9. Poglavje

489 42 0
                                    

Tistega dne je Blair po kosilu Trudy povedala za svoj zmenek. Mislila je, da bo teta zaskrbljena, a bila je navdušena. »Darren je super fant. Poleti pride Bertu pomagat pri težjih delih na kmetiji! Lepo se imej a prosila bi, da se domov vrneš do enih, saj je jutri šola.« Blair je prikimala. »Hvala Trudy. Ob petih prideta Peggy in Jessica. Peggy me želi pripraviti. Karkoli naj bi že to pomenilo.«
Kmalu je izvedela kaj je imela Peggy v mislih. Z Jessico sta ji oprali in nakodrali lase in jih iz obraza odstranili z lasnicami. Jessica ji je posodila turkizno oblekico, ki ji je segala do kolen in je poudarila njene oči, Peggy pa ujemajoče se čevlje. S svetlo rožnatim lakom sta ji namazali nohte na rokah in nogah, obraz pa sta ji naličili z maskaro, rdečilom za lica in Jessicino temno Chanelovo šminko. Ko sta končali se je Blair pogledala v ogledalo. Sama sebi se je zdela enaka a hkrati tuja. »Tole nama gre pa super!« je vzkliknila Jessica in Peggy dala petko. »Hvala vama!« je rekla Blair in ju objela. »Brat sploh ne bo vedel kaj ga je zadelo!« se je veselo namuznila Jessica. »Veš, vesela sem, da je ven povabil tebe in ne eno tistih avš, ki se obešajo po njem in še nikoli niso slišale za Gucija!« Vse skupaj so se zasmejale, ko je pri vratih pozvonilo. »To ne more biti Darren! Priti bi moral šele čez eno uro!« se je razburjala Peggy. »Najbrž je Alex.« je rekla Blair in se nasmehnila. Obe sta jo čudno pogledali, ravno takrat pa so se odprla vrata sobe in notri je pokukala Alexova skuštrana glava. »Kaj sem zmotil?« je vprašal in stopil naprej. Zarežal se je, ko je opazil kako sta Peggy in Jessica obmolknili in ga gledali. »Uau, nikoli si nisem mislil, da te bom videl v obleki in petkah!« je rekel in s pogledom premeril Blair. »Saj me ne bi, če me ne bi v roke dobili onidve!« se je zasmejala. Jessica se je zbrala in ponosno zasmejala. »Nekdo te mora naučiti kako poudariti prednosti ženskega spola!« Alex je pokimal, Peggy pa je zaklicala »Se popolnoma strinjam!« Zasmejali so se. »Kaj pa sploh delaš ti tukaj?« je Jessica vprašala Alexa. »Prišel sem Blair zaželet srečo in poudarit, da naj se Darren pazi, če se ji kaj zgodi.« je odgovoril. »To sem mu povedala že jaz.« je prhnila Jessica. »No uživaj na zmenku Blair! Midve morava iti, ker se jaz dobim z Mikom, Peggy pa je prišla z mano.« Dekleta so se objela in poslovila, Alex pa se je vrgel na Blairino posteljo. Ko sta odšli, se je Alex obrnil proti Blair. »Prišel sem tudi, da ti prinesem tole za srečo.« Pokazal ji je majhno srebrno zapestnico z drobnimi školjkami. Blair mu je ponudila roko, da ji je nadel darilo. »Hvala Alex! Si jo sam naredil?« je rekla in ga objela. Pokimal je. »Školjke sem nabral ob jezeru, tista na sredini, ki je malce večja pa je iz Avstralije.« »Prečudovita je.« je zavzdihnila Blair in očarano strmela v zapestnico. »Me veseli, da ti je všeč. Zdaj pa grem. Nimam želje narediti Darrena preveč ljubosumnega.« se je zasmejal, ji pomežiknil in vstal. »Še enkrat ti hvala. Sproti se ustavi še v kuhinji, Trudy je spekla orehove piškote.« Pokimal je in odprl vrata. Nasmehnil se je in jo še enkrat pogledal. »Jessica in Peggy imata dobro oko, ampak še vedno te je lepše videti v mojem sivem puloverju.« je rekel in odšel, njo pa pustil sredi sobe z zardelimi lici.
Alex se je odpeljal in se smejal. Užival je v draženju Blair in njenem zardevanju. Ni se mu ljubilo še domov, zato se je odpeljal k jezeru s slapom na jasi sredi gozda. Večkrat je prihajal sem odkar se je priselil k starim staršem. Bližina vode ga je pomirjala, spominjala ga je na dom in dneve ob morju. Slekel se je in skočil v jezero. Vesel je bil, da se je Blair lepo vključila in Darren se mu je zdel kot nekdo, ki je ne bi prizadel, a vseeno je imel slab občutek glede njunega zmenka. Pomislil je, da je mogoče ljubosumen, a to misel je hitro odgnal. »Kdo bi si mislil, da bo moj najboljši prijatelj kadarkoli punca.« si je rekel in se zasmejal.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now