45

4.2K 225 20
                                    

"Geef me wat tijd." Zei ik zacht en stond op, ik wou naar beneden lopen tot Amine me terugtrok en me nog een kus gaf. "Doe er niet lang over, ik heb je gemist" zei hij, ik knikte en liep naar beneden. Met de hele familie zaten we gezellig te praten en te lachen, Amine zat tegenover me naast mijn oom en Adel. Hij keek me hele tijd aan en knipoogde af en toe en keek me aan met een grijns.

Nadat iedereen genoeg gegeten had zaten we met zijn allen in de woonkamer en spraken over de bruiloft van morgen. "Wie rijden er met jou en Soufiane mee ,benti?" Vroeg mijn moeder aan Djennah "Rania en Amine" zei ze en knipoogde naar mij waarna ik haar in haar zij porde. Na een hele lange gesprek over morgen ,besloot iedereen om te gaan slapen.

"Mama, Badr ligt boven al te slapen meskin hij is helemaal kapot. Ik breng jullie ja." Zei tegen mijn moeder en ze knikte. Ik deed mijn jas aan en me hoofddoek goed "Ik breng jullie met mijn auto." Zei Amine "We passen niet allemaal in de auto" zei ik snel "Jawel, heb een nieuwe auto gekocht." Zei hij met een grijns, ik keek hem verbaasd aan.

Nadat mijn moeder nog uren deed om afscheid te nemen ,terwijl ze hun morgen nog ziet liepen ik, mijn zusjes, broertje, Amine en mijn moeder naar de parkeerplaats. Amine drukte op een knopje en de lichten van een Mercedes gingen aan "Nee?!!" Zei ik geschrokken, het was mijn droomauto. Ik ben gewoon al jaren verliefd erop.

Toen Amine naar mij knipoogde keek ik weer snel normaal en stapte van achter in. Me moeder tikte me aan en gaf me een duwtje om vooraan te zitten. Zuchtend ging ik naast Amine zitten. Bij mijn moeders huis aangekomen zwaaide ik hun uit en stapte weer de auto in "Ik moet weer terug naar Djennah's huis." Zei ik maar ik zag dat Amine een andere afslag nam. "Amine! Me spullen zitten bij haar thuis. En mijn auto ook" Zei ik boos "Je spullen zitten ook in jou huis" zei hij met een grijns "Alleen vanavond en morgenvroeg breng ik je weer naar haar. Het was wel haar plan he." Ik zuchtte en leunde met mijn hoofd tegen het raam, tot ik opeens Amine zijn hand op mijn buik voelde.

"Geen zorgen kleintje, binnenkort zijn ik en je mama weer bij elkaar." Hoorde ik hem blij zeggen. Ik probeerde een glimlach te onderdrukken "Misschien vanavond zelfs" hoorde ik Amine nog zeggen en keek hem aan. Hij keek me met een grijns aan "Hele dag zit je al te grijnzen, oeff haal die grijns van je gezicht" zei ik zuchtend "Met die grijns had ik jou gewonnen." Zei hij lachend waardoor ik ook moest lachen, het klopt.

Zo begonnen we over onze tijd op de middelbare school te praten. Na een halfuur kwamen we thuis aan, het was al een maandje geleden dat ik hier was. Amine opende de deur en hield het open voor me, ik zag dat het helemaal een rommel was in de woonkamer. Ik stopte snel mijn schoenen in de schoenenkast in de hal en liep naar de keuken. Ik zag dat er in de keuken een deuk tegen een keukenkastjes zat "Hoe komt dat daar?"? Vroeg ik verbaasd aan hem "Ik was boos, Ewa je weet het wel." Zei Amine zuchtend en pakte een blikje Red Bull. "Ik ga even douchen" zei ik en keek nog om naar Amine die een sigaret pakte uit zijn zak en richting de tuin liep. Hoofdschuddend liep ik de trap op.

Volgende ochtend;

"Wazebi, doe die geluid uit" hoorde ik Amine slaperig zeggen. Vermoeiend wreef ik in mijn ogen en keek om me heen, ik deed de wekker uit en probeerde op te staan maar Amine zijn been zat op mijn benen en zijn arm ook om me heen. "Niet doen, het is koud" hoorde ik hem slaperig zeggen. Na een paar uurtjes waren Amine en ik opgefrist en hadden we ontbeten, Amine had zijn trainingspak aan net zoals mij en we gingen naar Djennah's huis. Voor haar huis stopte Amine "ik ga naar Souf, ik zie je over een paar uurtjes." Zei Amine en gaf me een kus op me voorhoofd waarna ik glimlachte.

Nadat ik alle tantes en mijn moeder heb gegroet liep ik naar boven en zag Djennah op haar bureaustoel zitten "gezellig gehad?" Zei ze met een grijns "rare wijf, ik zou toch bij jou slapen Kifesh (waarom) je zorgde ervoor dat ik weer met Amine ging slapen." Ze haalde haar schouders lachend op, we lachten wat en spraken van alles bij tot we geklop hoorden. Het was de Ziana (visagiste), terwijl zij bezig was met Djennah trok mijn takchita (Marokkaanse feestjurk) aan en wikkelde een witte hoofddoek om als een tulban dat matcht mooi met mijn bordeaux rode takchita. Ter versiering spelde ik een soort van diamanten haarband op mijn hoofddoek vast. Nadat Djennah helemaal klaar was maakte de Ziana mij ook op en was het tijd.

We hoorden van buiten de dakka marrakchia, en allemaal auto's toeteren. Ik keek samen met Djennah uit het raam, ik pakte mijn telefoon erbij en snapte de stoet.

Wanneer de auto's stopten begonnen de vrouwen beneden de traditionele lied te zingen, ik keek Djennah aan met een geruststellende glimlach "het komt goed, neef. Geniet!!" Zei ik blij tegen haar, ze knikte en keek nog steeds zenuwachtig uit het raam. Ik ging op haar bed zitten en deed mijn hakken aan , "ze moet komen" hoorde ik de Ziana zeggen.

"Je loopt mee!" Zei ze waarschuwend waarna ik lachend knikte. Ze wikkelde haar arm om de mijne en samen liepen we richting de trap, waar haar moeder en vader stonden. Ik liet haar los, gaf een kus op Djennah's voorhoofd en op die van mijn oom en tante.

Ik zag dat Djennah tranen kreeg waardoor ik zelf ook emotioneel werd, ik moest denken aan mijn trouwdag. Djennah liep samen met haar ouders langzaam de trap af, waar Soufiane beneden stond bij de trap. Ik voelde twee handen om me middel en iemand zijn hoofd op mijn schouder plaatsen. "Wist je nog, onze dag" hoorde ik Amine zeggen ,ik draaide me naar hem om en gaf hem een knuffel en begon zachtjes te janken. "Ik wil mijn vader, Amine. Het doet pijn" zei ik zachtjes, ik voelde zijn handen over me rug heen wrijven. Hij fluisterde allemaal geruststellende woorden waarna ik me beter voelde. Hij keek me blij aan en aaide over mijn buik heen, die goed te zien was door de jurk.

-
Vakantie is weereens voorbij😬, het word een drukke periode voor mij dus ik zal niet elke dag meer delen kunnen plaatsen. Ik hoop dat ik wel een paar keer in de week wat plaats maar ik kan niks beloven, school gaat uiteraard voor. X❤️

FocusWhere stories live. Discover now