Capitolul 41

1.1K 46 5
                                    

Primul „a" e prea rotund, al doilea are codița prea lungă, tot scrisul e prea jos sau prea subțire. Babi încearcă să imite semnătura mamei sale. Umple câteva foi din caietul de matematică.

‒ Dani? Aceasta a doua seamănă mai bine, nu-ți pare?

Daniela se uită. Rămâne un pic îngândurată.

‒ Mama scrie numele mai lung. Nu, nu știu. Are ceva ciudat. Uite. Litera „g" e prea slabă, i-ai făcut burta prea mică. Mama întotdeauna începe cu un „g" mai mășcat. Privește.

Deschide agenda și-i arată o semnătură din cele veritabile.

‒ Mie mi se par identice. Iar tu știi că-i falsă, de asta ți se par diferite.

Se duce mai liniștită în camera ei.

‒ Fă cum vrei. Pentru mine „g"-ul e prea mic. Și apoi nu înțeleg de ce mă întrebi cum îmi pare dacă până la urmă tot faci cum vrei tu.

Închide ușa.

Babi deschide agenda la pagina cu absențe motivate. Unde se notează motivul absenței, ea scrie: „motiv de boală". De fapt, e adevărat. I s-ar fi făcut rău dacă nu fugea cu Step. Vine momentul semnăturii. Babi devine serioasă. Mai încearcă o dată pe foaia de-alături. Sub altele vreo zece de „Raffaella Gervasi". Ultima îi iese mai bine. E perfectă. În așa fel ar putea falsifica și cecurile bancare, și-ar cumpăra un SH 50. Dar înțelege că ar fi prea de tot. Ia pixul și se apucă să scrie hotărâtă. Începe cu „R" și merge în jos, alunecând cât de natural posibil până la ultimul punct de pe „i". Încă tremurând, pentru că s-a concentrat, a obosit să copieze, să scrie absolut la fel ca mama sa, stă și privește ce i-a ieșit. E chiar bine. Incredibil. Poate numele e puțin cam nesigur. Îl confruntă cu alte semnături ale mamei din agendă. Nu-i prea mare diferența. Niciun semn nepotrivit. Încă un lucru e în favoarea ei. Prima lecție are matematica, cu doamna Boi. Ochelari groși, o față mare mereu zâmbitoare. Chiar s-a scuzat o dată în fața lor pentru că a pierdut lucrările și le-a rugat să nu spună nimănui. În acea zi Pallina era sigură că trebuia să ia cel puțin un șapte. De asta, după părerea ei, Boi a pierdut lucrările. Intenționat a făcut-o ca s-o amărască. Pallina crede că toți profesorii au ceva cu ea și cu notele ei. Babi închide agenda. Acum e mai liniștită. Semnătura o va controla numai doamna Boi și nu-și va da seama că-i falsă. Începe să învețe. Se uită împrejur, dar nu observă nimic. Continuă să-și facă temele. Dac-ar fi fost mai atentă când s-a uitat la orar, ar fi înțeles ce o neliniștea. Avea a doua lecție cu Giacci.

Trei metri deasupra cerului - Federico MocciaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum