<22> "Har du pussat honom?"

3.7K 65 24
                                    

Svetten rinner ner för pannan och andhämtningen är tung. Men allt jag kan tänka på är distriktmatchen. Det börjar närma sig slutet av oktober, vilket innebär distriktmatchen närmar sig också. Och jag måste varar redo. Jag vet inte om folk förstår hur viktigt den är för mig. Om jag inte presterar bra på den matchen så kommer jag inte ha en chans att kunna komma med i distriktlaget, och då är min framtid körd. Vad ska jag liksom göra om jag misslyckas med det enda målet jag någonsin har haft? Jag kan inte föreställa mig en framtid där jag inte kom med...

Mitt hus börjar visa sig i mitt synfält, vilket är tur. Det känns som att jag ska kollapsa vilken sekund som helst. Men det är värt det om de på något sätt kan öka chanserna för mig.

Jag slänger mig ner på det kalla gräset på framsidan och försöker lugna mitt bultande hjärta. Bröstkorgen åker upp och ner i en rask takt och jag sluter mina ögon och föröker lugna mina andetag. Hjärtats takt blir allt lugnare och jag slår upp ögonlocken och kollar upp på den mulna himlen. Jag har alltid gillat hösten, varför vet jag inte. Men jag blir fascinerad av alla dess färger. Utan att grubbla mer på det så tar jag upp min mobil från fickan.


Jake<3, 16.12

Kan jag komma över?

Jag, 16.53

Har det hänt något??

Jake<3, 16.54

Nu svarar du.. ;*

Men nä, vill bara träffa min fantastiska flickvän <33

Jag, 16.55

Har faktist varit ute och sprungit

& värst vad du fjäskar ;* Men kom du bara <3

Jake<3, 16.55

Det är inte fjäsk, de e sanningen ;** Kommer om 10.


Jag la ner mobilen leendes som en idiot. Han fjäskar visstde..

Trots att kroppen säger emot så reser jag mig upp och går in. Direkt möts jag av en doft som avslöjar att pappa håller på att göra mat. Jag tar av mig mina löparskor och placerar dom i skohyllan och går in i köket där pappa står och skär grönsaker.

-"Jake kommer över strax så du vet" Säger jag försiktigt. Han lyfter huvudet leendes.

-"Då dukar jag till 5" Konstaterar han bara. Jag kan inte förstå hur pappa kan ta dethär så enkelt?! Han har alltid varit så emot tanken att jag skulle vara tillsammans med en kille.

-"Låter bra" Svarar jag och börjar springa uppför trappan utan att vänta på svar.

Jag rusar in i mitt rum och tar en handduk och går till badrummet för att ta en snabb dusch innan Jake kommer. De svettiga kläderna åker av och hamnar i tvättkorgen, sen jag hoppar in i duschen.

Efter vad som känns som en evighet så är jag äntligen klar och kliver ut ur duschen och virar handduken runt kroppen. Det är i sådana här tillfällen som jag funderar på om det verkligen är värt att ha långt hår, det tar ju en evighet att få ur all schampoo och balsam.
Jag låser upp dörren och öppnar den försiktigt och försöker leta efter tecken på att Jake har kommit, men jag hör inget och ser ingen. Kusten verkar klar. Jag trippar över till mitt rum och kollar bakåt hela tiden för att hålla koll så ingen kommer. Jag stänger dörren med blicken på handtaget. När jag vänder mig om så får jag seriöst en hjärtattack. Jag skriker till och försöker dölja det lilla som inte handduken döljer, för där sitter han på sängen, flinandes och helt nöjd med situationen.

Varför just jag?Where stories live. Discover now