50. Poglavje

481 41 20
                                    

Alex je s skupinico prijateljev sedel na plaži in pil pivo, ko je zaslišal zvok avtomobila. Pritekel je bližje in zgrabil Blair, ki je ravnokar plačala taksistu. Razignano je zacvilila in brcala z z nogami, ko jo je od zadaj dvignil v zrak. Izpustil jo je in hitro se je obrnila k njemu ter ga poljubila. To je bil najlepši občutek. Zmotil ju je taksist, ki se je glasno odkašljal. "Gospodična ni vzela vreč iz prtljažnika." je nerodno rekel. Alex se je zahvalil in izpustil Blair ter vzel njene stvari in taksist je odpeljal dalje. "So med vso to robo tudi kopalke?" jo je vprašal in v odgovor je pokimala. Naročil ji je naj se preobleče in jo odpeljal k preoblačilnici. Ko je končala, jo je predstavil tistim prijateljem, ki jih še ni poznala, nato pa sta odšla plavat. Blair je stekla v vodo, Alex pa takoj za njo. Škropila sta se, dokler je Alex ni potunkal. Pod vodo mu je priplavala za hrbet in se obesila nanj. Nazadnje sta se oba smejala in ležala v plitvini, voda pa jima je nežno božala noge. "Tole škropljenje me je spomnilo na jezero v gozdu." je rekla in Alex je pokimal. "Prvič, ko sem te odpeljal tam je bilo po tvojem zmenku z Darrenom. Takrat si nisem hotel priznati, ampak bil sem ljubosumen." Oba sta se zasmejala. "Jaz sem bila ljubosumna, ko sem spoznala Ester." je priznala in Alex jo je navihano pogledal. "Tole med nama traja pa precej dlje kot sva oba mislila." je rekel. Blair se je strinjala in ga poljubila. "Zakaj si se po tisti noči na plaži od mene oddalil?" ga je nežno vprašala. Zavzdihnil je. "V spanju si klicala Sama. Mislil sem, da..." stavka ni dokončal in Blair se je zazrla v luno. "Sanjala sem, da sem morala izbrati med vama. Izbrala sem tebe in s tem Sama izgubila." je pojasnila in Alexu se je čez obraz razlezel nasmeh. "Če bi to vedel takrat..." Zmajal je z glavo, nato pa se sklonil k njej in jo poljubil. Med poljubljanjem se je kar naenkrat nasmejala in ga poškropila ter tako začela novo vojno škropljenja.

"Enemu od vaju zvoni telefon!" sta zaslišala iz obale. "Le kdo bi klical tako pozno? Morda je kaj nujnega." je zaskrbljeno vprašala Blair in odplavala sta k bregu. Alex ji je podal svojo brisačo, sam pa se je otresel. "Jess me je klicala." je povedala Blair. Zavila se je v brisačo ter poklicala nazaj in se umaknila od družbe. "Blair?" se je zaslišalo iz drugega konca. "O, živjo Darren, Jess me je klicala." je presenečeno odgovorila. "Vem, le pozdravit sem te hotel." Zaslišala je upitje iz ozadja. "Hej, izpusti moj telefon! Blair!" Veselo se je zasmejala, ko je zaslišala svojo prijateljico. "Kako si? Nič se ne javljaš!" je vzkliknila Jess. "Super sem! Ne boš verjela kaj se je zgodilo! Ampak najprej ti. Kako si ti?" Jess je zavzdihnila. "Zaposleno. Oče se je odločil, da naju bo privajal za delo. Mene je dal v prakso tajnici, Darrena pa uči o tem kako je biti župan. To tako ni pravično! Ko se oče upokoji, bom zahtevala volitve! Bila bi prav tako dobra županja kot Darren, če ne celo boljša. Sicer bo to škandal saj volitev nismo potrebovali že par let, pa tudi zato, ker bom sodelovala kot ženska. No ja, se bo vsaj nekaj dogajalo v tem mestecu." Za trenutek se je ustavila, da je zajela zrak. "Sedaj pa povej kako ležijo stvari med vama z Alexom. Zagotovo je bolj zanimivo kot pri meni." je rekla in se zahihitala. "Oh Jess, ne boš verjela kaj vse je bilo." Povedala ji je vse. O tem, da jo je Alex slišal, ko je v spanju klicala Sama, vse o Roxy, Alexovem hladnem odnosu, pa tudi o poznejšnjem pogovoru in prihodu njene mame. "Jess počutim se, kot da je vse na svojem mestu. Počutim se izpopolnjeno!" je rekla srečno. Jess je zajela sapo, nato pa navdušeno zacvilila. "Ne morem verjeti, da se je zgodilo vse to, mene pa ni bilo zraven!" je vzkliknila. "Oh, kako si želim, da bi bila. Pogrešam te." ji je odgovorila Blair. "Ne veš kako jaz pogrešam tebe! Peggy je zadnje čase... hmm... odsotna, z Darrenom sva rivala in brez Mikea bi se mi zmešalo!" To je povedala z najbolj dramatičnim glasom, kar ga je premogla in Blair se je zahihitala. "No, no Kraljica drame, čeprav sem na drugem koncu sveta imam še vedno telefon in pokličeš me lahko kadarkoli!" Jess je sarkastično prhnila. "Pa ja, potem pa bom klicala ravno, ko bosta z Alexem imela 'romantični moment' in bom vse pokvarila." Blair se je zasmejala. "Nič ne moreš pokvariti, tebe sem vedno vesela."

Kot bi mignil, se je njun pogovor razvlekel  in vsi so že odšli iz plaže. Blair je ugotovila, da Alex ob ognju sedi sam in čaka nanjo. Poslovila se je od prijateljice z obljubo, da se kmalu slišita, nato pa se prikradla Alexu za hrbet in ga objela. Zasmejal se je in nagnil glavo nazaj, da bi jo poljubil. Sedla je poleg njega in glavo naslonila na njegovo ramo. "Me že dolgo čakaš? Zakaj me nisi prej poklical?" Zmajal je z glavo. "Nisem te želel priganjati. Vem, da pogrešaš Jess in da si je za prijatelje potrebno vzeti čas. Med selitvijo sem vse skupaj pozabil in zdaj mi je žal, da sem takrat svoje najboljše prijatelje zanemaril." Blair je njegovo roko prijela v svojo in jo stisnila. Vrnil ji je stisk, nato pa se je zazrl v ogenj in tiho razmišljal. Sploh ni opazil kdaj je Blair zaspala. Nasmehnil se je in ji z obraza odmaknil medeno blond lase. Ob soju ognja so izgledali kot iz zlata, v soju mesečine pa kakor, da bi bili srebrni. Občudoval je njeno lepoto in spokojnost. Ni želel še zapustiti plaže, toda začelo je pihati ter se pripravljati na dež in Blair se je rahlo naježila koža zaradi hladu. Nežno jo je premaknil, da je lahko pogasil ogenj, nato pa jo je dvignil in odnesel proti hiši. Nežno jo je položil v posteljo in jo pokril, nato pa legel poleg nje ter jo poljubil na čelo. V spanju se je stisnila k njemu in obraz mu je spreletel nasmeh, ki ga ni zapustil niti, ko je zaspal.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now