Capitolul 42

1.3K 46 0
                                    

Mai târziu, când părinții au plecat, Step trece s-o ia. Jos îi așteaptă tot grupul: Schello, Lucone, Dario și Gloria, Sicilianul, Hook, Pollo și Pallina și alți tipi într-un Golf cu câteva fete. Merg cu motocicletele spre Prima Porta, apoi o iau la dreapta spre Fiano. Când ajung Babi e înghețată de-a binelea. Locul se numește Il Colonnello și e foarte departe. Babi nu înțelege de ce au ales un loc ca acela ca să mănânce. Sunt două săli mari cu un cuptor la vedere și mese obișnuite. Poate e mai ieftin aici, se gândește. Un chelner tânăr vine să ia comenzile. Sunt cincisprezece și toți se răzgândesc în continuu în afară de ea care a ales de la bun început o salată mixtă cu puțin ulei. Sărmanul chelner e distrus. Încearcă de câteva ori să recapituleze felul întâi ca să treacă la al doilea, dar când vine momentul garniturii cineva se răzgândește din nou.

‒ Auzi, șefu', două pappardello de porc.

‒ Și mie tot.

Mai adaugă imediat cineva și încă cineva. Dar tot atunci alții doi se hotărăsc să ia o polenta sau o carbonara. Cel mai indecis grup pe care l-a văzut Babi vreodată. Și, plus la toate, Pollo încearcă să dea o mână de ajutor repetând toate comenzile și creând o confuzie și mai mare. Până la urmă toți râd, distrați. Și totul se transformă într-un fel de joc. Sărmanul chelner se îndepărtează și mai confuz. Unicul lucru sigur este că trebuie să aducă cincisprezece halbe medii blonde și o... ce-a comandat blonda frumoasă cu ochi albaștri? Mai verifică în carnețelul plin de ștersături și când intră în bucătărie își amintește să aducă o Diet Coke.

Cina continuă într-o maximă confuzie. De fiecare dată când este adus un platou cu prosciuto, ciuperci sau bruschetta, se produce un fel de atac, toți se aruncă asupra lui și într-o clipă totul dispare de pe el.

Fete cu ochi machiați în exces râd amuzate. Babi se uită la Pallina căutând să înțeleagă. Ea pare să se fi integrat perfect în grup. I se aduce salată mixtă cu puțin ulei. Situația nu este una prea veselă. Îi vine rândul Sicilianului să povestească ceva. E istoria tristă a unui oarecare Francesco Constanzi. A avut ideea neinspirată de a o agăța pe fosta lui iubită. Nici măcar nu pe actuala lui gagică, dar pe fosta. Ce aiureli, se gândește Babi.

Toți par interesați și pe nimeni nu-l preocupă detaliul acesta. Poate că el are dreptate, se gândește Babi. Eu sunt cea aiurită.

‒ Și atunci, știți ce fac eu?

Sicilianul soarbe din bere.

‒ Mă duc împreună cu Hook la Marina care era singură acasă.

De cealaltă parte a mesei Hook cu bandaj la ochi zâmbește. E în centrul atenției și se bucură de partea lui de glorie. Sicilianul continuă.

‒ Îi zic să-l sune pe prostălanul de Constanzi. Ea îl sună și-i spune să treacă s-o vadă. Știți ce-a făcut boul cela?

Babi se uită mirată la ei. Par să nu-și dea seama. Se hazardează să răspundă.

‒ A venit.

Sicilianul se întoarce spre ea. Pare un pic deranjat.

‒ Bravo, Babi. Așa și-a făcut. Vine boul ăla.

Ea zâmbește. Întâlnește privirea plictisită a lui Step și ridică din umeri. Sicilianul nu observă și continuă vesel povestirea.

‒ Acum urmează partea cea mai interesantă. Când vine acesta, Marina îl lasă să urce. Cum intră, eu și Hook îi sărim în spate și-l imobilizăm. Dar așteptați, încă nu râdeți, nu știți ce urmează. Noi atunci îl dezbrăcăm și-l legăm de un scaun. Vai! Să-i fi văzut fața. Gol ca o râmă. Eu iau cuțitul de bucătărie și i-l pun între picioare. Începe să urle. Pentru că era cuțitul rece, părerea lui Hook. Apoi intră Marina. I-am zis să se îmbrace în ceva transparent. Eu pornesc muzica și ea începe să facă striptease. Îi spun tipului: dacă văd că-ți place și aparatul tău dă semne de viață, își jur că ți-l tai. Marina rămâne în sutien și chiloței, dar tipul nu se mișcă, nu știu dacă m-ați înțeles, e ca și cum mort.

Trei metri deasupra cerului - Federico MocciaWhere stories live. Discover now