40. Poglavje

479 43 17
                                    

Blair je iz vode s surfom pod roko pritekla k Alexu, ki jo je opazoval na obali. "Neverjeten si bil!" je zaklicala. Zasmejal se je in ji iz rok vzel surf. "Tudi tebi ni šlo slabo." ji je veselo rekel, ona pa je zmajala z glavo. "Saj se hecaš. Več sem bila v vodi kot na deski!" Umešal se je Ray. "Vsaka stvar zahteva svoj čas. Niti Alex ni znal surfati v prvem poskusu." Blair se je zasmejala. "To pa komaj verjamem, Alex je uspešen v vsem, česar se loti." je rekla in ga pogledala. Nasmehnil se ji je in jo gledal v oči. Za trenutek se mu je zazdelo, kot da se je izgubil v njihovi modrini in tudi Blair ni mogla odvrniti pogleda.
Roxy, ju je od daleč opazovala odkar je Blair prišla iz vode, se je primajala bližje in prijela Alexa pod roko. "Mislim, da je čas za zabavo!" je vzkliknila in pomignila Rayu. Ta se je hitro odzval in se približal Blair in ji podal brisačo. "Sedaj boš videla kako to počnemo v Avstraliji." je rekel in ji pomežiknil. Roxy se je zadovoljno nasmehnila, nato pa odpeljala Alexa in ga prosila, da ji pomaga zakuriti ogenj.

"Torej Blair, povej mi, kako si se počutila prvič na surfu?" jo je vprašal Ray, ko se je obrisala in sta skupaj hodila proti torbi, v kateri je imela suha oblačila. "Kot največji štor." je rekla in oba sta se zasmejala. "Meni se nisi zdela kot štor. Pravzaprav ti je šlo zelo dobro za prvič. Spomnim se, da je Kelly kar naprej padala, ko sva jo z Alexom učila surfati. Na nogah ni zdržala niti pet sekund." Blair se je nasmehnila in zmajala z glavo. "To praviš le zato, da bi se jaz počutila bolje." Ray se je postavil pred njo. "Res misliš, da bi ti lagal?" jo je resno vprašal in slišati je bil iskren. "Morda te res poznam šele en dan, toda nekaj posebnega si, Blair Posey." Blair je zardela in pogledala v pesek pod nogami. Ray se je sklonil in pobral njeno torbo ter ji jo podal. "Tamle je preoblačilnica. Počakal te bom tu." Pokazal je proti majhni hiški nedaleč stran ter se nasmehnil. "Hvala." je zamrmrala Blair in odšla proti kabini.
Ray se ji je zdel zelo prijazen in bil prijetna družba za lahkotne pogovore. Tudi njegov videz jo je privlačil, kakor je privlačil vsako dekle. Temna polt in izklesane mišice ter neukrotljivi črni kodri so bili ubijalska kombinacija za srca deklet. Toda ni bil Alex. In seveda, imela je fanta. Ni smela pozabiti na Sama, ki je bil prav tako čudovit, prijazen, nežen, ljubeč... Toda zakaj ni mogla do njega čutiti kar je čutila do Alexa? Še večje vprašanje - zakaj ni mogla pozabiti na Alexa? Tako ali tako ne bi mogla biti skupaj, ali pač? Bi mu morala povedati kaj čuti? Nikakor ne! Saj sta vendar najboljša prijatelja, karkoli več bi le pokvarilo stvar. Obupano je zmajala z glavo, medtem ko si je preoblačila kopalke. In zdelo se ji je, da bi se nekaj lahko pletlo med Roxy in Alexom, ker bi stvar le otežilo, saj bi ji Alexova zavrnitev strla srce.

Alex je pomagal zakuriti, nato pa sedel ob ognju ter pil hladno pivo, ki mu ga je prinesla Roxy. Razlagala mu je o nečem in delal se je, da jo posluša, čeprav se mu niti sanjalo ni kaj govori. Razmišljal je o vsem kar se je zgodilo. O vseh, ki jih je pustil za sabo, ko je odšel živet k starim staršem ter o vseh, ki jih je tam spoznal. In še posebej o Blair. Zdelo se mu je, da sta se z Rayem kar zbližala, kar ga je čudilo, glede na to, da je Blair imela Sama. Imel je občutek, da med Blair in Samom ni vse vredu. Ugotovil je, da sploh več ni ljubosumen na to kar Blair čuti do Sama, temveč ga je pri srcu zbodlo le, ko jo je videl v njegovem objemu. Morda zato, ker se je zavedal, da Blair do Sama ne čuti tistega, kar tako Sam kot tudi on čutita do Blair. Zavzdihnil je in Roxyino govorjenje je utihnilo. "Sploh me nisi poslušal, kaj ne?" ga je vprašala s prikrito žalostjo. "Seveda sem te, govorila si o..." je odgovoril, a sanjalo se mu ni, o čem je govorila. Glavo je nagnila postrani in ga pogledala s privzdvignjenimi obrvmi. "Priznam, nisem bil zbran, oprosti." je rekel in jo skesano pogledal. "O čem pa si govorila?" Zavila je z očmi. "Govorila sem o okoljski problematiki naših obal." Debelo jo je pogledal. "Pričakoval sem, da bo tema spet tekla o kakšni trgovini ali ličilih, kot je izgledal vsak pogovor s tabo nekoč." Roxy se je zasmejala. "Podcenjuješ me Alex Acola. Ljudje se spreminjamo." Alex je z nasmehom pokimal, nato pa mu je pogled zastal na osebah, ki sta se bližali izza Roxy. Bila sta Ray in Blair. Njeni lasje so v rahlih kodrih padali na ramena, oblečena pa je bila v tenko poletno obleko, ki je bila zgoraj bela, krilo, ki ji je segalo malo nad kolena, pa je bilo svetlo marelično. V laseh je nosila sponko z rožico, enake barve kot je bilo krilo. Lahno je stopala po mivki in se smejala nečemu, kar je govoril Ray. Alexu se je zdela prečudovita in čisto je pozabil na Roxy, ki je sedela pred njim. Ta je opazila Alexovo strmenje in se obrnila. Ko je zagledala Blair, se ji je pogled zamračil. Ugotovila je, da Blair ne bo lahko premagati in postati center Alexove pozornosti. Toda ni imela namena obupati...

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now