<4> Inte som dom andra

5.5K 89 6
                                    

Jakes perspektiv
Jag ser henne sitta ensam vid ett bord i hörnet och peta i sin fiskgratäng med sin gaffel. Jag kan inte kolla bort, det är någonting med henne som är speciellt, men jag kan inte sätta fingret på vad. Jag vet att jag hade varit lite otrevlig när vi först möttes när vi krockade och bara glodde, men direkt när jag såg henne så fastnade jag med blicken i hennes mörka blåa ögon som glimrade. Hon är inte som dom andra tjejerna, jag vet att vi bara har gått här i några veckor men hon är inte som någon av de andra jag har träffat. Och hon är alltid ensam, förutom när hon är med den blonda tjejen som heter Emma, även om jag ser att Jade försöker få kontakt med henne. Vilket jag imponeras på. Luna är väldigt avvaktande. Hon har aldrig sagt ett ord till mig utan jag har bara hört henne prata med Emma eller Jade i korridoren.

Luna tar upp sin mobil och ler åt något som hon måste sett, vilket får mig oväntat att le. Vänta, vad hände precis?? En minut senare kommer Emma och sätter sig ner mittemot henne. Dom börjar direkt prata och skratta och jag önskar att jag kunde höra om vad do...

-"Hallå??!" Avbryter Isac mina tankar. Jag vänder mig snabbt mot honom.

- "Vad?" Frågar jag irriterat.

- "Oj chilla" Säger han samtidigt som han kollar dit där jag hade stirrat. Ett flin växer på hans ansikte.

-"Jaså du, blondinen va?" Jag kollar konstigt på honom men sen förstår jag vad han menar, han tror att jag kollar in Emma.

Innan jag ens har hunnit märka det så är Isac påväg med bestämda steg mot deras bord. Jag reser min upp kvickt men han är redan framme och har börjat prata med dom, eller rättar sagt Emma.

När jag kommer fram så ser jag Isac vänd mot henne medan Luna kollar ner i bordet.

-"Hey Jake, detta är Emma" Introducerar Isac. Trots att jag redan vet hennes namn så nickar mot henne och hon ler mot mig och visar den perfekta raden med vita tänder.

- "Detta är förresten Luna" Berättar hon och lägger sin hand på Lunas arm. Hon rycker till av den plötsliga beröringen och hennes namn, och hon kollar upp. Först på Isac och sen på mig. Min blick var fäst i hennes mörkblåa ögon och en konstig känsla rusar igenom mig. Efter några sekunder så bryter hon kontakten och kollar mot Emma.

-"Ehm, på fredag är de fest på mitt place, hade varit kul om du-NI hade kommit" Ändrar han sig snabbt och slänger en blick mot Luna innan den återgår till Emma igen. Antagligen generad lite över att hållit på att glömma Luna.

Emma kollar mot Luna som bara rycker på axlarna som att hon egentligen inte bryr sig. Emma vänder sig mot Isac igen och nickar. Isac ger henne ett snett leende.

-"Toppen, då ses vi" Säger han självsäkert och går medans jag nickar hejdå till dom, eller egentligen bara till Emma för Luna kollar ner i bordet igen. Sedan går jag därifrån.

Lunas perspektiv

-"Iiihhh." Piper Emma exalterat och kollar på mig. Jag hade för det mestadels kollat ner i bordet och undvikit samtalet. Men jag har fortfarande kvar känslan i kroppen från när jag kollat in i Jakes ögon, hans bruna perfekta ögo... Nej!! Sluta nu Luna!! Du är inte tillräckligt bra för honom. Han skulle ändå aldrig gilla dig.. Men samtidigt undrar jag om det verkligen bara hade varit jag som hade känt den känslan?

-"Vad ska du ha på dig på Fredag då??" Frågade Emma exalterad. Jag skrattade åt hennes iver och att hon verkligen tror att jag ska gå.

- "Jag ska såklart inte gå" Säger jag och himlar med ögonen när jag har slutat skratta.

- "Meeeeen, snälla Lunaaa... Snälla, snälla, snälla...." Tjatar hon men jag bara skakar på huvudet.

-"Okej men då går inte jag heller, även om jag verkligen hade velat gå.." Suckar hon och spelar ledsen. Hon kollar bedjande med sina hundvalpsögon som hon vet att jag inte kan stå emot. Jag har ingen chans.

- "Okej!!" Säger jag tillslut frustrerat och ett långt suck lämnar mina läppar.

- "Jippi!!!" Piper hon och klappar händerna.

Jaha, då ska man tydligen på en fest på fredag...

_______

Hellooo!! Här kom en del med Jakes perspektiv, jag tror att jag ska fortsätta med det då jag tycker att det är kul att läsa om vad Jake också tänker :)

Ha en bra dag, eller kväll, eller när ni nu läser det ;)

Varför just jag?Where stories live. Discover now