43. Poglavje

498 39 17
                                    

Blair je počasi zamežikala in pogledala okoli sebe. Ležala je v Alexovi postelji, oblečena v oblačila prejšnjega dne. Prejšnji dan. Spomini so kar naenkrat priveli iz nje. Glavo je zakopala v blazino. Kaj bo tisti poljub pomenil za njiju z Alexom? Kako naj pove Samu? Bo sploh še lahko pogledala Raya? Stresla se je ob spominu na nanj. Nikoli več ga ni želela videti. Občutek je imela kot, da je na nekaj pozabila. Poskušala se je spomniti kaj, vendar so ji misli uhajale na poljub z Alexom. Ko so se njune ustnice spojile, se je počutila kot, da je po dolgem času nekam pripadala. Čeprav sta se s Samom večkrat poljubila, ni nikoli doživela česa takega kot pri poljubu z Alexom. Zdelo se ji je, da so bile njune ustnice koščka sestavljanke iz dveh delov. Zmajala je z glavo. Kaj, če Alex ni čutil isto?

Alex se je stuširal in preoblekel. Po tistem ni več mogel zaspati, zato je pojedel in odšel na teraso. Sedel je na gugalnik in vzel skicirko. Tokrat ni risal motiva iz narave temveč je pustil, da je svinčnik prosto tekel po papirju. Z mislimi je odtaval in šele ko je končal je ugotovil da je angel, ki ga je narisal podoben Blair. Zavzdihnil je in pospravil skicirko, nato pa odšel noter in pripravil mizo za Blairin zajtrk. Ko je končal, se je vrnil na teraso in sedel nazaj na gugalnik.

Blair se je stuširala, si uredila lase in se oblekla. "Pa dajmo..." je rekla podobi v ogledalu in stopila skozi vrata. Stopila je v kuhinjo, saj je mislila, da bo tam našla Alexa, toda namesto njega, jo je pričakala le pogrnjena miza. Nasmehnila se je in sedla k zajtrku. Ko je pojedla je vzela knjigo in odšla na teraso. Na gugalniku je našla spečega Alexa. Nasmehnila se je ter sedla na stol poleg njega in začela brati knjigo. Nedolgo za tem je zazvonil telefon in stekla je noter, da zvonenje ne bi prebudilo Alexa.

