<5> Jag har aldrig...

5.6K 85 19
                                    

Musiken var på hög volym och jag kände lukten av alkohol direkt när vi kom in genom dörren. Men jag har intalat mig själv att inte dricka. Jag har nämligen aldrig druckit, inte heller gått på en fest heller för den delen. Men jag tänker inte att detta ska bli första gången att få i mig den äckliga, förgiftande sörjan. Klockan är 22.30 ungefär och festen är i full gång. Jag har på mig en långärmad svart tröja och mörka jeans och Emma har på sig en svart tajt klänning med öppen rygg. Den framhäver verkligen hennes fantastiska kropp. Emma tjatade på mig i timmar att jag skulle ta på mig en klänning, men jag tänker aldrig i livet ta på mig en av dom tajta klänningarna som hon har i sin garderob. Jag skulle se fruktansvärd ut, jag är för tjock för det. Så det slutade med en besviken Emma och en ganska nöjd Luna. Men Emma ser inte ut att lida jättemycket av det nu när vi står här i hallen och kollar runt lite. Men jag märker själv att jag är typ den enda tjejen här som inte har klänning eller som inte har kläder som liknar underkläder, liksom visst det är varmt men inte så varmt...

Utan förvarning så tar Emma tag i min hand och drar iväg mig genom hallen till vardagsrummet som har förvandlats till ett dansgolv. Jag kämpar emot men det lönar sig inte, Emma är envis. Så nu står vi här på dansgolvet och "dansar", eller rättar sagt, Emma dansar medans jag bara står där som ett stelt kylskåp. Det märks att hon är van med allt detta, hur man dansar, hur man ska bete sig och allt. Mitt uppe i en låt så kommer en främmande kille fram till "oss", eller själva verket Emma och börjar dansa mot henne. Som den tjejen Emma är så börjar hon såklart att dansa med denna främmande killen och jag känner mig plötsligt väldigt ensam även om Emma bara står någon meter ifrån mig. Jag väljer att gå och sätta mig i en av sofforna och drar upp min mobil.
-"Hej"
Jag kollar upp från mobilen och ser Jake stå framför mig.
-"Hej..?" Svarar jag tveksamt.
-"Kul att ni kunde komma" Säger han och kommer närmare och sätter sig på bordet framför mig. Reflexmässigt så lägger jag händena i kors framför min mage och drar ner luggen.
Jag kollade konstigt på honom, varför skulle de vara kul att ha mig här?! Jag är värsta partypoopern. Hatar rent ut sagt fester.

-"Mm visst" Svarar jag honom och kollar ner i knät.

-"Har du kul då?" Frågar han uppmuntrande. Jag skrattar lite för mig själv.

-"Ser det ut som att jag har kul eller?" Säger jag som svar med skratt i rösten. Jag kollar upp mot honom och han ler.

-"Nej, men det var därför jag tänkte fråga om du ville dansa" Jag stelnar till av hans fråga och en enda tanke flyger igenom mig. Nej, nej, jag kan inte dansa, inte med honom... Jag kollar tvekande upp mot honom.

-"Nej... Jag tror inte att det är en bra idé" Säger jag med en tvekande röst. Det känns konstigt att sitta här och prata med honom ensam. Jag känner mig så osäker på mig själv. Varför vill han dansa med mig när han har en hel kö av tjejer som skulle dö för att få en dans med honom?!

-"Kom igen tråkmåns" Tjatar han. Men jag bara skakar på huvudet sakta. För det är exakt vad jag är, en tråkmåns.

Jag känner plötsligt en hand på min axel och tittar upp. Jade. Jag har aldrig varit gladare att se henne. Jag ler mot henne och reser mig upp.

-"Jag ska nog följa med Jade nu.." Säger jag till Jake och han bara ler underhållande och småskrattar för sig själv. Vad är det roliga i dethär? Vad har jag missat?! Jag skakar på huvudet och går därifrån med Jade.

-"Jasså vad gjorde du och Jake därborta?" Säger hon med ett peddosmile och vickande upp och ner med ögonbrynen. Det tog ett tag för mig att fatta vad hon menade och jag börjar skaka huvudet snabbt.

-"Inte det du tänker på iallafall" Säger jag skrattandes. Hon skrattar lätt till. Jag har börjat gilla Jade mer nu, hon är den enda i klassen som har lagt märke till mig, om man nu räknar väck Jake då. Jag har börjat bli lite minde blyg med henne men vågar inte vara mig själv helt, för jag lär skrämma bort henne isåfall.

Varför just jag?Où les histoires vivent. Découvrez maintenant