8

6K 301 28
                                    

2 uur was voorbijgevlogen en in die tijd hebben we samen gelachen ik , amine en zijn moeder die Samira heet . Toen de klok 00:23 aangaf zei galtou Samira dat ze naar huis wou gaan , na een hele discussie dat ik vond dat ze hier moest blijven slapen en ik op de bank zou slapen wou ze toch naar huis gaan .

In de Marokkaanse cultuur noem je vrouwen die ouder dan je zijn tante hetzelfde geldt voor mannen die noem je oom ook al zijn ze niet echt je oom of tante.

Amine zou galtou Samira naar huis brengen , ik gaf haar nog een dikke knuffel en 4 gebruikelijke kusjes . Ze liep haastig naar beneden om haar schoenen aan te dien amine kwam nog snel naar me toe en gaf me een knuffel en fluisterde in mijn oor "ik ben over uurtje thuis je kan alvast gaan slapen Lalla Rania ik zie dat je moe bent , ik heb sleutels bij me" hij gaf me nog een knipoog en liep ook naar beneden . Ik knikte nog naar hem ter bevestiging . Toen ik de deur op slot hoorde gaan liep ik naar amine's kamer en deed de schuifraam open en keek naar buiten . Op een gegeven moment zag ik twee schimmen richting de parkeerplaats lopen "psssttt galtou" riep ik . Galtou draaide zich om en zwaaide met haar handen en gaf me een luchtkus met haar handen waarvan ik moest lachen . Amine keek raar naar zijn moeder en volgde haar blik en keek mij aan , hij zwaaide voordat hij de auto instapte en glimlachte naar me . Ik zwaaide terug en schoof de raam dicht.

Vermoeiend liep ik naar de woonkamer en keek naar de bende . Snel ruimde ik de glazen , koekjes en borden op etc en begon de spullen af te wassen die moesten worden afgewassen. Trots keek ik naar de woonkamer en de eetkamer die helemaal schoon waren . Ik haalde mijn telefoon uit de lader in de woonkamer en deed de lamp uit. Nadat ik mijn zaklamp aandeed van mijn telefoon liep ik richting 'mijn kamer' ik durf het nog steeds niet mijn kamer te noemen. Nadat ik me had omgekleed in een zwarte kandora (Marokkaanse huisjurk) met goude details en mijn avond routine had gedaan , deed ik mijn telefoon aan . Voor het eerst in 3 weken doe ik het aan....

En voor ik het wist werd ik overspoeld met berichten , de enige wat mij opviel was die van 'mamaDyelie❤️' mijn hart maakte een rondje door mijn hele lichaam en eindigde in me grote teen wejow. Ik opende haar appjes.

Gesprek;
MamaDyelie❤️:Waar ben je? Als je nergens kunt slapen kan ik voor je een plek regelen anders kom terug!
MamaDyelie❤️:Rania waar ben je? Waarom neem je niet op?! Kom terug aub kom!
MamaDyelie❤️:ik maak me zorgen hbiba kom je vader gaat je niks doen desnoods gaan we weg van hier! Samen.
Gemiste gesprek 09:34
Gemiste gesprek 10:02
Gemiste gesprek 12:27
Gemiste gesprek 21:34
Gemiste gesprek 00:33
MamaDyelie❤️: Kom Rania kom aub ik kan niet slapen als je niet thuis bent! Waarom reageer je niet?!
Einde gesprek

En zo ging het maar door , toen ik app weg wou klikken zag ik 'mamaDyelie❤️' op mijn scherm tevoorschijn komen . Ze belde me , na snel te hebben gepiekerd nam ik op maar zei niks .

Gesprek
M:zeker weer voicemail
R:m...mama
M:Huh doet hij het! Rania ben jij het!
R:ja ik ben het
M: Rania kom naar huis aub ik maak me zorgen doe me dit niet aan kom terug!
R: mama maak je geen zorgen ik ben op een veilige plek .
M: Rania je vader is naar je op zoek....als hij je vind zal hij je mishandelen en uithuwelijken omdat je een zogenaamde schande hebt gezet door weg te lopen.....
R: verander mijn naam in contacten in iemand anders naam en zorg ervoor dat als je belt hij er niet is , en vertel Mina (jongste zusje van 9 jaar echt een papa's kindje) niet dat je contact met mij hebt enkel Sabir (broertje van 15 heeft ook een hekel aan zijn vader) en Nassira (andere zusje van 13 is 'neutraal' voor haar ouders ze mag ze beide).
M: oké maar beloof me dat je me elke dag belt en elke moment als je ergens heen gaat moet je me bellen aub!"
R: ja Saff hang op ik hoor papa al aankomen verander snel mijn naam!
Einde gesprek

Ik heb mijn moeder weer gesproken na 3 weken en wat voelde het goed om haar zachte stem te horen , maar ik hoorde haar ook snikken wetend dat ze aan het huilen is . Niemand heeft gezegd dat dit leven makkelijk is maar In Sha Allah zullen we binnenkort weer bij elkaar zijn mama ... met die gedachte viel ik in slaap .

Uren later

"Neeeeee aaahhhh mamaaaaa saabbiiirrrr nassiraaaaaa stooopppp!!!!" Ik begon hysterisch te bewegen , te gillen en te huilen .....

-
Speciaal 2 delen binnen 1 dag als goedmakertje in Sha Allah dit weekend weer een deel hopelijk 2 delen x

FocusWhere stories live. Discover now