■□■□

2.8K 177 8
                                    

Arkadaşlar bugün biraz manevi boşluktan ve Kuran'ı Kerimden bahsetmek istiyorum.

İnsan ruhunu mutlaka bir şeylerle tamamlamak istiyor. Hep bir boşluk varmış gibi ruhumuzun içinde. Karnı aç bir bebek gibi hapsolmuş bedenimizde. Küçük bir çocuk gibi ağlıyor "beni besle"diye. Pek çok yollara başvuruyoruz bu açlığı giderebilmek için. Kimimiz bu boşluğu müzik dinleyerek kimimiz de pek çok şeyle doldurmaya çalışıyoruz. Evet iyi şeylerle doldurmamız çok güzel bir şey ancak fani şeylerle ruhumuzu doyurmamız şuna benziyor. Küçük bir çocuğu sağlıklı şeylerle beslemeden , daha tam olarak doyurmadan ve ana yemekleri vermeden abur cubur benzeri küçük şeyler vermeye benziyor. Ruhumuzun biraz da manevi yönden beslenmesi gerekiyor. Çünkü ben şunu öğrendim ki ruhumuz ibadete ve maneviyata aç bir ruh. Belki de ara sıra boşluğa düşenlerimiz oluyorsa bundan olabiliyor çoğu zaman.

Çevremize , çevrenize baktığınız zaman hiç mutsuz insan görüyor musunuz , ya da hayatından memnun olmayan ve bir an önce ölmek isteyen , amacını bilmeyen insanlar ? Sizin çevrenizde nasıl bilmiyorum ama benim çevremde daha 16 17 yaşında olmalarına ve hayatta her şey onlar için güzel gitmesine rağmen mutsuz olan insanlar var. Boşlukta olan ve bu dünyaya ne amaçla geldiğini bilmeyen , ne için yaşadığını bikmeyen ve hatta neye inandığını bilmeyen insanlar var. Bir zamanlar ben de o insanlardan biriydim ta ki ruhumu nasıl besleyebileceğimi bulana kadar. Ruhun besin kaynağı maneviyat ve biz müslümanların asıl kaynağı da Kuran'ı Kerim ve peygamber efendimizin hadis ve sünnetleridir.

Arkadaşlar ahir zamandayız ve okuduğumuz Kuran dilimizden aşağı kalbimize ulaşmıyor. Okuyoruz ama anlamıyoruz. Birisi bize 'sen bu kitapta neye inandınnda bu dine mensupsun
?'dese çoğumuz da bu soruya cevap veremeyeceğiz. Biri bana bunu sorsa ben ne cevap vereceğimi bilemem kendi açımdan konuşmak gerekirse.  Kuran'ı Kerim'i okuyoruz ama anlamıyoruz. Anlamadığımız için de maalesef çoğunu uygulamaya geçiremiyoruz.

Ben gerçekten bu konuda çok aciz ve bilgisiz bir kulum. Öğrenmek için çabalıyorum ve ben öğrenirken başkalarını da yanımda götürmek ve onlarla birlikte öğrenmek istiyorum. Hikayeyi yazarkenki amaçlarımdan biri de hikayeyi yazarken sizle birlikte benim de bazı şeylerin farkına varmamdı. Sizle birlikte öğrenmekti. İnşallah bu amacım gerçekleşiyordur ve birlikte bir şeyler öğreniyoruzdur. Sizleri seviyorum. Dediğim gibi  danışmak istediğiniz bir konu ya da kitapta yer almasını istediğiniz bir konuyu bana yazabilirsiniz. Örneğin bu konular nefsini yenmek ,sadaka vermek... gibi konular olabilir. Hepinize iyi okumalar. Oy ve yorumlarınızı büyük bir heyecanla bekliyorum :D

Hayat Şimdi BaşlıyorWhere stories live. Discover now