<8> Tacklad

5.5K 93 10
                                    

Lunas perspektiv

Ännu en gång så går jag här i de fulla korridorerna påväg till mitt skåp. Mitt huvud värker efter matten och just nu längtar jag bara efter att få komma hem och slänga mig i sängen.
Dock var matten bara den första lektionen, så en hel skoldag väntar. En hel skoldag som består av att hålla mig undan och inte väcka uppmärksamhet. Men framförallt undvika en viss person. Jake. Det har nu gått ungefär två veckor sedan incidenten vid klassrummet. Sedan dess har vi bara slängt någon blick på varandra. Och desto mer tiden går, desto mer tror jag att jag bara har inbillat mig. Det är omöjligt att en kille som honom någonsin kommer kunna visa intresse för mig.
....
Idrott... Det har alltid varit mitt favoritämne men inte nu. Grejen är att jag är rätt så bra på det. Men om jag visar det så kommer det leda till att dom andra lägger märke till mig.  Men jag vill fortfarande inte sabba mitt betyg bara för att jag är feg. Så jag brukar försöka göra mitt bästa men diskret, så man inte lägger märke till mig. Jag brukar alltid försöka att vara en av de sista så dom andra är upptagna med det andra redan. David, vår idrottslärare som, enligt mig, är för ung för att vara idrottslärare i gymnasiet, han är typ 20. Men han är duktig och rättvis.

Jag är påväg ifrån omklädningsrummet till hallen och ställer mig i sidan av gången för att vänta på att vi ska börja lektionen. Jag kollar på dom andra tjejerna. Dom flesta har tighta träningstights och linnen med U-ringningar. Motsatsen till mig. Jag har mina träningskläder från fotbollen som killarna typ har. Ett par adidas shorts, en träningströja från mitt lag och så mina inomhusfotbollskor. Sådana har ingen annan av tjejerna utan dom har vanliga joggingskor. Sen är mitt hår nersläppt som vanligt. Aldrig att jag någonsin har mitt hår uppsatt i skolan, då syns mitt ansikte för mycket.
- "BÖÖÖÖÖÖH." Skrek någon bakom mig och tar tag i mina axlar bakifrån. Jag hoppar till och vänder mig om. Jade såklart.
-"Herregud kvinna, varför måste du skrämmas?!"
Hon bara flinar som svar och precis när hon ska säga något så hörs visselpipan och lektionen börjar.
Alla sätter sig på golvet framför David och blir tysta.
-"Okej allihopa. Nu så ska vi gå in på en annan del av kunskapskraven, nämligen bollsporter."
Det hörs både highfives, suckande och hurrande. 
-"Sååå idag så ska vi köra fotboll på helplan som en början på detta temat." Ännu en gång hörs både suckar och hurrande. Suckandet kommer mestadels från tjejerna men det finns även killar i klassen som inte är mycket för sport.
Jag jublar dock inombords, i grundskolan så älskade jag att spela fotboll med killarna på idrotten. Men hur ska jag göra nu? Jag lovar att ingen annan än Jade här som vet att jag kan spela fotboll, så ska jag hålla mig i bakgrunden och inte vara delaktig eller ska jag köra på?

David har börjat att dela in klassen i två lag nu med 1 och 2 uppdelning. "Ett, Två, Ett, Två, Ett.." och sen kommer hans pekande finger till mig, "två". Jag nickar och reser mig sakta för att gå till lag 2. Dock vågar jag inte fråga vilka som är tvåor så jag följer bara efter de andra tjejerna som jag vet blev tvåor. Gruppen består mest av killar eftersom vissa tjejerna vägrade vara med. Jade hamnade tyvärr i andra laget så jag står nu här ensam och kollar ner i golvet.

- "Okej, hur ska vi göra nu?" Frågar en killröst, jag tittar upp och ser att en av Jakes kompisar stå mot alla. Jag har för mig att han heter Adam. Hans svarta hår står åt alla håll medans hans ljusblåa ögon flackar mellan oss alla, hans blick fastnar på mig men den går snabbt vidare igen. Blandningen av hans svart hår, hans väldigt ljusa ögon och hans bruna hy ser lite.. annorlunda ut, om man ska uttrycka sig så.

-"Vi kan ju börja med och fråga vilka här som tycker att de kan spela fotboll." Säger en annan kille som också är en av Jakes kompisgäng.

Killarnas händer räcks upp en efter en men tjejernas hålls nere precis som min. Jag visste inte om jag skulle räcka upp handen men då skulle dom säkert inte tro mig, inte på hur jag ser ut. Det är bättre att försöka smälta in.

Varför just jag?Onde histórias criam vida. Descubra agora