25

4.9K 241 14
                                    

Hand in hand kwamen Amine en ik samen de zaal binnen, alle vrouwen begonnen te joelen. Ik zag onze moeders wat tranen wegpinken, de DJ begon reggada op te zetten, "je weet wat ik denk he" zei Amine in me oor. Ik knikte lachend en samen begonnen we te dansen, mensen kwamen om ons heen staan en klappen. "Ik heb een idee" zei ik tegen amine, ik liep richting Djennah en trok haar de dansvloer op en ik knikte naar amine en die begreep het meteen. Hij trok Souf de dansvloer op, we duwden ze mekaars richting op. Ze stonden gênant naar mekaar te kijken,ik ging helemaal stuk waardoor Djennah me boos aankeek. Souf begon met zn schouders te dansen en Djennah deed mee, ik en Amine deden hetzelfde. Sabir, Mo ,Nassira , Mina, Nora ,Lina etc begonnen ook mee te doen.

Het was inmiddels half 4 en het was tijd om te vertrekken. Ik rende gelijk naar me moeder en gaf haar een dikke knuffel, ze wreef over mijn rug "ik ga je missen hbiba" zei me moeder, waardoor ik haar nog strakker in ene knuffel trok. Na een hele emotionele afscheid van iedereen genomen liepen ik en Amine samen naar de auto, waarna Souf ons zou wegbrengen. Djennah kwam nog snel instappen, we begonnen met zn allen te praten over vandaag. Het was zo snel voorbij vandaag, heel erg jammer maar ik heb echt genoten.

2 dagen later;

"Amine! Snel we moeten boodschappen doen!" Schreeuwde ik vanuit de keuken, vandaag zouden onze families op bezoek komen. Na 5 minuten kwam Amine tevoorschijn en gaf me een kus "HUUH 5 minuten?? Hoe zo snel?" Zei ik verbaasd terwijl ik het ontbijt aan tafel bracht "HAHA is normaal, ik hoef niet 1000 jaar te doen" zei hij terwijl hij zijn athay (muntthee) opdronk. Na het ontbijt deed Amine de afwas en ruimde ik het huis op ,waarna ik snel ging omkleden.

De dilemma van de dag, wat trek ik aan? Ik pakte gewoon snel een witte lange pullover, blauwe jeans en donkerblauwe hoofddoek. Ik kleedde me aan, deed nog wat lipgloss en spoot parfum en klaar was kees. "Heb je boodschappenlijstje bij je?" Zei Amine tegen me, ik knikte. Amine was zoals gewoonlijk gekleed in een Nike trainingspak en zijn leren jas. Amine had geen geduld en pakte alvast de boodschappentassen mee en ging naar de auto. Snel pakte ik mijn witte Lacoste sneakers en mijn leren jas. Op zich vandaag was ik best netjes gekleed voor boodschappen doen ,meestal ga ik gewoon in mijn huisjurk en badslippers.

Ik rende als een gek naar de lift want ik weet dat Amine anders gaat zeuren dat vrouwen weer te lang doen Blabla. In de lift zag ik de buurvrouw met haar grote hond, mijn hart zat letterlijk in mijn grote teen. Als er iets is waar ik bang voor ben zijn het honden, "hij doet niks hoor geen zorgen" zei de buurvrouw lief, ik glimlachte maar. Die vrouw was misschien 70 en magertjes hoe wil ze die honden gaan tegenhouden als ie achter me aankomt. Gelukkig ging ze bij de volgende verdieping eruit en wachtte ik tot de lift bij de garage zou komen.

"Ja, ik weet het duurde lang maar Wollah ik was zo bang he je weet toch die buurvrouw van beneden met die akzin (hond) die was in de lift" zei ik nog steeds bang en sloot de autodeur toen ik goed zat, en wat deed Amine hij lachte me uit. "Ja doei ik praat niet meer tegen je" zei ik en deed de radio aan. "Het boeit me niet!! Het boeit me niet nee!!" Zong ik mee met het liedje en wees naar Amine.

We besloten om boodschappen te doen in Amsterdam, dus dat was ongeveer half uurtje rijden. "Allereerst Tanger" zei ik tegen Amine, ik haakte me arm in Amine zijn arm en zo liepen we lachend naar de Tanger. "Pak jij even kosbar (koriander), pak 4 bossen" en wees Amine waar hij het moest halen en ik ging naar de kruiden.

"Zo zo wie laat zo een mooie meid alleen in de winkel" hoorde ik een man zeggen, ik draaide me om en zag een apart mannetje achter me staan. Hij was een kop kleiner dan mij en was volgens mij dronken, waarom heb ik altijd met dronkelappen te maken. Zolang Amine hem niet heeft gehoord is het goed ,anders....

"Niet negeren schat, je bent mooi wist je dat" hoorde ik hem weer zeggen. "Wat zei je!" Hoorde ik Amine roepen, shit dit loopt niet goed af.....

FocusWhere stories live. Discover now