Kamp

4.5K 283 11
                                    

Beyza eve girdiğinde Lily eve uğramadan annesinin yanına gidecekti. Beyza'yla vedalaştıktan sonra annesinin yanına gitti. Her ne kadar o meymeretsiz adamın suratını görmek istemese de , annesini çok özlemişti. Ayrıca kamp için eşyalarını alması ve izin istemesi gerekiyordu. Eve gittiğinde annesinin yaptığı güzel yemeğin kokusu burnuna dolmuştu.  Annesi Lily'yi gördüğüne çok sevinmiş ve kızını alnından öpmüştü. " Hoşgeldin birtanem." dedi kızını masaya oturtarak. Lily , masadaki tabak sayısının eksik olduğunu görünce annesine o adamın nerede olduğunu soracaktı ki annesi konuşmaya başladı. " Nöbeti var bugün. Sabaha kadar yok." dedi. Kızının az çok ne düşündüğünü anlamıştı .

Yemeklerini sessizce yedikten sonra salona geçtiler.  Annesi birkaç çeşit çerez , abur cubur ve içecek getirip kızının karşısına oturmuştu. "Senle bir şey konuşmak istiyorum Lily." dedi kızına tedirgince bakarak. Lily , ortamdaki gerginliğin arttığını hissetti ve yatar pozisyondan kalkıp oturur pozisyona geçti.

" Artık eve geri dönmeni istiyorum kızım. " dedi. Lily'nin konuşmasına fırsat vermeden konuşmaya devam etti. " Bak kızım biliyorum belki kendi yolunu bulmaya çalışıyorsun ama daha çok erken değil mi ? Seni sıkmak veya  bunaltmak istemiyorum ama bana ne istediğimi sorarsan ben eve dönmeni istiyorum. " dedi annesi net bir şekilde. Annesi haklıydı. Daha ne kadar  süre Beyza'nın yanında kalabilirdi ki ? Annesine dönüp başını tamam anlamında salladı. Bugün Beyza'yla  konuşacaktı.

Beyza eve geldiğinde üstüne rahat bir şeyler giymiş ve koltuğa uzanmıştı. Rehberlik hocasının kendisine söylediği sözler hala aklındaydı.

Ders çıkışı öğretmen Beyza'yı yanına çağırmıştı. Herkes sınıftan çıktıktan sonra neyinin olduğunu , suratının neden bu kadar asık olduğunu sormuştu. Beyza her ne kadar bir şeyim yok dese de öğretmen bir derdi  olduğunu anlamıştı. "Ne olursa olsun"diye başlamıştı cümlesine "Ne olursa olsun asla amacından vazgeçme. İnsanlar seni farklı buldukları için sana zarar vermek veya moralini bozmak isteyebilirler. Ancak sen amacından sapmaz ve onlara aldırmazsan bir sorun olmaz. Az çok sana ne dediklerinin farkındayım. Dediklerine sakın aldırma ve yoluna devam et. Ben senin bunu başaracağına eminim. Kampa geliyorsun değil mi ?" diye sormuştu hoca. Beyza'nın hiç gönlü yoktu kampa gitmeye " Gelmeyeceğim hocam." dedi kısaca. " Bence bu kampı kaçırma.  Hadi bakalım Robert kaçar." dedi ve Beyza'ya göz kırparak sınıftan çıktı.

Beyza hala kampa gidip gitmemekte kararsızdı. Boş boş oturup bunları düşünmektense , biraz YGS ye çalışmaya karar verdi. 11. sınıfta YGS konularını hallettiğine binlerce kez şükrediyordu. Eğer 11. sınıfta YGS konularını halletmeseydi şimdi burada olamayacaktı belki de.

Biraz çalıştıktan sonra kapı çaldı , Beyza başörtüsünü takıp kapıyı açtı ve Lily içeri girdi.  Beyza koltuğa oturduğunda , Lily de oturmuştu ve duruşunu dikleştirmişti. Bir şeyler konuşmak istediği yüz ifadesinden belliydi. Beyza yüzüne bakıp "Bir şey mi söyleyecektin Lil ?" diye sordu. Lily Beyza'ya gülümseyerek ellerini tuttu. " Bana evini açtın ve her zaman yanımda oldun Beyza. Ama artık eve dönmem gerekiyor. Her şey için teşekkür ederim." dedi. Beyza'yı en fazla 4 aydır tanıyordu ama , yıllarca tanıdığı herkesten daha tanıdık geliyordu Beyza ona.  Eskiden konuştukları bir şey aklına gelmişti Lily'nin.  Beyza'nın dini sayesinde böyle bir insan olduğunu söylediğini hatırlıyordu. Nasıl bir dindi ki bu bir insanı bu kadar iyi yapabilirdi? Düşüncelerini bölen Beyza'nın konuşması olmuştu. " Biliyorsun Lily , gitsen bile istediğin zaman gelebilirsin. Ne zaman gitmeyi düşünüyorsun ?" diye sordu Beyza. " Bilmiyorum herhalde kamptan sonraki gün hazırlanırım. Kampa geliyorsun değil mi ?"  diye sordu Lily. Birlikte yapacakları şeyleri düşündükçe mutlu oluyordu.

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now