34. Poglavje

403 39 4
                                    

Ko sta končala z ogledom hiše sta izmučena in lačna sedla za kuhinjsko mizo. Ugotovila sta, da je hladilnik prazen, zato sta poklicala kitajsko restavracijo in naročila hrano na dom. Po jedi sta v Alexovi sobi gledala film med katerim sta oba zaspala.

Naslednje jutro je Blair prebudil omamen vonj iz kuhinje. Odprla je oči in ugotovila, da sama leži v postelji, računalnik s filmom pa je stal na mizi. Zamežikala je, se pretegnila in nazadnje vstala. Odšla je v kopalnico, kjer si je umila obraz in spela lase v kito. Nato se je preoblekla in se odpravila poiskat kuhinjo.

Alex se je zbudil veliko pred Blair. Skočil je v trgovino po nekaj hrane, nato pa se je odločil speči palačinke. Ko je Blair prišla v kuhinjo, je bil zajtrk že pripravljen. "Dobro jutro!" jo je pozdravil in na mizo postavil poln krožnik palačink. "Jutro!" je zaspano odgovorila in se nasmehnila. "Nisem vedela, da znaš tudi kuhati!" je navdušeno rekla ter sedla. "Palačinke, makarone, jajca, hrenovke, potem se pa počasi konča." je rekel in se zasmejal. "In kavo..." je dodala, ko je zagledala skodelico. Zasmejal se je in ji jo podal. "Tudi to." je rekel, ona pa jo je hvaležno srebala. Po zajtrku sta se preoblekla v kopalke, nato pa odšla na plažo.

Takoj, ko sta pogrnila brisačo, je k njima pritekla rjavolaska v športni opremi. "Pa saj to ni res! Alex?" je vprašala z navdušenjem in začudenjem. "Lepo te je videti, Kelly." je rekel Alex in jo objel, Blair pa je le zmedeno stala zraven. "To je Kelly, moja soseda in prijateljica iz otroštva." ji je razložil Alex in nato predstavil še Blair. "Slišali smo, kaj se je zgodilo. Iskreno sožalje." je rekla in ga ponovno objela. "Vesela sem, da si nazaj. Počakaj, da povem še ostalim! Po moje bo Roxy kap!" je rekla in se zdraven veselo zasmejala in pomežiknila. Alexu je postalo rahlo nerodno.
Kmalu za tem se je Kelly poslovila in se vrnila k teku. "Je Roxy tvoja bivša?" Alex je odkimal. "Nikoli nisva bila par. Vem, da sem ji bil všeč in morda je bila tudi ona nekoč meni. Vsi so me nagovarjali, da jo vprašam, če bi hodila. Nazadnje sem jo celo res nameraval, pa je prišlo do nesreče in sem se odselil." Skomignil je z rameni, Blair pa se je namrščila. "Torej si nameraval hoditi z njo, le ker so to od tebe pričakovali drugi?" je vprašala in v odgovor ji je pokimal. "Če se z Ester pritožujeta, da sem sedaj grozen, bi me morali spoznati takrat!" je rekel in se zasmejal. "Dovolj klepetanja, morje čaka!" je vzkliknil in jo dvignil ter nesel v vodo. Med tem je opletala in cvilila, dokler je ni spustil v morje. Začela sta se škropiti, nato sta plavala, nazadnje pa sta se sončila na brisačah.
"Alex?" je vprašala Blair med sončenjem in gledala Alexa, ki je z zaprtimi očmi ležal na hrbtu. "Hmmm?" ji je odgovoril zaspano. "Sladoled bi. Če leživa tu se bova zažgala." Zasmejal se je. "Še deset minut ni minilo odkar sva se ulegla." Blair se je namrdnila. "Ampak vseeno bi sladoled. Je tu kje prodajalna?" Sedel je in se pretegnil, nato pa skočil na noge. "Pridi, greva po sladoled. Predvidevam, da drugače ne bo miru." je rekel in se nasmehnil, Blair pa ga je šaljivo boksnila. Odpravila sta se do prodajalne, sproti pa je Blair spoznala še nekaj Alexovih starih prijateljev in znancev. Ves čas je gledala okoli sebe in se sprašvala, če bi katera od deklet na plaži lahko bila Roxy. Spraševala se je, če Alexu Roxy v resnici še kaj pomeni.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now