38. Poglavje

446 43 6
                                    


Uro pozneje je Roxy počasi hodila proti kavarni. Ray jo je čakal že pol ure in ko se je končno prikazala je že naveličano zavijal z očmi, rekel pa ni nič. Tako je pač bilo s Kraljico, vse je puščala čakati, če pa si ji kaj rekel te je obtožila, da si sam kriv, ker si prišel prehitro. »Alex je nazaj.« je rekla brez pozdrava in sedla. »To sem ugotovil tudi iz tvojega klica. Povej mi raje zakaj sem tu.« Roxy ga je pogledala s priprtimi očmi. »Tudi tebi ni sporočil, da se vrača?« V odgovor je odkimal in rahlo se je našobila. »Prišel je z neko cipo. Želim se je znebiti in ti mi boš pri tem pomagal. Alexa hočem nazaj.« Ray je dvignil obrvi in se zleknil na stolu. »In zakaj bi storil kaj takega? Alex naj bi bil moj prijatelj.« Njegovo ugovarjanje ji ni bilo všeč. Pričakovala je, da se bo takoj strinjal in ji padel pod noge, kot že tolikokrat prej. »Kaj nisi nič jezen na Alexa? Izginil je za dve leti, ni se niti poslovil, niti ni poskušal vzpostaviti kontakta z nami. Njegovi prijatelji smo, pa nas je popolnoma odpikal! Naše prijateljstvo ni bilo vredno niti toliko, da bi nas poiskal, ko se je vrnil!« Globoko je zavzdihnila in pomirila kraljico drame v sebi. Videla je, da je Raya že skoraj pridobila na svojo stran. »Poleg tega, pa bi korist imel tudi ti..« Dvomeče jo je pogledal. »Kakšno korist.« Roxy je globoko zavzdihnila in zavila z očmi, kot da bi mu moralo biti jasno o čem govori. »Ja punco, ki jo je pripeljal s sabo! Čeprav nerada priznam, ne izgleda slabo.« Čez obraz mu je šinil nasmeh. »Prav, povej mi svoj načrt. Ampak, če mi dekle ne bo všeč, ne bom del tega.« jo je opozoril. Roxy se je nasmehnila. Vedela je, da je zmagala. Sklonila se je čez mizo in začela govoriti.

»Blair! Si pripravljena?« je iz vhoda zaklical Alex. »Samo sekundo!« mu je odgovorila in si maskaro nanesla še na drugo oko. Pograbila je torbico in hitro stekla k njemu. »Si se že odločil kam bova šla?« je vprašala, ko sta pred hišo čakala na taksi. »Razmišljal sem, da bi najprej odšla v Taronga ZOO, pozneje pa na obisk k moji teti. Se strinjaš?« Blair se je nasmehnila. »Sliši se kot, da imava načrt.« Vrnil ji je nasmeh, pokimal, nato pa poklical teto. Bila je zelo vesela njegovega klica in zelo navdušena nad idejo, da prideta na obisk. Ta čas je že prišel taksi in odpeljala sta se proti živalskemu vrtu. Vožnja ne bi bila dolga, če ne bi bilo tolikšna gneča. Takoj, ko je taksi ustavil je Blair skočila ven in tekla proti stojnici z vodo. Alex se je zasmejal in plačal taksistu, nato pa se ji pridružil. Ko sta se odžejala, je Alex šel po vstopnice, Blair pa po sladoled. Zase je naročila jagodnega, Alex pa je bil nor na piškotek.
Sprehajala se in opazovala najrazličnejše živali. Blair se je navduševala nad opicami, koalami ter opičjimi in slonjimi mladiči, najbolj pa jo je pritegnil tiger. Alex je veselo hodil ob njej in se smejal njenemu navdušenju nad živalmi. Grelo ju je toplo poletno sonce in večkrat sta zbežala v hladne sobe s terariji. "Nazadnje sem bila v živalskem vrtu, ko sem bila čisto majhna." mu je povedala, ko sta sedela in lizala že tretjo kepico sladoleda. Bilo je peklensko vroče. "Kako pa to? Kaj v New Yorku nimate živalskega vrta?" jo je vprašal in zasmejala se je v odgovor. "Seveda imamo. Central Park ZOO. Enkrat sem ga obiskala z očetom... oziroma očimom. Vse je bilo super, dokler ni iz nahrbtnika privlekel pivo. In nato še eno in še eno in še eno, dokler ni bil pijan. Na koncu so ga oskrbniki slonov vrgli iz živalskega vrta, mene pa zadržali pri blagajni. Poklicali so mojo mamo, da me je prišla iskat." mu je razložila in strmela predse. Opazovala je opičje mladiče med igro. Alex ni vedel kaj reči, zato ji je le stisnil roko. "Sedaj si tukaj z mano in jaz se niti približno ne nameravam naliti." ji je zagotovil. Nasmehnila se je in glavo naslonila na njegovo ramo. Še nekaj minut sta opazovala opice, nato pa počasi odšla.
Pri izhodu je Alex še enkrat poklical teto, ki je ponju poslala Alexovega najstarejšega bratranca Isaca. Ta se je pred živalski vrt pripeljal čez dobrih pet minut. Doma so bili dokaj blizu in poznal je makedamske ceste brez prometa. Alex ga je veselo pozdravil, nato pa mu predstavil Blair. Njej se je Isac takoj dopadel. Bil je prijazen in nasmejan. Bil je šest let starejši od Alexa in ravno je dokončal študij veterine ter se zaposlil v živalskem vrtu, katerega sta Blair in Alex ravnokar obiskala. Med potjo so se pogovarjali o živalih in Blair mu je postavila cel kup vprašanj o mladičih.
Ko so prišli je ven takoj pritekla Isacova mama Clara in veselo objela Alexa. Takoj za njo se jim je pridružila še štirinajstletna Molly, ki je v naročju držala petletnega Johna. Vsi so veselo pozdravljali Alexa, razen John, ki ga ni prepoznal. Toplo so sprejeli tudi Blair. Molly je bila navdušena nad njenimi oblačili in pričesko in Blair ji je obljubila, da ji bo po kosilu spletla kito. Veselje je bilo še večje, ko je prišel še Clarin mož James. Pogovor ni zamrl niti med kosilom. Blair je bila zelo vesela, da je Alexa videla tako srečnega, videla pa je tudi, da ga v podzavesti muči spomin na pokojno družino, saj se ni mogel popolnoma sprostiti.
Pri njih sta ostala vse do pol petih, nato pa sta se poslovila z obljubo, da se še vrneta. Domov ju je odpeljal Isac, da nista rabila plačevati taksija.
Takoj, ko sta prispela, sta se preoblekla in pripravila za na plažo. Bila sta že pozna in Alex bi kmalu pozabil surf. Nazadnje sta na plažo, kjer so ju čakali Alexovi prjatelji, prispela okoli pol šestih.

Le prijateljstvo?Where stories live. Discover now