Göze Girmek Değil de, Göze Batmak...

690 25 1
                                    


Son günlerde, zamanın akışı normalden biraz daha farklı gibi geliyor bana. Bol gözyaşlarıyla geçen gecelerim hızlıca akıp gidiyor sanki. Toprak hayatımdan gideli 5 hafta, Demir Bey hayatıma gireli bir ay oldu bile. Beş haftadır Toprak’ın sesini bile duymadım, birkaç defa kendime yenilip onu aramayı denemiş olsam bile bir türlü ulaşamadım ona. Özel hayatım, böyle hüzünlü ve yalnız olabilir ama en azından iş hayatım çok renkli ve mükkemel, Toprak'sız kalmama değdi demeyi çok istesemde, ne yazık ki; hayatın o yüzüde gülmüyor bu aralar bana.

Demir Bey'in gelişiyle şenlenen ofisimiz, herkesi son sürat çalışmaya teşvik etse de, bu değişikliğin benim üzerimde işe yaramadığı çok açık.  Benim dışımda herkes işe erken gelip, geç saatlere kadar çalışıyor. Hafta sonu mesailerinin ardı arkası kesilmez oldu son zamanlarda. Herkes Demir Bey’in gözüne girebilmek için amansız bir yarış içinde; bense uykusuz geçirdiğim gecelerimin bir sonucu olarak bu yarışa seyirci kalmakla meşgulüm sadece .

Demir Bey’in başarılarla dolu cv’si çalışanların ona duyduğu saygıyı da artırıyor olmalı. Daha 30’lu yaşlarının ortasında ve çok büyük bir kanalda üst düzey bir yönetici; Avrupa’da tamamladığı lisans eğitimini, Amerika’da yaptığı mastırıyla taçlandırmış, mastırını tamamladıktan sonra bir süre Amerika’da büyük bir kanalda çalışmış, bizim kanaldan aldığı güzel teklif, zaten çok sevdiği ülkesine dönme fırsatı sununca düşünmeden uçağa atlayıp gelmiş. Şirkettekiler, adamın özgeçmişinin detaylarını öğrendikçe ona yaranma çabaları daha da artıyor haliyle; böyle bir adamın onayını takdirini kazanmak çok önemli onlar için. Sanki başarılı bir adamın onları onaylayıp, takdir etmesi onları otomatik olarak başarılı insanlar klasmanına sokacakmış gibi bir halleri var. Başarının böyle basit bir şey olduğunu nasıl dusunebiliyorlar aklım almıyor doğrusu. Onların bu yaranma çabalarına tanıklık ettikçe daha da soğuyorum olduğum yer ve zamandan.

Bir Hayal'in Peşinde (Tamamlandı) Where stories live. Discover now