37. Poglavje

464 42 9
                                    

"Alex, zbudi se! Alex!" Čutil je nežno tresenje in slišal kako ga nekdo kliče. Nekaj je zamomljal in poskušal spati naprej. "Daj no Alex!" Blair ga še vedno ni pustila pri miru. "Pripravila sem zajtrk..." Odprl je oči in v trebuhu mu je zakrulilo. "Zajtrk?" je zamomljal in Blair se je zasmejala. "Pridi!" je zaklicala in stekla po stopnicah. Počasi se je pretegnil in vstal. Odšel je v kopalnico, kjer si je obraz umil s hladno vodo, da bi se prebudil, nato pa poiskal Blair.
Sedela je na terasi in obraz nastavila soncu. Ustavil se je na vratih in opazoval njen srečni obraz, ki se je kopal v prvih jutranjih žarkih. Kot bi začutila njegovo prisotnost se je nasmehnila in odprla oči. "Raje glej hrano kot mene." je rekla in se zasmejala. Alex je prisedel in začela sta jesti.
"Kakšne načrte imava za danes?" je vprašala, ko sta pojedla. "Dopoldne greva lahko u živalski vrt in na obisk k moji teti, če želiš. Popoldne bi lahko šla pa na surfanje." ji je odgovoril. "Tam kamor te je povabila Roxy?" Pokimal je v odgovor. "Nisem prepričana, da je vabilo letelo tudi name..." "Kamor grem jaz, greš tudi ti. Če je povabila mene je tudi tebe." je rekel in jo z roko objel okoli ramen. Njegove besede so jo razveselile, njegov dotik pa ji je pognal kri po žilah. Zdrznila se je. To se ni smelo dogajati, to se ni zgodilo še nikoli. Vedno se je počutila prijetno, ko je bila ob njem, a še nikoli tako. Hitro je vstala. "Poklicati moram Sama, morala bi ga že včeraj pa sem pozabila." je rekla in se nasmehnila, nato pa izginila v hišo.
Alex je zmedeno gledal za njo. Ko jo je objel okoli ramen se mu je zdelo kot bi skozenj stekla prijetna elektrika. Je tako čutila tudi Blair? Zagotovo ne, sicer ne bi takoj klicala Sama. Ali pač?

Roxy se je sprehajala sem in tja po sobi. Alex se je vrnil pa je ni niti poklical! V trenutku, ko ga je videla so se vrnila vsa stara čustva. Pred dvema letoma je po smrti staršev izpuhtel. Pogrešala ga je in ga skušala pozabiti. Pri tem so ji bili v pomoč "prijatelji". Najprej njegov najboljši prijatelj Ray, za njim Jack, nato James, nato dvojčka  Chris in Max, občasno pa tudi kakšen na zabavi, ko je bila pijana in ji je bilo vseeno kaj počne. Toda noben ni bil Alex. Vedno je bil njena glavna tarča, edini ki se je bil zmožen upreti vsemu njenemu osvajanju, tisti hud in totalno kul fant na katerega so se punce lovile kakor na med in naklonjenost katerega si je želel vsak. Toda kdo je bilo dekle, ki jo je pripeljal s sabo? Kaj je ona počela ob njenem Alexu? Jezno je udarila z roko v blazino, nato pa zaklela, saj se ji je polomil noht. "Moj boš!" je jezno vzkliknila in pograbila telefon. "Ray imam načrt, čez pol ure bodi pred Kavarno. In poskrbi, da Alex popoldne pride na plažo."

Sam je delal v delavnici, ko mu je zazvonil telefon. To je bilo že tretjič tisti dan in vsakič je skočil v upanju, da ga kliče Blair. Tokrat je na srečo tudi bila. Navdušeno mu je razlagala kako čudovita je Avstralija in kako super se ima. Prav predstavljal si je kako žari med pripovedovanjem. Čeprav je odšla šele pred kratkim jo je pogrešal.
Vprašala ga je kako so Walt, Jack, Trudy in Bert in mu naročila naj jih pozdravi. "Blair, ljubim te." ji je rekel, ko sta se poslovila. Blair je bila za sekundo tiho. "Tudi jaz te imam rada." je rekla prisiljeno nasmejano, nato pa prekinila. Res ga je imela rada, ni pa bila prepričana, da ga ljubi. Spraševala se je, kaj sploh je ljubezen. Ali ljubiti pomeni isto, kot imeti rad? Zaprla je oči in takoj se ji je prikazala podoba Alexa. Stresla je z glavo in se vrgla na posteljo. Ni bila čisto prepričana kaj se dogaja z njo, vedela je le eno - Sama ima rada, a med njima se najverjetneje ne bo izšlo.

Sam je gledal v telefon. Vedel je, da nekaj ni tako, kakor bi moralo biti. Opazil je spremembo, ko je Blair rekel, da jo ljubi. Pred tem je bila vesela, za tem pa je kar zamrznila. To je še bolj potrdilo, kar je vedel že prej - med njima se ne bo izšlo. Blair je taka čustva, kakršna je on gojil do nje, gojila do Alexa. In tista ljubezen je bila obojestranska, kar so videli vsi, razen njiju. Sam sebi se je zdel sebičen, da je ni pustil, saj je vedel, da ona ne bo njega. Zelo jo je imel rad in želel si je, da bi bila srečna. Pa se je zmožen odpovedati svoji sreči z njo? Je sploh lahko srečen, če ve, da Blair ljubi Alexa in le on stoji med njima? Sklenil je, da bo prekinil z njo. "Samo ne še danes.." si je rekel.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now