7. Poglavje

551 46 3
                                    

»Dobro jutro gospa Waters!« jo je pozdravil razred, ona pa je pogled zapičila v Blair. »Slišala sem, da imamo novo dijakinjo. Ti moraš biti Blair Posey. Hčerka Liane?« Blair je pokimala. »Da, Liana  je moja mati.« Gospa Waters jo je še enkrat premerila s pogledom nato pa se obrnila proti Alexu. »Me veseli, da si se končno odločil obnašati primerno okolju Alexander Acola. Upam, da nameravaš tudi pri pouku postati bolj zgovoren?« Alex je prikimal in profesorica se je obrnila. Med hojo do katedra je povzdignila glas. »Namesto, da svojo pozornost posvečate sošolcema v zadnji klopi, bi si lahko pripravili zvezke!« Peggy se je nagnila proti Blair. »Kako ti je uspelo njega pripraviti do tega, da govori?« je rekla in gledala Alexa. Blair je skomignila z rameni. »Čudeži se dogajajo.« je zašepetala in se zasmejala, Peggy pa jo je zmedeno pogledala. »Če pri njej ne pišeš te ima na piki!« je še dodala in pomignila proti profesorici. »Blair Posey! Čeprav New Yorčani mislite, da si lahko dovolite vse, tukaj ni tako! Ne vem kakšen red imajo tiste napihnjene šole ampak tu dijaki ne klepetajo!« se je zadrla gospa Waters in Blair se je zdrznila. »Se opravičujem profesorica.« je rekla in se potuhnila na stolu. Profesorica ji je namenila grd pogled in nadaljevala s poukom. Blair je spet začela vrteti zapestnico in pisati zapiske v zvezek, ko je Alex proti njej potisnil listek.
Ne sekiraj se, zmeraj je taka.
Blair ga je hvaležno pogledala, nato pa začela slediti pouku, da je ne bi profesorica več kregala. Naslednje ure so minile brez posebnosti in tudi sošolci so nehali strmeti proti Alexu brez kapuce.
Pol odmora za kosilo je Blair neuspešno prepričevala Alexa, da bi sedel za mizo z drugimi dijaki, nato pa se je vdala in sama sedla med Jessico in Peggy. »Zakaj se Alex pogovarja s tabo?« je nanjo takoj planila Peggy. »Kako to, da ne nosi kapuce?« je zanimalo Jessico. »Ali se kaj dogaja med vama?« je vprašalo tretje dekle, ki je Blair ni poznala. Ni vedela kaj naj odgovori in pogledala je proti mizi za katero je prej sedel Alex a ni ga bilo več tam. Darren je opazil, da ji je neprijetno in ji je priskočil na pomoč. »Najbrž se je lažje začel pogovarjati z njo, ker tako kot on prihaja iz drugje. Pa tudi neprijetno bi bilo, če bi celo leto ignoriral nekoga, ki sedi poleg njega.« »Po moje je imel kapuco gor, da ne bi vse punce zijale vanj.« je dodal Mike, Peggy pa je prikimala. »Jaz bi z veseljem zijala vanj« je sanjavo rekla, nato pa strogo pogledala Blair. »Če je med vama kaj, povej takoj, preden se stopim!« Blair se je le zasmejala. »Rekla bi, da deset centimetrov šolske klopi in prijateljstvo.« je odgovorila in Peggy se je ponosno napihnila in pogledala Jessico. »Ti imaš Mika, tega pusti meni!« Cela miza je planila v smeh, Jessica pa je poljubila Mika. Takrat je zvonilo in odpravili so se v razred.
Med uro profesorja Wooda, ki je poučeval književnost in je bil bolj ali manj gluh je Blair povedala Alexu kaj so se pogovarjali med odmorom. Smejal se je in na koncu dodal naj Peggy ne upa preveč. Blair se je narejeno zresnila in rekla »Ali bi morala povedati fantom, da imajo več možnosti?« Alex se je zasmejal. »Veš, če se ti ne bi v očeh videlo, da se zafrkavaš bi bil morda celo užaljen. Na žalost je moje srce ostalo v Avstraliji!« Dramatično se je prijel za srce. »Sta se razšla zaradi tvoje selitve?« ga je sočutno vprašala. Zasmejal se je in pokimal. »Bolj težko bi s sabo prinesel morje, pesek, valove…« Zasanjano se je zleknil na stolu, Blair pa ga je zmedeno pogledala. »Moja ena in edina ljubezen je surfanje.« ji je pojasnil in se zasmejal. Želela je še nekaj pripomniti, a jo je zmotil glas profesorja. »Blair bi lahko ti brala vlogo gospe Bovary?« Blair je pokimala. »Izvrstno! Charles Bovary pa bo…« »Alex!« ga je prekinila Blair in se zasmejala, ko sta profesor in Alex zmedeno gledala proti njej. »Meni je prav, bo to v redu Alex?« je vprašal profesor. »Imam sploh izbiro?« je tiho rekel Alex in dvignil obrvi, na glas pa rekel le »Okej.«
Ko sta končala z branjem odlomka je začel ves razred ploskati in profesor Wood ju je povabil naj se pridružita njegovi dramski skupini. Alex je njegovo povabilo v imenu obeh zavrnil. »V njegovi skupini so on in dve vaški tercialki.« je pojasnil Blair. Do konca pouka sta se pogovarjala in v zvezek risala križce in krožce.
Na koncu pouka je pred šolo že čakal Bertov poltovornjak. »Torej danes ne potrebuješ prevoza.« je rekel Alex. »Izgleda da res ne. Adijo, lepo se imej!« mu je zaklicala Blair in mu pomahala ter stekla proti stricu. Bert se ji je na poti do doma še nekajkrat opravičil, ona pa ga je mirila, da je bilo vse v redu. Doma jo je Trudy močno objela in jo napotila v kuhinjo, kjer jo je napitala z zelenjavno juho ter mesom in krompirjem. Po kosilu jo je spraševala o šoli, profesorjih, sošolkah in sošolcih. Trudy ji je povedala, da je profesorica Waters učila tudi Liano in, da nista bili v dobrih odnosih, zato je najverjetneje tako stroga do Blair. »Ko bo ugotovila, da si bolj resna in delavna od tvoje mame se bo gotovo omehčala.« ji je zagotovila. Želela je še naprej klepetati, a Blair se je izgovorila, da mora narediti nalogo in se izmuznila v sobo.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now