31. Poglavje

426 39 12
                                    

Ko sta na šolskem dvorišču stopila iz motorja je do njiju pritekla skupinica Blairinih prijateljev, z Jessico na čelu. Vsi povprek so ji voščili, da ni vedela niti kam naj se obrne. Na srečo je nato zvonilo in stekli so v razred. Nihče ni želel biti pozen na uro gospodične Müller.

Po pouku jo je zunaj že čakal Sam. Veselo je stekla proti njemu, on pa jo je močno objel in poljubil. "Vse najboljše!" je vzkliknil in ji podal rože in bonbonjero. Zahvalila se mu je, nato pa sta se odpeljala v delavnico. "Zakaj pa sva tu?" Ga je začudena vprašala. Namenjena sta bila v slaščičarno na kos torte. "Boš videla!" je rekel in se nasmehnil. Odpeljal jo je v notranjost delavnice. Ko je odprl vrata pisarne, sta tam stala Walt in Jack. "Presenečenje!" sta vzkliknila Sam in Walt, Jack pa je le nekaj zakrakal in sedel. Pisarna je bila okrašena z nekaj trakovi in baloni, na sredi mize pa je stalo darilo in plastična posoda s štirimi kosi torte iz slaščičarne. Blair se je vsem trem veselo zahvalila. "Poglej že darilo!" je rekel Jack, vsi ostali pa so se zasmejali. "Jack je okrasil pisarno in zavil darilo." je rekel Walt in Blair se je obrnila proti Jacku, ki je rahlo zardel in povesil pogled. "Hvala ti, Jack!" je zaklicala in prisrčno objela starega gospoda. Jack se je rahlo nasmehnil in jo potrepljal po hrbtu, nato pa se odmaknil in zaklical: "Daj odpri to škatlo, da pojem torto še pred smrtjo!" Blair se je nasmehnila in odprla darilo od očeta in Jacka. Notri je našla malo stekleničko žganja in leseno skrinico za nakit. "Sem vedel, da sem jo nikje izgubil!" je zaklical Jack, ko je ven vzela stekleničko žganja. Zasmejala se je ter mu jo podala in hitro je srknil iz nje. "Mmm, kako paše..." je zamrmral, ko mu je tekočina stekla po grlu.
"Šatuljico je Walt izdelal sam." je rekel Sam in jo od zadaj objel okoli pasu. "Prečudovita je!" je vzkliknila Blair, ki jo je držala v rokah in si jo ogledovala. Odprla jo je in notri našla kuverto z voščilnico. "Najlepša hvala vsem skupaj!" je zaklicala. "Ja, ja, saj bo, zdaj pa torta!" je rekel Jack in odprl posodo. Kose so položili na papirnate krožnike in si razdelili plastični pribor. Bila je Sacherjeva torta in imela je odličen okus. Pojedli so jo hitro kot bi rekli "Keks". Ko so končali je Blair pospravila, nato pa so se pogovarjali o vsem mogočem: delu v delavnici, Blairini šoli, rojstnih dnevih, na koncu pa so zašli na temo živali. Sredi burne razprave o prehranjevalnih navadah pand (jedo samo bambusove vršičke in liste) jih je zmotil zvok motorja. "Alex je prišel pome, da me odpelje domov, nato pa na zabavo, ki jo je pripravila Jessica." je rekla Blair in opravičujoče pogledala Sama, očeta in Jacka. Spogledali so se in pokimali, nato pa sta Sam in Walt vstala, da sta jo pospremila do dvorišča. Blair se je poslovila najprej od očeta, nato pa še od Sama. Za tem ji je Alex zapel čelado in odpeljala sta se domov.

Walt je pri vratih gledal kako sta se Sam in Blair poslovila. Oba je imel zelo rad in vesel je, da je njegova hčerka imela fanta za katerega je bil prepričan, da je vredu. Zabavalo ga je, kako je bil Sam ljubosumen, ko je Alex zapel Blair čelado in sta se odpeljala. Sam jima je tako kot on pomahal, nato pa stal in gledal za njima, roke pa je refleksivno stiskal v pesti. Pustil mu je še dve minuti, nato pa ga poklical nazaj noter, da bi pomagal pri popravilu motorja starega avtomobila.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now