Buz Adam -37-

3K 137 5
                                    

-Ayşegül-

Şu kapıdan girmek istemiyorum. Bizi ayıran mesafe bitecek bu kapıdan girersem biliyorum ama seni karşımda kanlı canlı göremeyeceğim abla. Gözlerine bakıp kendimi ifade etmek yerine toprağa konuşacak olmayı hazmedemiyorum. Bana bağırıp çağır istiyorum, hesap sor, hissettiklerimi sorgula, babamla aranıza girmemin hıncını çıkar benden. Yapamazsın..

O kadar zor ki.. Karşımda kıvırcık kızıl saçlarıyla bana meydan okuyan kadın yok. Kocaman simsiyah harflerle ''SUZAN SARANCI'' yazıyor karşımdaki buz gibi taşta. İsmin kanlanmış görmeyeli.. Ağlayamıyorum bile hıçkıra hıçkıra. Hem ağlasam ne olacak ki? Seni geri getirebilecek miyim? Geçmişi hafızandan silip beni güzel hatırlamanı sağlayabilecek miyim? Hayır.

Kızın yanımda şuan. Bakışları, gülümsemesi, o kendinden emin duruşu aynı sen. Onun için ne kadar zordur sensizlik kim bilir.. Senin gibi bir arkadaşı, dostu, ablayı, anneyi ben kendi ellerimle kaybedip bu kadar üzülmüşken o bu masum haliyle, seni bu kadar çok severken kat ve kat üzülmüştür.. 

Toprağının kuruduğunu söyledi bana. ''Fırsat bu fırsat'' dedim kaçtım su getirme bahanesiyle. En azından arkandan ağlayayım değil mi rahat rahat? En azından bunu yapayım senin için. Biliyorum ben seni, şuan ağladığımı görseydin her şeyi silip yine gelir sarardın beni. Babam seni böyle yetiştirdi, annem gibi. Koskocaman yüreğinde bir o kadar da şefkat taşıyorsun işte sen.. Kızında öyle merak etme. Babama öyle güzel bakıyor ki, babası gibi. ''Dede'' derken sanki yıllardır yetim çocuk gibi coşkuyla söylüyor adını. Oğlun için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama. Yani ben daha görmedim ama babamın anlattığına göre mesafeliymiş bize karşı. Bunca zamandır aramadık, sormadık diye tepkiliymiş. Haklı.. Benim yüzümden yalnızlığa terk etti babam seni, sizi.. 

Vera yokluğumu hissedip geldi yanıma. Tam içimi açmışken sana, elini hissettim omzunda.. Cevabını veremeyeceğim tek soruyu sordu; ''Neden rahat rahat ağlayamıyorsun teyze?''..  Bir an karşımda seni gördüm gibi oldu, utandım, sıkıldım, ezildim karşısında. 

Üzgünüm abla..

Buz AdamWhere stories live. Discover now