45. Poglavje

417 35 8
                                    

Ko so se nekaj ur pozneje vrnili na obalo, je Blair veselo skakala po mivki. "Bilo je čudovito!" je vzkliknila in Kelly se je poleg nje smehljala. "Korale so res lepe." ji je pritrdila. "Tako barvite so in ribe so čudovite!" je navdušeno rekla Blair in družba se je zasmejala.
Celo Roxy se je rahlo navzela njenega veselja. Če ne bi bilo Alexa, bi ji bila Blair morda celo prijetna. Zmajala je z glavo in prijela Alexa za roko. Pričakovala je, da se bo izmuznil stran in presenetilo jo je, da se je le rahlo napel, ni pa je odgnal. Torej se je res trudil oddaliti od Blair. Zavihala je nos. Če je to edini razlog, da jo spusti blizu, pa naj bo. Važno je le, da je na koncu njen.
"Lačen sem." se je oglasil Alex in vsi so mu prikimali. Na morju so bili toliko časa, da so preskočili kosilo. "Poznam dobro picerijo v bližini." je predlagal Ray, Kelly pa je izrazila željo po restavraciji. Roxy se je strinjala z njo, Alexu in Blair pa je bilo vseeno. Tako so nazadnje končali v dobri kitajski restavraciji. Alex je pojedel svoje riževe rezance s piščancem, skodelico riža, nato pa še polovico Roxynih spomladanskih zavitkov in pečen sladoled. Ves čas, ko je jedel zavitke se mu je Roxy sladko smehljala in skoraj predla kot mačka. Blair se je morala obrniti stran, da je lahko do konca pojedla svojo hrano, saj ji je šlo na bruhanje. Ni razumela kako Alex lahko prenaša Roxy in kako je po prejšnjem večeru do nje lahko tako hladen. Morda je bil res za vse kriv le alkohol. Ali pa je imela prav Jessica in je bilo krivo to, da še vedno ni govorila s Samom. Mogoče pa Alexu res ni bilo do nje v takem smislu in je raje imel Roxy. Alex, ki ga je poznala ona bi se ob dekletih kot je Roxy le obrnil stran, toda obstajal je Avstralski Alex, ki je bil njej neznan. Zavzdihnila je in s tem nehote pritegnila njegovo pozornost. "Vse okej?" jo je vprašal. Prisiljeno se je nasmehnila in prikimala. "Le polna sem." je rekla in odrinila krožnik. "Saj si komaj kaj pojedla!" je pripomnila Kelly, Alex pa je le skomignil z rameni in vzel njen krožnik ter ji pomežiknil. Blair in Kelly sta se začeli smejati, Roxy se je prisiljeno nasmehnila, Ray pa je bil zatopljen v opazovanje natakarice, zato je le zmedeno gledal čemu se smejejo.
Po jedi so se vrnili na obalo in se nastavljali še zadnjim sončnim žarkom. Bili so izmučeni, zato se ni nikomur ljubilo na surf. Ray je poklical še tri prijatelje, ki so prinesli pivo in penice, nato pa na Roxyino prigovarjanje domov stekel po kitaro. Prižgali so ogenj in se zabavali ob glasbi ter pogovarjanju.
"Igrajmo se igro!" je vzkliknila Roxy, ko so Rayevi prijatelji odšli in vsi so jo z zanimanjem pogledali. "Nekdo pove trditev, da nečesa še ni storil in če si to že kdaj naredil moraš piti." Ray se je navdušeno strinjal, Alex in Kelly pa sta se zaskrbljeno spogledala. Le kaj ima Roxy tokrat za bregom? Alex je pogledal Blair in stisnil čeljust. Še vedno ni vedela vsega o njem in bal se je kakšno bo njeno mnenje po igri.
Roxy se je nasmehnila, ko je opazila, da je Alexu neprijetno. On se je že želel oddaliti od Blair, sedaj pa je želela poskrbeti, da se bo imela Blair željo izogniti Alexu. Pridna mamina punčka že ne bo imela želje ukvarjati se z nekom takim kot je Alex. "Bom začela jaz, z nečim lahkim. Nikoli še nisem kadila." je rekla, se zasmejala in izpraznila kozarec piva. Vsi ostali, razen Blair, so jo posnemali. Naslednja je bila Kelly: "Nikoli še nisem špricala šole." Tokrat le ona ni pila in začudeno je pogledala Blair. Ta je le skomignila z rameni. "Alex." je odgovorila v pojasnilo in Kelly se je zasmejala. "Nikoli se nisem špikal." je rekel Ray. Na presenečenje vseh sta pila Alex in Roxy. "Kdaj?" je vprašal in gledal zdaj enega, zdaj drugega. "Na mojem rojstnem dnevu, preden se je Alex odselil." mu je odgovorila Roxy, Alex pa je gledal povsod razen v Blair. "Nikoli še nisem plesal po šanku. Brez oblek." je skozi stisnjene čeljusti rekel Alex in Roxy je pila. Na vrsti je bila Blair: "Nikoli nisem nikjer ostala mrtvo pijana." Kozarca sta izpraznila Alex in Ray. "Nikoli nisem varala." je rekla Roxy in izzivalno pogledala Blair. Obe sta izpraznili kozarca in Blair se je počutila grozno. "Nisem ukradel avtomobila in vozil pijan." je rekel Ray, jezen na Roxy in Alexa in spet sta oba pila. Blair je otopelo sledila igri. Se nisem zalizoval med tem, ko so v sosednji sobi spali starši. Nisem gol tekal po obali, ker bi zakuril svoje obleke. Nisem jemal tabletk. Nisem pijan pretepel človeka... Vprašanj je bilo še mnogo in Alex je na večino pil. Vedela je, da je bil Roxyin namen, da ji Alexa prikaže v najslabši luči, toda ni si mislila, da bo šla tako daleč. Nazadnje ni več mogla poslušati in odšla je na sprehod, med tem ko so se drugi še igrali. Opazila je Roxyin zmagoslavni nasmeh, ko je vstala in hitro se je obrnila stran. Sedla je na samotno skalo in noge namakala v morje. Opazovala je zvezde nad sabo in gledala valove, ki so ji vodo nežno ovijali okoli gležnjev. Ne glede na to kaj je izvedela o Alexu, se njena čustva niso spremenila. "Alex se je v zadnjih dveh letih spremenil." si je zašepetala. Toda kaj, če je v stari družbi spet začel postajati tak kot nekoč? Zmajala je z glavo.To je ni skrbelo, vedela je, da ga ima rada ne glede na vse. Toda ali je Alex spet začel obujati čustva do Roxy? Odgovora na to ni poznala, skrbelo pa jo je kako daleč je Roxy pripravljena iti, da bo dosegla svoje. Zavzdihnila je in se odločila posvetiti svojemu trenutnemu problemu. Z Roxy se bo ukvarjala postopno. Dovolj je odlašala z neizogibnim in v roke je prijela telefon. Tresla se je, ko je vtipkala znano številko.

Le prijateljstvo?Où les histoires vivent. Découvrez maintenant