VEDA -70-

6.6K 224 106
                                    

Hayatımın en güzel penceresi sonuna kadar kapandı. Bir daha deniz manzaralarına hiç sıcak bakamadım. Sigara içen kimse güzel görünmedi gözüme. Bir daha kirli sakal hiç bir erkeğin yüzünde öylesine mükemmel durmadı. Soğukkanlılık kimseye Karan'da ki çekiciliği katmadı. Hiç bir mezar taşı onun ki kadar güzel durmadı toprağın üzerinde. Ben bir daha deniz olan hiç bir yere uğramadım, sevemedim mavi şeyleri. Siyahı sevdim hep, Karan'ı sever gibi..

İyileşemedim zaman geçse de, zaman hiç bir şeyin ilacı değilmiş işte. Arada bir o gittiği yere geliyorum tek başıma, zar zorda olsa. Oturup yere, saatlerce ağlıyorum işte. 
''Ama ne derdik biz hep? Güzel şeyler kısa sürer. Ben bir seni sevdim kelebek.'' sesi yankılanıyordu kulaklarımda. 

''Herkes unutsa da ben unutmam Buz Adam'ım. Yıllar geçsin yine gelip burada ağlayacağım. Sana söz, asla vazgeçmeyeceğim siyahı sevmekten. Herkes kırmızıya aşıkken ben hep siyaha sığınacağım. Hiç bir zaman açmayacağım içimi kimselere. Bir daha güvenmeyeceğim böylesine. Hayran olmayacağım kimsenin sigara içmesine veya öpmeyeceğim saçlarından. Kimseyi ''duygusuz'' diye sıfatlandırmayacağım kendimce. Oysa en güzel duygular senin içindeymiş.. 

Gördüğüm rüyaya benzer bir ölüm seçtiğinden beri rüya görmeye korkar oldum Karan.. 

Rüyamda da bir havuzda yatmıyor muydun yüz üstü? Sadece bedeninde kanlar vardı. Kendini suya bıraktığından beri sudan korkan bir kız oldum. İnsanın vazgeçilmezi su değil midir? Seni benden alanda kocaman bir su kütlesiydi. Şimdi karşımda olsan ''Neden bana bunu yaptın?'' diye hesap bile sormam. 

On dokuz yaşın en çok yakıştığı genç adam.. 

On sekiz yaşımı heba etmeme sebep olan bir ölüm yakıştırsan da kendine sevdim seni ben. 

Daha bir kaç hafta önce ''Bensiz ölürsen seni affetmem'' demiştim ya, hiç küsmedim ben sana. Sadece artık severek koştuğum şu yol sana çıkmıyor. Sen bir denizin en derinlerindesin ve ben sudan korkuyorum, gelemem.. 

Ben senin akvaryumun değil miydim? Akvaryum kırılırsa balık ölürdü hani? Akvaryum sapasağlam da balık yok Karan..?

Aynı sokaklarda birbirimize doğru yürüyoruz da haberimiz yok gibi. Sanki birbirimize doğru yürüyoruz ama hiç karşılaşmayacağız gibi.. 
Ve sonra saçlarını kestirdi kadın, adamın ruhu duymuyor..

Sonra ben bir an unutur gibi oldum seni. Bir anlığına zihnim reddetti seni düşünmeyi. İçimdeki o hüzün bulutu terk ettiğinde bedenimi.. Bir gün, birini bir an için sen sandım. Ve yine en baştayım..

Buz AdamKde žijí příběhy. Začni objevovat