23.kapitola:

4K 145 1
                                    

Bolo to strašne trápne a ponižujúce, keď nás prichytil ako Richard na mne spolovice leží a bozkáva krk. A ešte horšie bolo to, že to bol práve Liam. To pridávalo na intenzite trápnosti.Keď nás uvidel, zatváril sa úplne šokovane.

Áno, určite si o mne nemyslel, že som takáto. A teraz som tak bohužiaľ vyzerala. My sme sa pod vplyvom jeho pohľadu okamžite postavili.

,,Prídem neskôr." povedal a rýchlo odišiel. Ja som rýchlo išla za ním. Musela som mu to vysvetliť a.. Neviem, všetko som pokašľala, do chmár.

Už by sa bol výťah zavrel, no ja som tam dala ruku, a tým sa tie dvere otvorili a ja som sa stretla s jeho znechuteným a zamračeným pohľadom.

,,Liam.." Dotkla som sa jeho ruky, no on sa hneď odtrhol.

,,Nemyslel som, že dáš prednosť.. jemu predo mnou." povedal a jeho zrak radšej udržiaval na stenách výťahu než na mne. Cítila som sa úplne strašne. Teraz si o mne myslel všelijaké veci a ešte ten jeho pohľad plný sklamania.

,,Tak to nie je, jasné?" Musela som mu to všetko vysvetliť, no sama som nevedela, čo povedať.

,,Keby to bol niekto iný, tak to pochopím. Tie štetky chcú len peniaze.. Ale ty? Nikdy si taká nebola a teraz sa poflakuješ práve s tým.." frustrácia a nechuť z neho priam vyžarovala a ja som nebola schopná slová.

,,Povedz, koľkokrát si s ním spala??" Zakričal na mňa, až som sa zľakla. Musela som mu strašne ublížiť, a to bolo vidno.

,,Ani raz. Nespala som s ním, jasné?" teraz som už zakričala aj ja. On sa na mňa prekvapene pozeral. Ale ja som nevedela, či mi veril. ,,Aké máš právo o mne tak hovoriť, keď ty si odo mňa chcel to isté?"

,,Nie? Tak prečo si stále s ním? V jednom kuse!"

,,Lebo on je jediný, kto ma môže ochrániť pred Ewanom." mierne znížený hlas, už bol na mieste. Zase ustál v pohybe. Chcel niečo povedať, no ja som mu skočila do reči. Neviem, či to bola pravda, ale nevedela som, čo mu má povedať.

,,Pozri.. možno si myslíš o mne teraz neviem čo, ale je mi to teraz jedno. Bojím sa ho. Bojím sa o moju matku, o mňa.. Proste on mi len pomáha.." ironicky som sa uchechtla, ,, Viem, že to teraz tak nevyzeralo.. Ale nespala som s ním a nie som štetka. Ty to predsa vieš."

Bolo vidno, že už sa upokojil. Nakoniec si len vydýchol a objal ma. Ja som si rýchlo utrela slzy a objala ho tiež. Neviem síce odkiaľ vedel o Ewanovi, no teraz mi to bolo jedno.

,,Ja viem, že nie si. Len si naňho dávaj pozor. Vieš, aký je a nechcem, aby si bola smutná. Aj keď nebudeš so mnou, tak buď šťastná." usmial sa a pohladil ma po chrbte.

,,Ďakujem." Potom len vystúpil zo zadržiavaného výťahu, a ja som sa vrátila naspäť.

Richard tam sedel na gauči a pozeral na mňa previnilo, keď som sa vrátila. Myslela som si, že sa bude tváriť ako arogantný magor, no možno sa vážne zmenil. Vlastne on nebol zlý, len sukničkár.

Ale možno má na to dôvod.

,,Hnevá sa?" spýtal sa a prešiel ku môjmu stolu.

Nemala som už vôbec náladu na jeho reči. Vlastne kvôli nemu mám len problémy, nie?

Nahlas si vzdychol, aby upútal moju pozornosť.

,,Keď si taký sukničkár, tak sa nečuduj." Bola som asi zlomyselná, no naozaj ma štvalo. Nadvihol obočie a prehrabol si vlasy.

,,Takže toto som v tvojich očiach? Po tom všetkom som stále ten obyčajný sukničkár?" uchechtol sa, ,, Vieš.. ja sa meniť nemusím a ani nebudem. Je mi tak dobre a netrápi ma, čo si slečna Bennett myslí.. A teraz idem za niekým, kto ma bude chcieť a vidí vo mne aj niečo viac." naštvane povedal a zabuchol dvere. On sa chcel zmeniť? Kvôli mne?

Zase si to pokašľala s tou tvojou posratou hubou, Daisy.

Totálne prekvapená som sa začala zbierať domov. Možno som to trochu prehnala. Verím, že je v ňom niečo viac ako sukničkár a vlastne ho v mysli obraňujem, keď naňho niekto niečo hovorí. Ale teraz mu sama do očú poviem, že je sukničkár a.. Mala by som sa mu ospravedlniť.

Chcela som mu zaklopať na dvere, no vychádzali odtiaľ zvláštne zvuky. A mne už došlo aké. Koľkokrát do dňa potrebuje sex?

Bola som sklamaná? Áno, to teda. Chápem, mal nervy, no aj tak. Myslela som, že mi dokáže, že nie je len taký, ale asi to nepotrebuje. Viem, že bol naštvaný a chápem ho. Možno to bolo divné, ale chápala som to.. Kašlem na to.

Vybehla som von a rovno nasadla do auta. Nejdem domov, idem niekde do baru. Napísala som Lucasom, že sa stretneme v našom bare dneska večer. Teraz som mala namierené niekde, kde nikto nebude. Rozhodla som sa ísť tam, kde ma zobral Richard v ten večer, čo sme sa bozkávali. A keď tak nad tým premýšľam, tak to bola iná pusa. Taká vášnivá a taká skutočná..

Nie, nesmiem naňho teraz myslieť. Idem zavolať všetkým, koho mám v kontaktoch a potom pôjdem do baru sa opiť. Nechcela som naňho jednoducho myslieť.

Keď som už bola na mieste, tak som vystúpila z auta a išla si sadnúť - dovolím si povedať - na našu lavičku a vybrala si z vrecka cigarety.

Môj drahý šéf ✔Where stories live. Discover now