Buz Adam -32-

3.5K 160 2
                                    

-Karan-

O gün yüzüme bakmadan gitti, bunun eksikliğini tarif edemem.

Okuldan çıkıp SMoon Kafe'ye gittik. Onun bu kafede evindeymiş gibi hissettiğini bildiğim için burayı tercih ettiklerinde hemen kabul etmiştim. Kumru'nun da sevebileceği bir yer olacağını düşünmüştüm, öyle de oldu. Her şey gayet güzelken bir kaç saat sonra berbat oldu. Vera kafeye ilk geldiğimizde bana gülen gözlerle bakarken, gülümserken gideceğimiz sırada yüzüme bakma zahmetinde bile bulunmamıştı.

Kafenin çıkışında Nil'le karşılaştık. Bakışlarının bana döneceğini bildiğimden Nil'e bakmadım bile. Dakikalarca telefonla uğraştım. Ve bu dakikalar geçmek bilmedi. Kimse konuşmuyor ama herkes birbirine bakıyordu. Nil bana, Vera Nil'e, Kumru hepimize ve ben kimseye.. Sadece bir ara kafamı hafif kaldırıp Vera'ya bakmıştım göz ucuyla. Vera'nın o savunmasız bakışlarını hissettim.. Nil bana mecbur gözlerle bakarken Vera'nın bunlara bir anlam vermeye çalıştığını biliyordum. Keşke geçerli bir açıklamam olsaydı. Keşke Vera'nın çıkıştaki o soğukluğuna şahit olmasaydım. O an yerin dibine girmek istedim. Evet sadece oturup bir şeyler içtik, hataydı fakat ben nereden bilebilirdim Nil'in buna bin bir türlü anlamlar yükleyeceğini? Telefonla uğraşırken ''Allahım şu an bir an önce geçsin gitsin ve Vera benim Nil ile buluşmamı öğrense bile yanlış yorumlamasın''. Normalde kimin ne düşündüğünü önemsemeyen ben Vera'nın ne düşündüğünü herkesten çok önemsiyordum. O beni yanlış bilmesin, yanlış tanımasın, sevsin, güvensin.. Olmuyor. Ben hep bir pürüz çıkarıyorum, hep bir hata yapıyorum. 

Kafedeki hali gözümün önünden gitmiyor. Nil'e bakışları.. Sanki ''Beni niye yalnız bıraktın?'' der gibi. Bilmiyor ki arkadaşının sevdiği insanı sevdiğini.. Aslında hislerini belli eden kızlar bana hep aptal gelir. Nil'le bir kafede oturduk ve bana hayran hayran bakıyordu o gün. Bu bana o kadar saçma ve yapmacık geliyordu ki. Fakat Vera'da öyle durmuyordu. O da sevdiğini belli ediyordu, kırdığımda ağlıyordu, güçsüz duruyordu ama o bile yakışıyordu. 

Aylar öncesinden bana deselerdi ki ''Bir kız girecek hayatına, değer vereceksin, kırmaktan korkacaksın, ezberleyeceksin onu''.  Güler geçerdim. Şuan aynı o durumdayım. Kumru'yla olan yakınlığı beni mutlu ediyor. Kumru'nun sonunda içindeki her şeyi rahatlıkla dökebileceği bir arkadaşı oldu.. 

Keşke ona ne hissediyorsam söyleyebilsem.. Yük gibi geliyor artık bana da.. Keşke gitmeyeceğine bir garantim olsa.. 

Buz AdamWhere stories live. Discover now