13. Poglavje

462 40 2
                                    

Alex je moral Trudy kar nekaj časa prepričevati, da je Blair živa in zdrava. »Melani ji je povedala zakaj je njena mama odšla v New York. Nanjo se je najprej spravil Tomas Waters, ker je mislil, da je Liana, nato pa še skupina fantov, ki so dražili Darrena. V šoku je in noče domov. Upam, da je v redu, če ostane pri meni.« Trudy je žalostno zavzdihnila. »Dobro poskrbi zanjo Alex. Zaupava ti.« je rekla in prekinila. Alex se je obrnil k Blair in se nasmehnil. »S Trudy je vse urejeno. Zdaj pa skoči na motor! Predvidevam, da si lačna.« Blair se je zasmejala. »Bereš mi misli.« Na glavo ji je poveznil čelado in jo prijel za roko ter potegnil na motor. Odpeljala sta se h kavarni, kjer je lastnica ravnokar zapirala. Alex jo je poskusil pregovoriti, da bi imela malce dlje odprto. Zasmejala se je in mu rekla, da jo spominja na njenega vnuka, nato pa jima podarila vrečko s pecivom, ki ji je ostalo. Zahvalila sta se in ko je odšla se je Alex obrnil k Blair. »Torej, kje bova večerjala?« »Greva nazaj k jezeru?« je predlagala in zadovoljno je prikimal. Sedla sta na skalo in odprla vrečke s pecivom. Ko sta se najedla sta gledala v jezero in se pogovarjala. Kar naenkrat je Alex vstal in si slekel majico in sezul čevlje. »Kaj pa delaš?« ga je med smehom vprašala. »Ja plavat grem!« je rekel in slekel še hlače ter skočil v vodo. Blair si je snela čevlje s petko ter poskušala odpreti zadrgo na oblekici. Ni ji uspelo in kar oblečena je zakorakala proti jezeru. Zaprla je oči in se potopila v hladno vodo. »Spet izgledam kot zlati prinašalec?« ga je vprašala. Odkimal je in se zastrmel vanjo. »V tej obleki si kot vodna vila. In tokrat nimaš razmazane maskare kot takrat pod drevesom.« se je zasmejal in oblila jo je rahla rdečica. »Najbrž je Jess uporabila vodoodporna ličila.« Plavala sta in se škropila, nato pa utrujeno obležala na bregu. Strmela sta v zvezde in uživala v hladu noči. Na koncu, ko sta že oba drgetala sta vstala. Alex je Blair odprl zadrgo obleke in ji podal svojo majico, da se na motorju mokra in bolj malo oblečena ne bi prehladila. Odpeljala sta se k Alexu domov.
Blair se je prva stuširala in preoblekla v Alexovo čisto majico. Umila si je zobe in si razčesala mokre lase. Nato je odšla v sobo in zamenjal jo je v kopalnici. Ko se je vrnil v sobo sta sedla na njegovo posteljo in si na računalniku predvajala film. Že v uvodu je Blair zaspala, naslonjena na Alexovo ramo. Pogladil jo je po zlatih laseh in ji glavo nežno posadil na blazino. Pospravil je računalnik, legel poleg nje in še sam zaspal.
Ko se je zjutraj prebudil je Blair še spala. Oblekel se je in odšel v kuhinjo, kjer sta pri zajtrku sedela babica in dedek. »Kje pa si bil včeraj tako dolgo? Skrbelo me je zate.« je rekla babica. Na hitro ji je obnovil dogajanje prejšnje noči in babica se je zdrznila. »Ubogo dekle! Spekla ji bom vaflje, po tako težki noči potrebuje konkreten zajtrk!« »Sedi, bom jaz.« je rekel in se lotil pripravljanja. V sobo se je vrnil z vaflji in kavo. Blair je sedela na postelji in zmedeno mežikala. »Koliko je ura? Zamudila bova pouk!« je kar naenkrat planila in Alex se je zasmejal. »Pomiri se, moja babica in Trudy sta poklicali v šolo in povedali, da naju danes ne bo. Sprosti se in uživaj v zajtrku.« Sedel je na posteljo poleg nje in ji ponudil pladenj. »Danes te moram končno predstaviti babici, k Melani greva, da izveva ime tvojega očeta, na koncu se greva pa kopat.« je med jedjo rekel Alex. Blair se je skremžila in ga proseče pogledala. »Ne moreva cel dan ostati tu? Če bom spoznala tvojo babico moram domov po obleke, kar pomeni, da moram govoriti s Trudy. Saj veš kako rada se zaklepeta in res se mi ne da pretvarjati, da me kmetijstvo izjemno zanima.« Alex je zmajal z glavo. »Ne moraš se ji večno izogibati. In vem, da nočeš domov, ker se počutiš izdano, da ti vsega kar si izvedela od Melani ni povedala mama ali Trudy ampak tujka.« Namrdnila se je kot majhen otrok, ki se kuja in Alex se je zasmejal. »Sovražim, ko veš o meni več kot jaz!« je vzkliknila in vanj vrgla blazino. Začela sta se tepsti z blazinami in borba se je končala, ko je Alex klečal nad njo in jo žgečkal. »Okej, okej, vdam se! Odpelji me domov!« je rekla med smehom.  Izpustil jo je skobacala se je na noge. Odšel je proti omari, ona pa do radiatorja, kjer se je sušila njena obleka. Šele tedaj je opazila, da je bila strgana na strani, kamor je padla, ko jo je vodja skupinice odrinil. Zavzdihnila je in si jo oblekla, sproti pa razmišljala kako naj to pojasni Jessici. Alex ji je zadaj zapel zadrgo, nato pa ji posadil čelado in ji pripravil jakno. Odpeljala sta se.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now