9

6.1K 283 31
                                    

Met een bonkende hoofd en trillende handen schrok ik wakker , ik hoorde iemand hard aan de slaapkamerdeur kloppen . "Rania Rania wat is er Rania doe open!!" Hoorde ik amine roepen , snel stond ik op maar viel ook gelijk weer neer . Ik had geen gevoel meer in mijn benen , met alle kracht die ik nog overhad stond ik op en haalde de deur van de slot en deed nog snel een hoofddoek om me heen . Amine kwam geschrokken de kamer binnen en keek hysterisch rond "wat is er?! Was er iemand?!" Vroeg hij en begon in alle hoeken te kijken en deed de lamp aan "nee nee ik had alleen een nachtmerrie , ik weet je gaat denken is overdreven maa..." hij liet me niet uit praten en gaf me een knuffel "kan je nog slapen of?" Vroeg hij toen hij me losliet "nee ik denk het niet Ma3lish ga jij maar verder slapen" hij schudde zijn hoofd .

Hij liep de deur uit en kwam paar seconden later de kamer weer in en wenkte naar mij om mee te komen , ik deed wat hij zei en we gingen op de bank zitten . "Als jij niet slaapt slaap ik ook niet" en hij glimlachte erbij "je bent gek wist je dat , morgen moet je werken of niet? Ga slapen zidd" hij lachte hoofdschuddend "vergeten of wat? Het is herfstvakantie en ik ga natuurlijk niet werken dan" zei hij en hij liep naar de keuken . Ik liep hem achterna maar ging op de barkrukken zitten die uitzicht had op de keuken .

Ik zag nu pas hoe erg hij veranderd is sinds de middelbare school. Op de middelbare school had hij nog zo een 'baby-face' maar nu , hij had een baardje zo rond zijn Kaaklijn waardoor zijn Kaaklijn meer uitstak. Ik herinnerde me dat we altijd als grap over zijn Kaaklijn zeiden "Met zo een Kaaklijn kan je allang groenten snijden vriend" , maar zijn kuiltjes waren er nog . Pikzwarte gekrulde haren had hij toen en nu nog steeds wat hem eigenlijk echt schattig stond.....Neenee Rania focus het is enkel je vriend.

"Kuch kuch" ik keek op en zag amine mij vreemd aankijken "wat is er?" Zei ik . "Ik roep tig keren jou naam maar je reageert niet" zei hij en ging verder met wat msemem (Marokkaanse pannekoek) op te warmen . Ik stond op van de barkruk en liep naar de keuken , " wat ga je doen?" Vroeg hij "wat thee maken , wil je ook?" En vulde de waterkoker en zocht wat muntblaadjes . "Tuurlijk ik zou Lalla (mevrouw) Rania haar thee wel willen proeven" hij liep de keuken uit en ging op de barkruk zitten en keek mij geamuseerd aan. Ik moest lachen door zijn gezicht , "wist je dat best wel bent veranderd sinds de middelbare school?" Zei hij en bestuurde mijn gezicht waardoor ik moest blozen "wacht is zie ik het goed!" Zei hij en wreef in zijn ogen "bloost lalla Rania !" Reageerde hij waardoor ik snel naar de koelkast liep en me kop er bijna in stak zodat hij me niet zag "ja ja verstop je maar." Ik moest lachen om zijn reactie en liep weer naar de aanrecht en deed de theepot op de fornuis. "vertel is heb je een vriend? Of een ex?" Zei hij opeens uit het niets , ik schrok van zijn vraag "Tuurlijk niet , jongens is wel het laatste wat in mijn hoofd opkomt . Plus ik moet voor mezelf kunnen zorgen." Zei ik en zocht wat koek in de kasten . "Dat is de beste antwoord dat je kon geven Rania ma Sha Allah" en klapte als een baby in zijn handen waardoor ik moest lachen .

Toen de thee klaar was liepen we naar de bank en gingen we thee drinken en wat koek eten "enkel wij eten koek en drinken thee om 4 uur nachts" hij moest lachen en zo starte we een gesprek tot ik in slaap viel op zijn schouder.

FocusWhere stories live. Discover now