HET VERHOOR

637 29 282
                                    

Hier is het dan: HET VERHOOR! Ik hoop dat jullie allemaal wat wijzer zullen worden (dat kan bijna niet anders) en de antwoorden van de personages op prijs zullen stellen. Ik hoor graag de reacties op dit best wel onthullende stukje tekst! Wat had je niet verwacht? Wat wel? En is je verdachtenlijstje langer of korter geworden?

Vragen aan de moordenaar:
Wie ben je?
Ik ben het meesterbrein! Nee, wacht, dat willen jij miezerig, klein, onwetend schepsel vast niet horen. Ik ben een man, aangetast door mijn, laat ik het zacht zeggen, onaangename verleden. Ik geef nu liever nog geen naam prijs, maar weet dit: spoedig zal iedereen weten wie ik ben! Niemand zal zich af hoeven vragen of ik wel degene ben die dit alles heeft gedaan, want ik zal het aan iedereen duidelijk maken!

Wat is je motief?
Ha! Hmm, toen ik deze moorden voor het eerst ben gaan plannen dacht ik hier nog niet zoveel over na. Natuurlijk wist, en weet, ik dat er altijd een motief moet zijn, maar ik stond daar niet bij stil. Ik handelde uit woede. De angst die ik altijd had gevoeld werd omgezet in een vuur dat mij uitbrandde vanbinnen, en dat vuur werd voor mij de drijfveer van mijn leven. Als ik het zo bekijk kun je dus zeggen dat woede, of zeg maar, het onrecht dat mij is aangedaan, mijn motief is. Weet je, motief is eigenlijk een heel mooi iets. Het is de reden van wat je doet. Ik doe dingen niet zomaar, ik doe dingen, omdat die goed zijn. Maar ja, jij domme hond snapt dat niet!

Wat is je favoriete sprookje?
Ik heb geen favoriete sprookje, weet je. En dat is niet gek. Ik bedoel, elk sprookje is een leugen. Ik haat sprookjes! Ik heb geen enkele reden om die vervloekte, onrealistische, geromantiseerde fabeltjes leuk te vinden. Waarom ik ze dan wel gebruik? Ik wil dat zij het weet! Zij was altijd gek van die dingen, ik niet! Daarom!

Waarom maak je niet gewoon meteen diegene af op wie je het gemunt hebt?
Dat is jouw probleem, hè?! Jij wilt altijd dat alles zo snel mogelijk gaat! Ik niet, oh nee, ze zal het weten en ze weet het nu ook! Ze weet dondersgoed dat dit allemaal om haar gaat! Ze verdient het om eerst een tijd in angst te leven, om niet zeker te weten welke dag haar laatste zal zijn! Ze verdient het! Ze verdienen het allemaal!

Had je gewild dat je jeugd anders was verlopen en dat je 'normaal' opgegroeid was?
Ah, natuurlijk, wrijf het er maar in dat mijn jeugd verkloot is! Weet je, ik kan er niks aan doen dat jouw jeugd over rozen gaat, maar hé, jij kunt er ook dus niks aan doen dat mijn jeugd vreselijk was! Weet je wat dat betekent? Dat je, als je er niks aan kunt doen of veranderen, je er ook niet mee moet bemoeien, oké?!

Hoe weet je eigenlijk zo goed de achtergrondinformatie van je slachtoffers? Doe je lang vooronderzoek?
Heerlijk! Jij bent, net als al die anderen die denken mij te kunnen ontmaskeren, zo onnozel! Het is gewoon grappig! Maar oké, ik ben, sinds mijn jeugd, uit op wraak. Even kijken hoe oud ik nu ben... Eh, dat geeft zeker genoeg tijd om alles uit te pluizen en de perfecte lijst samen te stellen! Maar daar had jij ook al achter kunnen komen, heel makkelijk zelfs!

Krijg je nooit meer spijt?
Nope.

Zijn er mensen in je leven die je wel mag?
Dat heeft zijn vlagen, ik mag mensen op zich wel, maar ze doen vaak van die ultra domme dingen en daar kan ik echt niet tegen. Maar dit draait niet om gewone "andere" mensen, jij wilt weten of ik mijn vrouw mag, hé?! Nou, zal ik je eens wat vertellen? Ik mag haar heus wel en ik zou haar nooit vermoorden, was maar niet bang, hoor.

Wat doe je voor werk in je normale leven?
Dat zou je wel willen weten, hè? Men gelooft daar, waar ik werk, niet in sprookjes, gelukkig! Ik ben daar dus helemaal op mijn plek! Of, nou ja, dat is nu ook weer niet zo...

Is er een reden voor dat je vooral vrouwen vermoord?
Uiteraard.

Heb je nog wel eens andere misdaden gepleegd?
Nooit iets waarvoor ik ben gepakt, haha! Maar ik zou jou, ongeïnteresseerd en onnozel persoon, daar niet mee lastig vallen.

En toen leefden ze niet meer...Where stories live. Discover now