25. Poglavje

428 36 2
                                    

Alex je nerad pustil Blair samo s Samom. Malce je bil sumičav, saj ga ni poznal, grizlo pa ga je tudi ljubosumje. Tega si ni znal pojasniti. Nikoli ni bil ljubosumen, saj mu nikoli ni bilo za nikogar toliko mar kot za Blair. Svojih čustev do Blair si ni želel priznati, saj ni želel izgubiti najboljše prijateljice.

To jutro je Bert prepričal Trudy, da Blair pusti spati in jo zamotil z željo po vafljih. Ko se je Blair nekaj po deseti uri končno prebudila, je cela hiša omamno dišala. Stekla je po stopnicah v kuhinjo in sestradana začela jesti vaflje. "Le počasi, saj ne bodo nikamor ušli!" se je zasmejala Trudy in Blair ji je vrnila nasmeh. "Imaš danes kakšne plane?" jo je vprašala, ko je Blair pojedla. "Ob štirih me pobere Sam. Na sladoled greva." je rekla in rahlo zardela. Trudy se je zasmejala, Bert pa je le nekaj zagodrnjal za časopisom. "Mi boš do takrat pomagala pri kuhanju marmelade?" Blair je nerada prikimala in se prisiljeno nasmehnila. Nameravala je poklicati Alexa, nato pa še Jessico za nekaj nasvetov. Spraševala se je, če je srečanje s Samom zmenek ali gresta na sladoled le kot prijatelja.
Malo po drugi uri sta končno končali s kuhanjem in Blair je tekla poklicat Jessico. Povedala ji je kaj se je dogajalo dan prej in Jessica je bila mnenja, da gresta na zmenek. Kar je pomenilo, da se je nekaj minut pozneje prikazala na vratih z zalogo ličil in kovčkom oblek. Tokrat je Peggy pustila doma, saj je morala pomagati mami. "Torej, povej mi kakšen je Sam?" je hihitaje vprašala Jessica takoj, ko sta se zaprli v Blairino sobo. "Prijazen, zabaven..." je začela Blair in Jessica je zamahnila z roko. "Mislila sem navzven!" Blair se je zasmejala in zmajala z glavo. "Ah Jess... Ima temne oči in črne lase. Je visok in ima ravno prav mišic. Čeden je." Jessici so se zasvetile oči. "Moraš me predstaviti!" je vzkliknila in Blair je planila v smeh. "Mislim, da Mike ne bi bil navdušen nad tem." Jessica si je vrgla lase čez ramo. "Brez skrbi, ne gledam fantov svojih prijateljic. Želim le biti z vsem na tekočem, da bom lahko vsem razlagala, da sem ga spoznala preden so sploh slišali zanj!" je rekla in obe sta planili v smeh. "Včasih si res nemogoča!" je v smehu zaklicala Blair. Ko sta se nehali smejati je Jessica pomagala Blair izbrati oblačila in ji posodila nekaj ličil. Nato sta skupaj pogledali še epizodo Opravljivke, petnajst minut do štirih pa je Jessica odšla.

Sam se je pripeljal točno ob štirih in pozvonil. Vrata je odprla Blairina teta. "Pozdravljeni. Prišel sem po Blair." je vljudno rekel, Trudy pa se je veselo nasmehnila. "Ne morem vrjeti kolikšen si že! Ko sem te nazadnje videla si bil star 7 ali 8 let!" je presenečeno vzkliknila. Sam pa se je le nasmehnil. Ni se spomnil, da bi kadarkoli prišel sem. "Če vi tako pravite bo že držalo." Oba sta se zasmejala. Takrat je po stopnicah pritekla Blair. Oblečena je bila v temne kavbojke in belo majico, ki je segala do popka, preostali del trebuha pa so pokrivale resice. Povrhu je nosila temno modro jakno. "Se opravičujem ker sem pozna in ker motim vajin klepet." je veselo rekla in zardela, ko je opazila, da Sam strmi vanjo. Ko je opazil, da ga je zasačila med stmenjem se je le nasmehnil in dvignil eno obrv. "A greva?" je vprašal in ji pridržal vrata avtomobila. Prikimala je in sedla.

Trudy je na vhodu gledala za njima. Sam ji je bil všeč, pa še Melanie se ji je od nekdaj zdela simpatična. "Kakšen kavalir." je zamrmrala sama pri sebi, ko je Blair pridržal vrata. Spominjala se je dni, ko je ponjo takole prihajal Bert. "Trudy! A boš kavo?" Bertov klic jo je potegnil nazaj v realnost. "Le pusti, bom jaz skuhala za oba." mu je odgovorila in odšla v kuhinjo.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now