Alex se je vseeno prebudil. Pogledal je okoli sebe in opazil knjigo, ki jo je Blair pozabila na stolu. Pobral jo je in se nasmehnil, nato pa jo odšel poiskat.  Ko je vstopil v kuhinjo je telefonirala. Po veselju v njenem glasu je ugotovil, da se pogovarja z mamo, toda obraz ji je kar naenkrat upadel. "Ja, razumem... Tudi jaz te imam rada.... Adijo." Odložila je telefon in pogledala v tla. "Felix se je poškodoval, mama bo prišla čez najmanj en teden." je rekla in sedla na stol v jedilnici. Alex je tiho sedel poleg nje. "Si vredu?" jo je zaskrbljeno vprašal. Vedel je koliko ji pomeni to, da bi spet videla mamo. Prisiljeno se je nasmehnila in pokimala. "Važno je, da jo bom videla, kajne? En teden več ali manj..." Prijel jo je za roko. Vrnila mu je stisk in ga pogledala v oči ter se mu nasmehnila. Tiho sta sedela in se držala za roko.
"Alex glede včeraj..." je začela Blair in zmajal je z glavo. Odmaknil je roko ter vstal. "Včeraj se je zgodilo marsikaj. Noben od naju ni bil trezen in malo pred tem se je zgodilo tisto... s tistim..." Tako je bil jezen na Raya, da ni mogel niti izgovoriti njegovega imena. Odšel je proti terasi in se tik pred vrati obrnil proti njej. "Mislim, da bi morala poklicati Sama in se pogovoriti z njim." je mirno rekel ter odšel ven.
Blair je sedela na stolu in pretreseno gledala za njim. Je rekla kaj, kar bi ga prizadelo? Najverjetneje sploh ni čutil isto kot ona... Stekla je v Alexovo sobo, zakopala obraz v dlani in planila v jok. Prvič je imela zlomljeno srce. Počakala je, da se je pomirila, nato pa je poklicala Jessico. "Hej, punca! Kako je v Avstraliji? A so plaže res polne hudih fantov?" se je vsa navdušena oglasila Jess. Kmalu je ugotovila, da ni vse vredu. "Kaj se je zgodilo?" je resno vprašala. Blair ji je povedala vse, od dneva ko se je prvič spraševala, kaj čuti do Alexa, do poljuba, tega da si je priznala čustva do njega in dogodka pred nekaj minutami. Ko je končala, je bilo za sekundo vse tiho. "Jess?" je vprašala Blair. "Še sem tu, samo razmišljam. Tvoje življenje je zakomplicirano kot tisti vozel. Kako se mu že reče... Gordijski! Res ne razumem Alexa... vsi smo videli, da je zaljubljen vate. In ti vanj, seveda." Zasmejala se je in Blair je zardela, čeprav je Jess ni mogla videti. "Mogoče se je premislil..." ji je odgovorila. "Absolutno ne! Hej, pa si s Samom že uradno konec?" je vprašala Jess. "Ne še... sploh ne vem, kako mu bom povedala." je dejala obupano. "Torej je najbrž to! Alex noče nič, ker si še vedno s Samom! Torej, tu je plan: Končaj s Samom, pogovori se z Alexom, bodi z Alexom in poskrbi, da bom kot priča imela lepo obleko. Noben problem ni nerešljiv! Tudi Aleksander Veliki je razdrl vozel! Ali je bil Cezar..." Blair se je zasmejala. "Nisem vedela, da si navdušena nad zgodovino." Jess je zavila z očmi. "Ne govori. Primerjavo z Gordijskim vozlom oče uporablja vsakič ko pride do problema v mestu. Kot hčerka župana sem ves čas deležna pridig." Obe sta planili v smeh. "Kako se kaj drži Peggy?" je vprašala Blair. "Pravzaprav super! Začela se je družiti s Samom. Seveda le prijateljsko, ne bi ti speljala fanta. Ko smo ravno pri njej, mislim da bo vsak čas tukaj, tako da bom morala iti." Blair je slišala, da je pograbila svojo torbico in ključe in nasmehnila se je. "Lepo se imejta in vse lepo pozdravi. In Jess... hvala ti." Po licu ji je spolzela solza. Pogrešala je prijateljici. "Uživaj na dopustu in sporoči kaj se bo razpletlo z Alexom!" je zaklicala Jess. Blair ji je obljubila, da bo in poslovili sta se.
Obsedela je na postelji in gledala v telefon, ki ga je držala v rokah. Poskušala se je pripraviti do tega, da bi poklicala Sama. Vedela je, da le odlaša z neizogibnim. Že se je namenila, da ga bo poklicala, toda zmotilo jo je trkanje na vratih. Sekundo pozneje je v sobo pokukal Alex. "Hej, Kelly je klicala, če prideva na plažo. Si za?" jo je vprašal in z nasmehom je pokimala. "Samo preoblečem se." je rekla in pokazala na svojo obleko, ki ni bila ravno primerna za plažo. Alex je želel nekaj pripomniti, a se je spomnil, da se mora od nje oddaliti, zato se je prvič zadržal. Pokimal je in se rahlo nasmehnil. "Počakal te bom pred hišo." Pokimala je in gledala za njim, ko je zaprl vrata. Bilo ji je grozno, da je bilo med njima sedaj vse tako nerodno in morala se je zadržati, da ni ponovno zajokala. Preoblekla se je v kopalke, povrhu pa je oblekla kratko majico in kratke hlače, nato pa odšla k Alexu.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now