54. Poglavje

519 36 34
                                    

Teden po Lianinem in Felixovem odhodu je potekal zelo mirno. Dopoldne sta odšla na plažo, kjer je Alex surfal, Blair pa se je s Kelly sončila, plavala in klepetala. Popoldne sta se sprehajala, gledala filme, nekajkrat obiskala Alexove sorodnike, se kopala ali pa si sposodila čoln. Blair je najbolj uživala, ko sta zvečer objeta sedela na obali in opazovala sončni zahod.
"Pogrešala bom Sidney in vse ljudi, ko se bova vrnila." je nekega večera rekla, ko so nad njima svetile zvezde. Alex je po trenutku tišine tiho spregovoril. "Morda pa se ne bi rabila vrniti." Blair se je nasmehnila in zmajala z glavo. "Želim si, da bi imel prav. Toda tam naju čakajo Trudy, Bert, Babica, Dedek, moj oče in vsi prijatelji." Tiho je zaprl oči in obraz dvignil proti nebu. Prste je prepletla z njegovimi in se stisnila k njemu. O odhodu nista več spregovorila.

Naslednje jutro sta se z roko v roki sprehajala po ulici v kateri je stala Alexova hiša. V majhni kavarni sta pojedla zajtrk in popila kavo. "Kaj bi rada počela danes?" jo je vprašal in poljubil njeno roko. Nasmehnila se je in ga pogledala. "Mogoče bi me lahko učil surfati? Poskusila sem le enkrat in še takrat mi ni šlo najbolje." Pokimal je. "Seveda. Surfanje je zakon!" Oba sta se zasmejala in zavila proti hiši, kjer sta se preoblekla v kopalke in vzela Alexov surf. Ko sta spet prišla ven, je Blair začela teči. "Ujemi me, če me moreš!" je zaklicala in se pognala proti plaži. "Hej, počakaj! Jaz nosim surf!" je smeje zaklical za njo in še sam stekel. Dohitel jo je, ko sta pritekla na mivko. Izpustil je surf in roke ovil okoli nje, jo obrnil k sebi in poljubil. Poljub mu je vrnila, nato pa se mu izvila iz naročja in stekla v vodo. Zmajal je z glavo in pobral surf in se ji pridružil od zadaj ter jo potisnil v valj, da se je potunkala. "Hej!" je zaklicala, ko je se je pobrala, on pa se ji je smejal. "Prva lekcija - glej okoli sebe. Nikoli ne veš kdaj pride velik valj." Zmajala je z glavo. "Mi to nisi mogel enostavno povedati, brez tunkanja?" Skomignil je z rameni. "Lahko bi, a tako je bilo veliko bolj zabavno." Igrivo ga je pogledala in se obesila na njegov hrbet, da bi tudi ona potunkala njega. Zasmejal se je in se vrgel nazaj. Poskušala je in poskušala, a potunkati ga, ji ni uspelo, sama pa je večkrat končala pod vodo. Nazadnje sta se oba nasmejana in utrujena zgrudila na toplo mivko. "Toliko od surfanja." je smeje komentiral Alex. "Če me ne bi potunkal bi do sedaj že obvladala." je odgovorila z narejeno užaljenostjo. "Pa poskusiva ponovno." je predlagal. "Tokrat brez tunkanja?" Zmajal je z glavo. "Če ti bo šlo, potem brez."

Uro pozneje je Blair nekaj metrov od obale stala na deski in se borila z manjšimi valovi. "Poglej Alex!" je zaklicala svojemu učitelju, ki jo je opazoval z obale. "Pazi Blair...!" jo je opozoril, a preden bi dokončal stavek, jo je že zalil ogromen val in padla je v vodo. Ko se je voda umirila je na gladini ostala le deska. "Blair?!" Zaskrbljeno je stekel v vodo in zaplaval do mesta, kjer jo je nazadnje videl. Kar naenkrat so ga roke potegnile pod vodo in sekundo pozneje se je nad vodo prikazala Blair. "Uspelo mi je! Potunkala sem te!" je veselo vzklikala, ko se je nad gladino prikazal tudi on. Poskusil se je jeziti, da ga je prestrašila, a ob pogledu na njeno veselje, si ni mogel kaj, da se ne bi smejal še sam. Z rokami sta se prijela deske in priplavala do obale.
"Današnja misija je opravljena, surfati znaš." je rekel, ko sta se sušila na mivki. "Mhm..." je zamomljala in se še bolj stisnila k njemu. "Tudi moja misija je opravljena. Potunkala sem te." Zasmejal se je in jo poljubil na čelo. "Mislim, da nikoli ne bom nehal poslušati o tem." Zadovoljno se je nasmehnila. "Najbrž res ne." se je namuznila. "Kaj praviš na kosilo? Lačen sem." Vstal je in ji ponudil roko. "Z veseljem. Jutranji rogljički so že popustili." S sebe sta otepla mivko in se odpravila proti piceriji, surf pa sproti odložila v hiši.

"Kaj bova počela pa popoldne?" je vprašala in protj njemu potisnila krožnik z zadnjim kosom pice. "Karkoli želiš. Morda bi lahko odšla obiskat še enega mojih starih prijateljev." Navdušeno je prikimala. "No prav, potem se vrni v hišo in se napakiraj, saj bova ostala čez noč. Vzami veliko vode. Jaz grem nekaj uredit in se kmalu vrnem." Začudeno ga je pogledala. "Kje pa živi ta tvoj prijatelj?" ga je vprašala. "Boš videla." Nagajivo se je zasmejal in ji razdrl kito, nato pa vstal in odšel, da je začudeno gledala za njim. Kmalu je plačala in odšla še sama.
Ubogala ga je in se spakirala, nato pa s knjigo v roki obsedela na sedežni in ga čakala. Zatopila se je v knjigo in niti sanjalo se ji ni, koliko časa je preteklo, ko je pred hišo nekdo glasno zatrobil. Stekla je pogledat kaj se dogaja in zagledala Alexa v velikem džipu. "Izposodil sem si ga." je odgovoril na njen vprašljiv pogled. Stekel je v hišo in se tudi on napakiral, nato pa sta skupaj sedla v avto. "Zakaj potebujeva džip?" ga je vprašala. "Ker greva v puščavo." je veselo odgovoril. "V puščavo? Tvoj prijatelj živi v puščavi?" Zmedeno ga je gledala in nasmehnil se je. "Si že slišala za aborigine?" Prikimala je. "Avstralski domorodci so." je dodala. "Tako je. Eithan je eden od njih. Njegova družina sicer živi v civilizaciji, a med poletnimi počitnicami se vsi skupaj vrnejo k svojemu plemenu in živijo tradicionalno življenje aboriginov. K njim greva." je pojasnil. Široko je odprla oči in veselo zaploskala. "To je tako zanimivo!" Zasmejal se je in zmajal z glavo. "Če bi vedel, da boš tako navdušena, bi te odpeljal že prej." Pogledala ga je s privzdvignjenimi obrvmi. "Lahko bi, da veš." Oba sta se začela smejati. "Pot bo dolga, svetujem ti, da zaspiš." Zmajala je z glavo. "Delala ti bom družbo." je rekla ter povečala glasnost radia in zapela skupaj z Rihanno. Uro pozneje je vseeno nehote ubogala njegov nasvet in zaspala.

Le prijateljstvo?Onde as histórias ganham vida. Descobre agora