Hediye Kutusu

9.5K 333 212
                                    

Keyifli okumalar, yorum bırakmayı unutmayın olur mu? :)


Üç Ay Sonra

Selin karnında gezinen alete odaklanmış bir şekilde bakarken bir yandan da doktorun ekranda kilitlenen bakışlarını takip etmeye çalışıyordu.

"İyi mi?"

"Mucize gibi. Her şey yolunda, boyu kilosu gelişimi. Düşük tehlikesi kalmamış durumda. Tebrik ederim Selin hanım kendinize de bebeğinize de çok iyi bakmışsınız."

"Ben değil... Ali biz çok iyi baktı."

Ali hemen yanında tuttuğu elini kaldırdı ve öperek gülümsedi. Sonunda rahatladığını hissediyordu, her şey geride kalmıştı. Selin'in gözlerinin dolduğunu gördüğünde mutluluktan bile ağlamasını istemeyerek saçlarını okşadı. Selin duyduklarının getirdiği bir rahatlama ile derin bir nefes aldığında doktor da ekrandan izlediği yaramaza baktı gülümseyerek.

"Çok hareketli bir bebek, iki saniye durmuyor. Allah size kolaylık versin."

Ali bu tanıma uygun başka birisini daha tanıdığını düşündüğünde kime çektiğini anlayarak mırıldandı.

"Ablasına benziyor desenize... Gece kendisine uygun bir oyun arkadaşı bulacağına çok sevinecek."

"Cinsiyetini gördüm!"

Ali heyecanla doktora bakarken Selin de zaten bunu bildiğini düşünerek oralı bile olmadı. Ama yine de Ali'nin bu heyecanlı tavırları karşısında heyecanlanmadan edemedi.

"Erkek işte aşkım... Ben sana aylardır söylüyorum."

"Olsun doktordan duyalım bir."

Doktor kendi arasında tartışan karı kocaya samimi bir şekilde bakarak gözündeki gözlüğü çıkardı. Arkasına yaslanarak kollarını göğsünde birleştirdi.

"Selin hanım haklı, erkek..."

Selin ben demiştim der gibi bakarken Ali de mutlulukla tekrarladı.

"Erkek..."

***

Ayna karşısında sürekli hareket ederek farklı profillerden karnını inceleyen karısına gülümseyerek baktı, çok şirin görünüyordu. Dayanamayıp arkasından beline sarılırken Selin de iç çekerek kendisini ona yasladı. Aynadaki yansımalarına baktılar uzun süre...

"Sana hamileliğin çok yakıştığını daha önce söylemiş miydim?"

Selin gamzelerini çıkarıp gülümserken birden aklına bir şey gelmiş gibi heyecanla konuşmaya başladı.

"Bir anda karnım büyüdü sanki değil mi Ali?"

Ali iki elini hafiften sivrilen karnının üstüne götürdü ve okşayarak boynuna mırıldandı.

"Aylardır yatıyorsun, ondan olabilir mi?"

Selin son üç ayını düşündü elinde olmadan, tuvalete bile yalnız gidemediği günleri... Yataktan hiç çıkamadığı, Ali olmadan yemek bile yiyemediği, her gün bugün mü ölecek diye beklediği bebeğini... Her şey geride kalmıştı. Bebeği iyiydi, mutluydu. Sevilay hanım defilesi için tüm ekibi ile birlikte yardım etmeyi kabul etmişti. Selin saatlerce odada çizim yaparken bazen saatlerin nasıl geçtiğini bile anlamayacak kadar yorulduğu günlerin bitmesinin verdiği bir mutlulukla kafasını iyice kocasının boynuna yasladı. Elleri hala karnını sararken o da karnındaki ellerin üstüne sabitledi ellerini.

Gece odanın içinde emekleyerek yanlarına geldiğinde Ali de hemen eğilerek kızını yukarı kaldırdı göbeğini gıdıklarcasına öperek onu güldürmeye çalıştı.

İstemiyorum Git! Alsel Where stories live. Discover now