47.kapitola:

3.2K 110 1
                                    

Aj keď som tak trochu dúfala, že budem sama, tak sa mi to nesplnilo, lebo hneď prišiel Lucas práve vtedy, keď som plakala, a vytiahol ma von. Ani som nič nepovedala, lebo potom by sme sa museli porozprávať, a samozrejme, že by som mu musela povedať o tom všetkom a ako strašne sa cítim. Aj keď sa to dozvie vtedy, keď budú dávať pozvánky na svadbu. Išla s nami aj Tara a konečne po dlhšom čase sme išli niekde takto spolu.

Vtedy to bolo, keď som nemala žiadne problémy s mužmi. A teraz ich mám až dosť. Tara vôbec nevedela o tom s Richardom a ja som mala tak trochu výčitky, lebo som jej to ako najlepšej kamarátke, nepovedala. A keďže to Lucas vedel, tak by sa pohnevala.

,,Čo si taká smutná? Veď sa trochu usmej. Život je krátky." prikázal mi Lucas a pošteklil ma. Keďže vôbec nie som šteklivá, tak som len nadvihla obočie a pošteklila ho tiež.

On bol až veľmi šteklivý, takže sa začal smiať ako blázon. Ale musela som prestať, lebo oproti nám išli nejakí ľudia a pozerali na nás s tým pohľadom, či nemajú zavolať psychiatriu. Tara nad nami len pokrútila hlavou, ale ďalej len kráčala. Nechápala som, čo s ňou je. Vždy sa buď smiala alebo pridala k nám, ale teraz nič. Mala by som napraviť naše vzťahy. Priblížila som sa ku nej a pošteklila ju, no ona sa ani nepohla. Možno som sa mala jej spýtať, čo jej je, no ja som vedela, že som nemala. 

,,Kam vlastne ideme?" spýtala som sa, lebo mi to ešte ani jeden z nich nepovedal. U nich to je prirodzené ma len tak zobrať niekde v noci von a nič nepovedať.

,,Vlastne ani neviem, len som chcel niekde ísť. Už sme dlho neboli spolu, tak som zavolal túto tu, čo ešte nič nepovedala, a aj teba, ale ani ty nič nehovoríš. No tak čo s vami je? Vždy sme si vraveli všetko." vyčítal nám Lucas. No aj ja som chcela vedieť, čo je s Tarou. Ona ostala ticho, ani sa neotočila, len nás ignorovala. S Lucasom sme sa na seba pozreli, a tak vymýšľali plán, ako z nej niečo dostať. 

,,Ako sa má tvoj zajačik? Ani neviem ako sa volá." prihovorila som sa k nej so smiechom. Ešte vtedy mi vravela o nejakom chlapovi, čo sa jej páčil asi viac, ako ostatní z jej harému, no nikdy mi nepovedala, kto to je.

,,Ten zajačik.. Je Jake." priznala a ja som bola rada, že sa trochu uvoľnila. 

,,Takže Jake, super. A ako?" opýtala som sa jej a naznačila tým, nech mi okamžite všetko porozpráva, lebo o ničom neviem. Trochu sa zasmiala a buchla ma do ramena.

,,Vyzerá to dobre. A ja ho mám veľmi rada. Je pre mňa dôležitejší ako tí.." 

,,Tara sa zaľúbila, no konečne." zakričala som so smiechom a ona ma drgla. Lucas ku nám ihneď pribehol a začal vyzvedať. Ona nám povedala, že spolu spávajú, no už sa jej neozval, tak preto je taká. My sme sa zasmiali a všetci sme vedeli, čo ideme robiť. Objala som obidvoch okolo ramien a zrýchlili sme krok. 

,,A keď sme kamaráti a vravíme si všetko.." začala, keď sme sa už trochu ukľudnili a oddelili od seba. 

,,No davaj, kto to je?" spýtal sa Lucas. Všetci sme vedeli, že nám chcela povedať o niekom, koho poznáme. A podľa toho, ako sa teraz tvárila, tak som vedela, že to je asi dôležité. Nechcela nám to povedať, ale keď sme ju povzbudili, tak sa nadýchla a upravila si vlasy. Vždy to robila, keď nám nechcela niečo povedať.

,,Spala som s Harrisom." povedala a ja som vtedy zamrzla. Tara spala s Richardom a ani som o tom netušila? Veď vždy vravela, že ho neznáša, a nechápe tie ostatné kolegyne. A mne to teraz ešte viac pripomenulo to všetko s ním, a keď s ním ešte spala ona, tak ma to zranilo viac. No ona o tom, samozrejme, vedieť nemohla.

Vedela som, že Lucas je spravodlivý a Tara nie je mrcha. Keď to Lucas počul, tiež sa zatváril ako ja a ihneď sa na mňa aj pozrel. No keď sa Tara otočila, tak sa Lucas zasmial. Ja som trochu spomalila, no nie veľmi, aby to nebolo nápadné.

,,Takže s Richardom, hm?" snažil sa zamaskovať naše divné chovanie. Pozrel na mňa, aby zistil, že som v pohode, a pohľadom ma popohnal dopredu. 

,,Bolo to len raz, no aj tak musím povedať, že je vážne dobrý.. No ale bol to len sex, o nič nešlo, tak ako vždy." usmiala sa na nás. Usmiala som sa aj ja, aby ma neprekukla. 

,,Ja som aj tak najlepší." pochválil sa Lucas, a hneď sme sa dostali tam, kde sme boli, za čo som mu bola vďačná. Tara sa s ním začala hádať a ja som sa trochu oddialila. Nemohla som tomu jednoducho uveriť. Viem, že spal s veľa ženami, no Taru by som netipovala. 

Kašlem na to.

Rozbehla som sa, lebo som už bola od nich ďaleko, a tak ich dobehla. Oni sa už nehádali, tak sme v tichosti kráčali. Videla som, že bol Lucas nahnevaný, no nemohla som s tým nič spraviť. Neviem, aký mal na to presný dôvod, no mohlo to byť aj bez dôvodu. Pozrel sa na mňa, ale nič nehovoril. 

,,Nezavoláme aj Jakea?" navrhla som, aby už nebolo také ticho. Išli sme najprv do obchodu na nejaký alkohol a potom pôjdeme na jedno miesto pri vode, kde sme chodili vždy.

Obidvaja s úsmevom prikývli a ja som išla zavolať Jakeovi, aby sa k nám pridal.

Môj drahý šéf ✔Where stories live. Discover now