ağzından

Otobüse bindiğimde kendimi daha rahatlamış hissettim.Güzel bir gündü ancak gerilmiştim. Lily'nin yanında rahattım, William ise sıcakkanlıydı, benimle çok kibar bir şekilde konuşuyordu. Uyumlu bir insandı. Ancak Marshall'ın yanında kendimi rahat hissetmiyordum. Çok az konuşuyordu. Belki de ben çok konuşuyordum bilmiyorum. Babam ve annem çok konuşan her zaman çok yanılır derlerdi. Benimse tek dediğim" Ben çok konuşmuyorum,siz az konuşuyorsunuz."olmuştu.Belki de haklılardı,çok konuşuyordum,belki de kendim hakkında çok şey söylüyordum insanlara. Bunları düşünürken zamanın nasıl geçtiğini fark etmedim.  Otobüs çoktan durağa gelmişti. Bir durak sonra inmeye ve yürümeye karar verdim. Buraya geldim geleli alışkanlıklarım değişmişti. Eskiden yürümekten nefret eden ben, şimdi her fırsatta yürüyordum. Ama yürümek o kadar güzeldi ki burada. Yolun iki tarafında ağaçlar vardı ve ağaçlardan bir geçit gibiydi her yer. Dümdüzdü yollar. Yoldan geçerken çevreyi incelemeye başladım o kadar muhteşemdi ki. Her ev sıralı ve müstakildi. Sokaklarsa tertemizdi,insanlar sorumluluk sahibi ve temizdi. Yerlerde bir tek çöp bile yoktu.

Sonunda eve vardığımda Lily anahtarı kapıya sokmakla uğraşıyordu."Bizden kaç saat önce gittin ve yeni mi geliyorsun?"dedim. "Annem beni acil acil diye aradı, meğersem misafiri gelecekmiş yemek yapmasına yardım ettim. Anca işimiz bitti.  Şimdi de buradayım." dedi gülerek. "Bak ne yapalım biliyor musun? Yarın zaten tatil. Kız kıza eğlenelim,akşama da anneni yemeğe çağır.  Olur mu?" dedim sevecen bir şekilde. Ne zamandır Lily'nin annesiyle tanışmak istiyordum ve bu güzel bir fırsattı. " Beyza zaten sana çok fazla yük oluyorum.  Bilmem ki yorulmaz mısın?" dedi tedirginlikle. Lily'yi gerçekten seviyordum. Bencil bir insan değildi ve böyle şeylerde hep beni düşünüyordu. Sürekli 'sana yük olmasın,ayıp olmasın,'diyip duruyordu. Bu hoşuma gidiyordu. Ve Lily'nin ne kadar terbiyeli olduğunu gösteriyordu.

"Saçma saçma konuşma Lily,kafanı kırmamı istemiyorsan anneni ara ve yarına bize davet et. Ayrıca bana yük olduğun falan yok. Sonuçta evin temizliğini yaparak beni büyük bir işkenceden kurtarıyorsun."dedim gülerek. Temiz olmayı seviyordum ama temizlik yapmaya her zaman üşenmişimdir.

İçeri girdik ve Lily kahve suyunu koydu. " Hatırlıyor musun bana çok güzel bir çay yapmıştın. Şimdi ben de sana çok güzel bir kahve yapacağım. Hadi gel mutfağa."dedi Lily.Mutfağa geçip masaya oturdum ve Lily'yi izlemeye başladım. kahveyi yaparken bir yandan da konuşuyorduk."Ee ben gittikten sonra ne yaptınız bakalım? Marshall moralini bozmadı değil mi? Biraz zor bir insan ama kötü biri değil." dedi.

" Bilmiyorum Lily,onu çözemiyorum. Bazen konuşmaya çalışıyorum ama beni tersliyor. Ona ne yaptığımı da bilmiyorum ki.Sonra konuşmama kararı alıyorum ve birden benimle konuşuyor. Ben sadece arkadaş olmaya çalışıyorum tabi mesafeli bir şekilde. Ama bugün aramızdaki arkadaşlık az da olsa ilerlemiş gibi hissettim." dedim.

"Nasıl yani?"Ne gibi bir ilerleme oldu?" diye sordu Lily. " Bugün o tuhaf yere girdik ve kilitli  kaldık. Sonra bu durum benim çok komiğime gitti ve fotoğraf çekmek istedim.Anlayacağın olaylar olaylar. Odada bir saat kilitli kaldık ve haliyle sohbet ettik."dedim."Sen beni soru yağmuruna tutmadan söyleyeyim ayrıntıları yarın kızlar gününde anlatacağım. " dedim ve göz kırptım.

" Sorularımı sormak için çatlıyorum ama neyse.  Ayrıca inanılmazsın biliyorsun değil mi?Başka bir kız olsa  ve Marshall'la kilitli kalsa,üstüne atlar hatta tecavüze bile kalkışır."dedi ve ikimiz de kahkahayı bastık.Bu arada kahve kokusu bütün mutfağı sarmaya başladı. Kupalara kahveleri doldurduk ve içmeye başladık. "Sana bir gün Türk Kahvesi yapacağım. O kadar muhteşem ki."dedim mutlulukla. Kahvelerimizi salonla yayılarak içerken kapı çaldı.
" Lil, sen baksan olur mu ben müsait değilim."dedim. Evet kapalı olmanın faydalarından biri de kapı açmaktan ya da ekmek almaktan 'ben uygun değilim' diyerek yırtmak.

Hayat Şimdi BaşlıyorHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin