24

4.8K 241 8
                                    

Djennah ik zaten in mekaars armen te snikken, met moeite kon ik mijn tranen weglaten. Toen het gebeuren met dat ik uit huis werd geschopt etc had ik geen contact meer met Djennah, ze is mijn nicht en we zijn altijd al close geweest. Vier jaar geleden mocht ze een opleiding volgen in New York voor dokter, ze wist alles van mij en daarom wou ze niet weggaan. Na een hele discussie was ze toch gegaan, op een gegeven moment verloren we contact omdat ik zwaar in de depressie zat. Mijn dag kon niet meer stuk, zoals ze zeggen "waarlijk, na moeilijke tijden komen gemakkelijkere tijden"

Hamdoullilah❤️

"Het is tijd dames" zei de Ziana, we knikte beide. "Je loopt mee he, straks val ik nog dan moet je meevallen zodat ik niet alleen schande pak" zei ik zenuwachtig tegen dr, ze begon keihard te lachen en ze heeft een aanstekelijke lach dus begon ik uit zenuwen mee te lachen. De Ziana deed nog snel de sluier over me hoofd heen.

"Slat ou slam! 3la rasoulloulah! Hila djajla djazidna Mohammed! Allahoum3a djajl 3ali! Youyouyouyy!!! Slat ou slam 3lik Ya rassouloulah"(traditionele lied bij bruiloften) hoorde ik de vrouwen joelen terwijl ik naar beneden liep met mijn moeder aan mijn rechterzijde en Djennah aan mijn linkerzijde. Ik keek nergens naartoe, enkel naar mijn voeten Anders lig ik daar op de grond door die hakken. Eigenlijk wou ik met Nikes lopen he maar ja. "Zooo je hebt gekke smaak, werd tijd na Hamza" zei Djennah in me oor, ik keek op en zag Amine tegenover mij staan. Me moeder gaf me huilend een kus op me wang en Djennah deed samen met mij onze handafdruk.

Ze groette Amine en Amine gaf mijn moeder een knuffel en een kus op haar voorhoofd. "Kom" zei hij in mijn oor en pakte me bij de hand vast. Samen, hand in hand liepen we naar de auto die hij had gehuurd. "Heeeeee souf, ben jij onze chauffeur voor de dag wella?" Zei ik lachend naar souf terwijl ik hem een boks gaf. "Jaaaa gap, komt er nog iemand?" Ik knikte en wees naar Djennah, aangezien ik en Amine samen achterin zaten moest Djennah vooraan zitten. Ik zag Souf haar lang aankijken, jullie weten wat ik denk. Zelfs Djennah werd rood! "Ik moet mijn bruiloft nog halen a sah" zei amine lachend tegen Souf die uit een trans kwam en focuste zich op de weg. Souf deed heel hard muziek aan en de ramen open. Ik keek naar achteren en zag allemaal auto's, de meerderheid waren vrienden en familie van Amine. Enkel de familie van mijn moederskant waren komen opdagen, de familie van mijn vaderskant zijn niet gekomen en dat deed me natuurlijk pijn want ik kon het altijd goed vinden met mijn nichtjes en neefjes.

Ik vergat even alle problemen en genoot van mijn bruiloft, die vlekkeloos verliep.

Zullen ze nog 'lang en gelukkig' leven?

FocusWhere stories live. Discover now