Víkendovej DNP

89 8 9
                                    

Varování: obsahuje kvalitně našňupnutýho vivíka. Dvakrát.

17.3. pátek

20:21 - a jsem nějaká líná. Asi budu dneska hodně psát, hehe. I když jsou prej pěkný fofry. Pátek večer a po vejplatách, no.

21:07 - vivík míní (jak se bude flákat), hustej provoz mění. Ale dala jsem si aspoň půlhodinku příjemnýho pokecu s řidičem z Vizovic - když tu nikdo nebyl, pustil mi dokonce z telefonu Manowar a svorně jsme si zabékali a zabubnovali Hail and Kill.

01:35 - a až teď jsem si poprvý sedla. Prohlásila obluda a vyskočila, aby si šla udělat kafe... No, nestěžuju si. Hezky to utíká.
- drbala jsem s taxikářem, možná budu mít zakázku na portrét, přijel i Jirka: taxikáři se tu slejzaj. Jo, a u čtyřky stojanu, kde v noci staví, někdo píchnul černou audinu a asi dvě hodiny se k ní nehlásil. Tak jsme detektivovali, jestli za a) mám na záchodech mrtvolu nebo za b) jsem ji dostala jako dárek (audinu, ne mrtvolu, sakra!) a budu si muset pořídit řidiče. Nakonec spekulace uťal majitel, kterej se vynořil ze tmy a odjel... škoda, Áďa má audiny ráda.
- taky jsem tu měla tři mlaďochy tak sťatý, že se sotva trefili do dveří. A samozřejmě kupovali pivo a vodky. No, kdo chce kam... akorát mám pocit, že jestli to takhle vypadá ve městě, tak se dneska MPíci na jedno rychlý zastavit nestihnou.

03:17 - prší. Otevřela jsem dveře a čuchám, jak se vůně pečícího se perníku mísí s vůní deště.
- taky jsem, míň poeticky, vytřela, načež si přišel pro pivo Attila. A začal ťapkat všude kolem, jak naschvál. Nepřestala jsem se zářivě usmívat a povídám: ,,Attilo, Hune, nechceš-li bídně mopem zhynout, drapni pivo a odejdi v míru."
Rozuměl asi jen Attilo a pivo, každopádně to fungovalo. Nebo možná pobral všechno, protože vynechal obvyklej půlhodinovej monolog a kafe.

05:15 - a jsem totálně zdrchaná. Tohle byl provoz jak na hlaváku, fakt. Dala bych si ještě kafe, ale už by mě sejmulo. Mimochodem do OT jsem napsala celý tři věty. Jupí nebo tak něco.


18.3. sobota

20:13 - dneska je klidněji, jen jsem si pro změnu dala trojitej překážkovej běh k plynu. A uvažuju, že by Božena pomalu mohla vstřebat nový informace (i když princip fungování terminálu Sazky pro ni asi zůstane záhadou navěky). Myslím tím o úklidu. Mně to zase tolik nevadí, ale až to předvede před šéfem, tak jí asi ukousne hlavu.
- byl tu nějakej Germán, šprechtil na mě německy, já mu odpovídala anglicky a krásně jsme si pokecali. Ach, já jsem tak kosmopolitní! (Když zrovna nevyháním zablácený Huny, žejo.)

20:25 - spadl mi skittlesák do podprdy. Heh, o důvod víc, proč se ráno umejt. Dneska jsem zvládla akorát zout boty a zahučet do pelechu. Aspoň jsem se pak nemusela zdržovat oblíkáním. Ale s bonbonem na koze fakt tejden chodit nebudu!

21:38 - problémy venkovanky, tvl.
Přišel chlápek platit benzín, remcal, jak je hnusně a prší a vůbec.
Já: ,,Tak aspoň bude dost vody, že."
Chlápek: ,,Á, voda, tsss, vody je dost, kdyby bylo benzínu jako vody!"
Kámo, chci tě vidět, jak si cvakneš benzínu. Případně s ním zalejváš kytky, koupeš se v něm a vůbec. Dobře, tohle jsem neřekla, jen jsem se usmála, zkasírovala ho, ale stejně, wtf?!

01:01 - zase kafe. Sice asi vybouchnu, ale co už. Aspoň mám napsanej kus OT. Eh... moment. Jako jo, jsem klasicky mimo, takže mi v palici běží asi dvacet různejch myšlenkovejch pochodů naráz, ale zkratka ,,bude v pohodě vybouchnout, protože jsem napsala čtyři odstavce divný ffky" mi stejně nedává smysl, ať kombinuju jak chci.
Kurník, já tu žiju absurdní poezii.
Kofeinový výbuch při průletu dešťokupou, vedu loď mírně nejistě
k příslibu
Cigáro a Svítá!

Tak jo, dostala jsem to ven a můžu zase předstírat, že nejsem úplnej magor. O čem jsem to chtěla kapitánsky hlásit? Jo, psaní.

Střípky a odštěpkyWhere stories live. Discover now